120 дни на протест: Студенти още искат оставки

Демонстранти донесоха стари обувки пред МС
5 ное 2020 20:04, Петя Славова
49
120 дни на протест: Студенти още искат оставки
Снимка: Bulgaria ON AIR

120 дни на гражданско недоволство. Антиправителственият протест днес започна по-необичайно, предава Bulgaria ON AIR.

Демонстранти се събраха пред сградата на Министерския съвет и донесоха старите си обувки. В недоволството се включиха и студенти от Софийския университет.

Това е пореден студентски протест, който събра зрелостници от УНСС и СУ. По традиция застават сред протестиращите с искане за оставки на властта.

Към тях се присъединиха и майките от "Системата ни убива". Те решиха да блокират изненадващо кръстовището пред Ректората на СУ. Подготвят и демонстрация изненада на ул. "Раковски" пред офиса на НФСБ.

Студентите развяват знамена и скандират "Оставка". Някои демонстранти водят разговори с шофьори, но напрежение няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 31 На снимката няма нито един студент.Най младия е оператора с камерата.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме обувките на Черепа, Цв.Василев и на братя Галеви.Цял час плача с глас и сълзите ми текат по небръснатата буза.
31
1
 
6
 
! Отговори
Само припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден от непрекъснатите ежедневни протести...
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пусти глад за мамините синчета!
29
27
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Само *** подкрепят *** с чекмеджетата и къщата в Барселона. А че с гербавата ви партия е свършено, скоро ще го разберете. С кой ще се коалирате, като никой не ви ще бе? И децата по детските градини крещаят "Оставка".
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - червения поп ли е студента !?
27
1
 
35
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 3 години
За какъв протест пишете ? Един разпопен поп,двама снимат ,трима гледат и един случаен велосипедист направил вечерен крос.Системните майки се крият в палатки и врякат ,,оставка,,....на запис все едно ,че са цяло ято свраки.Жалки и смешни хора .
26
36
 
7
 
! Отговори
Байко преди 3 години
Абе Герберска подлого. На хранилка ли си, че си се заблудил толкоз. Шиши краде, Бойко намазва, а Каскета ги пази. Ти за тоя ли ще гласуваш. Не смее да се появи сред хората. Шиши го е хванал яко и всичките пари отиват при тях, а такива като теб се задоволяват с трохи. Ами децата ти бе и те ли трохи ще просят. Първа по смъртност, корупция и демография, последна по стандарт и по свобода на медиите. Туй е твоят *** *** такъв
25
4
 
30
 
! Отговори
До 18 от 6 преди 3 години
Аполитичен съм , не гласувам , не съм написал " 10 човека" , но догодина и аз ,и семейството ми ,и близки и приятели ще гласуваме наказателно и ще подкрепим ГЕРБ. Злобното писание е показател, че съм прав , не е демократично ,шепа *** да ни налагат техните искания , да сеят зараза по време на световна пандемия, такива като теб са тотални лузъри и само плашите гаргите. Точка.
24
28
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Доста си неграмотен/а. Типичен поддръжник на банкянската мутра.
23
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, щом и Заев го громи и не дава оставка, значи няма да има оставка. По-скоро, работата върви към отлагане и на парламентарните избори, под претекст борбата с ковида...
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината са репортери и журналисти. Протестиращите са реално под 40 човека
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Триото усвои последния транш и се скри да му се порадва, преди да ги е лепнала короната. Надникът на попа явно е бил нисък и ще набляга на брой участия! Другите студенти - и те в предпенсионна възраст! Дали ги осигурява Божо за пенсия?
20
1
 
28
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До до 6..... сте и догодина ще ви изстържем от министерствата и ви пращаме да ставате овчари.... И щерката и зетят на Мая Манолова ли ще изстържете? Защото са главни експерти в Министерството на труда и социалната политика. Не вярвам Манолова да тръгне срещу дъщеря си. Нито пък да позволи на теб да го направиш.
19
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглостта е безгранична - 120 дни не стигнаха за да разберьт , че хората ги мразятКой хора?? 2000-3000 лентаи не са хора! Нормалните хора ходят на работа. Цяла България е с господин Борисов и вярва в него. Защото вижда какво прави той за българите! Хайде пий една студена вода и по леглата.
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ги гледам при Crazy Bulgarian в Ютюб. Вярно са малко. Четирите майки пак са там. Обикалят като метларки. Утре вечер ще са ред БНТ, където Боец щели да правят Гражданска панорама.Тотално изкукали. Провалени политици ги подстрекават. Клиенти на прокуратурата ги финансират.В момента са на Орлов мост.Крещят ОСТАВКА. На кой крещят яне знам..то няма никой. Преди 2 часа мятаха яйца и домати по сградата на СДС.Тотална свинщина. Брутално нагли-малко са, но са нагли.Студенти над 50 годишни :D
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали се 10 хапльовци и пищят за нещо си.И защо трябва да се отразява в пресата?Само да могат журналистите да взимат хонорар.
16
31
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Герберастката ти шизофрения води до пълно логическо противоречие. Уж протестирашите сеели масово зараза, пък били 10 души. Ми не се връзва бе. Прости сте и догодина ще ви изстържем от министерствата и ви пращаме да ставате овчари, пък шефовете ви - при бай Ставри.
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглостта е безгранична - 120 дни не стигнаха за да разберьт , че хората ги мразят
14
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
120 дни по шоплъка се разнася заразата, а гербавите ченгета упрекват хората, че не носели маски. Неконтролируемите протести, доведоха до това дередже. Така че умниците в бели престилки да не търсят под вола теле и да прехвърлят вината на простосмъртните.