Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!

Отпускат повече пари за още covid-зони и за медиците
Обновена: 8 ное 2020 20:23 | 8 ное 2020 18:07, Веселина Йорданова
243
Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки трети българин е с коронавирус при тестване, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференция.

Още по темата
От две седмици двуседмичната заболеваемост е над 300 на 100 хил., съгласно нашия план правим реорганизация в медицинската помощ, каза Ангелов. По думите му навлизаме в сериозната фаза на епидемията.

Новите мерки ще бъдат до края на годината и са в размер на 80 млн. лв. Министърът каза, че утре ще има извънредно заседание на МС по тях.

В етап доболнична помощ за укрепване капацитета на общопрактикуващите лекари 5 млн. на месец ще бъдат отпуснати допълнително. На всеки общопрактикуващ лекар по 1000 лева, съобщи Ангелов.

В ДКЦ-тата в София и в по-големите градове, където натискът е изключително голям, ще бъдат разкрити допълнителни Covid-зони, в които ще работят лекар, сестра, лаборант. На месец това прави около 3 млн. лв. Екипът там ще получава по 1000 лева допълнително и 10 лв. за преминал пациент, съобщи министърът.

В лечебните заведения капацитетът за поддържане на готовност на легла ще бъде увеличен от 10% на 20%.

50 млн. лв. ще бъдат отпуснати за укрепване на тези структури. С 15 млн. лева ще бъдат закупени антигенни тестове за тестване на пациенти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Да не ме е фанала короната? Не смея да отида на доктор. Някой да даде съвет?"Извикай Мангъра за 200 лева. Той знае всичко.
93
7
 
8
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Е щом всеки трети е с КОВИД, защо трябва да затваряме? Според моите изчисления 80% от българите са го прекарали. Не сме умряли, така чее... Пак глупости вършат,дейб* откачения свят дейб*
92
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спрете училищата бе...който си е правил деца да си ги гледа
91
8
 
17
 
! Отговори
777 преди 3 години
Това не са мерки...затворете всичко поне за 30дни
90
8
 
13
 
! Отговори
антимерки Са това преди 3 години
Тича Коцето след вятъра и прави фиу.Вместо да ограничим заразяването с две прости мерки:1. затваряне на развъдниците - УЧИЛИЩА, барове и чалготеки2. глобяване на тези, които не носят маски, където трябва (където има струпване от хора)Той раздава от нашите пари за лекуване. Нито това може да ограничи заразяването, нито нещо специално някой ще усети.Ще усетят тези, които ще налапат парите (сигурно частните болници).Чоека явно не го интересув нещо да помогне на хората, а да си пълни шкафчето
89
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете проверка на лабораториите и резултатите бе Ангелов!!! Щото всеки болен го короноват!! Това е една голяма обирджийска мафия. Вече имам такъв случай сред близките си
88
2
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Всеки трети българин казваш!А ония с кечеците дето и тях ги рантутим как са?Гледам ги на стада..на стада въртят яки кечеци и тръскат лъскави тумбаци и ни НОЩ ни вирус ги интересува!
87
3
 
14
 
! Отговори
Пенционер преди 3 години
Ех, а какво ЗДРАВЕ имахме преди 30 години!И не само здраве, а и активен полов живот. Сега сме само от пасивните и държавата ни го турга.
86
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО КАТО МЕРКИ ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА!!!КОРОНА ВИРУСА НЕ СЕ ХВАЩА ОТ ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е НА 1 МЕТЪР ОТ ВАС АКО Е С МАСКА!------------------ТОВА, ЧЕ ЗАТВОРИХА 10 ВЕЧЕРНИ ЗАВЕДЕНИЯ Е ЗАЛЪГАЛКА!-------------- ИЗВОДА Е, ЧЕ ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ МИНЕМ 5000 НОВОЗАРАЗЕНИ СИГУРНО ОЩЕ ВЪВ ВТОРНИК
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, а какво здравеопазване имахме преди 30 години!И не само здравеопазване.
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нещо почнах да дигам кръвното 180/120 от нищо. Да не ме е фанала короната? Не смея да отида на доктор. Някой да даде съвет?
83
1
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До м-даСега викаш само кобура ти остана от надареността!
82
5
 
3
 
! Отговори
Замерват преди 3 години
Лекарите с пари, а комунистите вият на умряло. Хаха
81
1
 
12
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Този започна да лъже повече и от Карантинирания!
80
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Абе стига с този коронавирус, сменете темата и той ще изчезне. Много приказвате и го привличате. Който не вярва и не го хваща, не разбрахте ли. Само балъците ги хваща, защото вярват и са се панирали. Какви са тези мерки да тестват хората, те не знаят ли състоянието си, че да се тестват. Да се тестват само тези дето имат симптоми. И 5 пари не давам за тест като нямам симптоми.
79
4
 
4
 
! Отговори
Мечо Пух преди 3 години
Колкото повече, толкова повече. Трябва да се освободят малко жилища, че цените станаха много високи в големите градове.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До м-да Явно удря надарените, притеснявам се за тия по високите етажи на властта и шоубизнеса и спорта разбира се те са все надарени, горките...
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и средства да наливате тая гад е вече изпусната,всичко това съчетано с тоталната разсипия в здравеопазването ще ни излезе през носа!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Не сме преди новата ера, че да идва глад ... Производстовот на храна е в пъти по-евтино, а не е, като да сме поръсили земята със сол и да сме изгорили всички хранителни запаси.
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата си лаят, а милионите се "усвояват". Зимата ще преглеждат хората във фургони, а те ще чакат през два метра на снега и студа. Зад фургона празна поликлиника. За поликлиниката няма медици, а за фургона има.Е това е Абсурдгистан.