Асоциацията на заведенията поиска най-строги глоби за нарушителите

Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза
Обновена: 22 ное 2020 10:33 | 22 ное 2020 10:33, Ния Христова
19
Асоциацията на заведенията поиска най-строги глоби за нарушителите
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. 
 
"Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората.", пишат от Българската асоциация на заведенията. 
 
"Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро.
Още по темата
 
Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. 
 
За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19.", допълват още от БАЗ И СЗБ.
 
Преди дни екипи на столичната полиция и РЗИ установиха редица нарушения на работното време на заведения в София. 
 
При проверка в едно от заведенията персоналът не допуснал проверяващите и около 200 клиенти останали заключени в заведението. 
 
В заведение на ул. "Христо Белчев", където е имало над 100 клиенти, също са установени нарушения. А на ул. "Врабча" в частен клуб след 23.30 часа е имало посетители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поиска???? Кога? Когато в България вече има по 5 000 заразени на ден. Когато хората умират в дома си без да са чути без помощ от никъде като в 14 век ? Когато хора умират на вратата на болница и лекари и сестри ги подминават без да им окажат помощ? Когато никой от "правителството " на джунглата България не е подал оставка? Никой от управляващите не е обвинен в убийство от небрежност, безотговорност и алчност?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 18.00 часа да работят заведения за хранене и то само за доставка по домовете или направо тотално да ги затворят! Не става иначе, дали ще се пие до 23.30 или след това , короната не отчита вечерен час! Времето на глобите изтече, такива собственици на заведения в затвора, а заведението затворено!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте ги за винаги тези ресторанти. Отнет лиценз и чао. Какво ги бавите.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричард бил голяма порта, изпорти своите колеги на полицията. Сигурно е агент под прикритие на Държавна сигурност.
14
13
 
3
 
! Отговори
Разумски преди 3 години
Паниката и страха до нищо добро няма да доведе. По тези клубове и заведения ходят млади здрави хора със силен имунитет и добро здраве, които след заведенията ще ходят и работят, за да печелят пари и движат бизнеса и икономиката в държавата която това товари и без това младите хора да плащат пенсиите щото държавата нейзно какво и къде и защо е навряла парите за пенсии.
13
10
 
2
 
! Отговори
Мислещ човек преди 3 години
Не може да спре цялата държава, икономика и бизнес. ЗАРИЧАХА СЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА пълен локдаун в държавата. Това означава че и тези заведения и клубове не бива да ги затварят. Да работят и печелят пари вместо да чакат на държавни помощи.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо някой трябва да и затваря? те нямат ли отговорност и съзнание? затова трябва яки глоби, за да се оправят! аман от разни тарикатчета!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо заведенията трябва да работят до 23,30 вечерта?Някои държави затвориха и заведения и граници,а ние ще се самоунищожим от глупост и неадекватното управление на некадърната власт.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 10 часа вечерта да няма отворени заведения!Проверки и яки глоби за нарушителите.За един без маска в метрото-арест,а за двеста купонджии на едно място-какво?А за собственика на заведението -какво?
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия хлабави мерки Бокич е решил да ни довърши.Видя се колко се спазват,видя се какво ни е здравеопазването,гоним първото място по смъртност в Европа,ама на шофьора на джипката какво му дреме.
8
1
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
как ще умре някой, който вече е убит 5-6 пъти???
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дефиниции яко че умрете да знайте
6
1
 
7
 
! Отговори
Родна картинка преди 3 години
Пък народа иска затвор заради дрогата и всичко и ЯКИ глоби за всички участници ама нема.Нямате аналог в света яко ще *** помнете
5
0
 
16
 
! Отговори
до 3 и за 3 преди 3 години
Най-накрая един трезво мислещ. Да бяхме възприели китайския модел докрай. Хубаво се затворихме ама да бяхме струпали всички заразени на едно място не да ги мятаме по болниците из страната и да създаваме нови огнища.Управляващите ще си платят за това безхаберие.
4
9
 
0
 
! Отговори
Частно парти преди 3 години
ли е празнуване на ражден ден?
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изгубиха време - ако бяха затворили държавата още след първия случай на над 3000 досега щяха да се нормализират нещата и щеше да има нормална Коледа, но не ината и егото на Бойко са по-важни
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
истината е, че печалбата се поставя над човешкия живот. понеже точно това прави лично премиера казвайки, че няма да затваря държавата. ето това ни очаква - станахме буквално заложници на едни печелбари начело с Борисов и кликата му Алибеговци
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че просто европееца е социашно животно.