Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях

Прогнила ли е системата и само пари ли искат униформените?
29 ное 2020 07:30, Ния Христова
213
Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях
Снимка: БГНЕС
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента, съобщи БНР. Те са категорични, че ако и след днешния национален протест не се постигне споразомение, недоволството ще продължи.
 
Валентин Попов от СФСМВР обясни, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. От синдикалната организация смятат още, че не е късно за нова индексация, тъй като бюджетът на МВР винаги се е променял в последния момент.
 
"Възможности за някакви допълнителни действия в тази посока винаги е имало и винаги ще има, да не говорим, че министър-председателят спомена нещо такова", каза Попов.
Още по темата
 
В същото време полицаите продължават да настояват за увеличение на заплатите с близо до исканите 30 процента.
 
"В това отношение законът ни дава, дори и при условията на пандемия. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", допълни Попов.
 
Междувременно пред Министерския съвет днес се очаква да се съберат хора за контрапротест на този на полицаите. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.
 
"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.
 
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към организацията се присъединяват и представители на н. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
8
 
! Отговори
Виждал си ми хуя преди 3 години
Виждала съм хора пострадали, ограбени, плувнали в сълзи ........????????
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли дебели куки!
33
3
 
20
 
! Отговори
Саудитска Арабия преди 3 години
Мутра-феодал в Перник си направи частен концлагер за изтезания ,а полицията никога не дойде,оказа се,че полицаите са държанки на мутрите!
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей виждам ,че и някои милиционери можели да пишат !
31
7
 
8
 
! Отговори
теП наричам така преди 3 години
полицаите не залужават да ги наричаш така.
30
0
 
28
 
! Отговори
Толупът преди 3 години
Незнам за полицаите ама тези в съдебната система си " заслужиха" 13, 14,15 заплата и пари че са на първа линия на борбата с ковид- 19. После не били инструмент на политиците.
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждала съм хора пострадали, ограбени, плувнали в сълзи търсещи помощ и съдействие, а някои полицаи се кикотят високо и съвсем неуместно като подхвърлят груби и солени шеги. И какво да направиш слушаш стъписан и занемял от учудване.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света се тресе, они си правят пародийни пърформанси. Де е маркуча да разчисти малко лайнатапо жълтите павета.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локомии за пари ,на учители вдигат,но те всички са,више образование ,а при полицаите 70,% имат средно
26
1
 
10
 
! Отговори
фатмак преди 3 години
ще искаме я как няма да искаме - нали трябва да си достроим къщите и вилите, и бързо да забогатеем. Как иначе ще си образоваме челядта че да станат шефове? Така де- искаме и ние да сме в средната класа
25
4
 
5
 
! Отговори
До само кyтвите преди 3 години
ли излизат на метеж?======Чети статията бе то луп - не само кyрвите излизат на протест за 30% увеличение - и майките от системата ни убива също.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко вече и милиционерите не те слушат !? Само тук таме някое министърче с оскубани вежки ! Сега трябва и автомат в леглото или направо бягай ?
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове това някаква комедия ли е, пародия ли е. Емир Костурица ли е режисьора, честно обяснете ми, не мога повече.
22
1
 
43
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Спомням си как преди години някакъв беше снимал едни милиционери да спят в патрулката и ги беше постнал във Фейса. След това те го бяха дебнали като излиза да си хвътли бо клука, за да го глобят, че е без лична карта. Е те това е Бг милиционера.
21
9
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Цялата история на тези политически активисти от цирк премина към фарс...Отдавна не става въпрос за организация на майки на деца с увреждания - останали са шепа професионални протестиращи...
20
3
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Полицаите са изпаднали до такова ниво че да слагат камери по домовете на нищо неподозиращи хора за да мастурбират!
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От моите съученици, само двойкаджиите, крадците, побойниците и най големите некадърници станаха полицаи. Интересен факт е че до един са с родители полицаи. Явно семката им е такава, увредена. Като добавим и че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай, картинката се избистря.
18
3
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
съгласен съм с мнозинството тук, че въпросните персони са такива, от които нищо не става - те затова и са се набутали в системата - само за пари, и нищо друго... Така, че бяха безкрайно смешни и безсмислени опитите на протестиращите за диалог с тях
17
0
 
10
 
! Отговори
дежа вю преди 3 години
Разделяй и владей. Основен принцип в БГ.
16
2
 
35
 
! Отговори
Направете реформи преди 3 години
и ще има пари. Изкарайте от дупките канцеларските плъхове и закрийте ненужните и дублиращите се структури. В БГ ина повече полицаи отколкото в 22 милионна Холандия, а ползата от тях е в пъти по-малка - само пазят зад_ниците на властта и прикриват мафиотите.