Фандъкова: Няма да отваряме детските градини в понеделник

Нямаме основание за това, има много хоспитализирани, каза още тя
Обновена: 11 дек 2020 11:53 | 11 дек 2020 11:50,
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детските градини няма да бъдат отворени от понеделник. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

"В момента няма основание за това. Ще продължим да следим данните. Има известно задържане, дори намаляване в броя на новозаразените, но броят на хоспитализираните се запазва на доста високо ниво, в това число и хората, които са на интензивно лечение", поясни тя.

Още по темата
"За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини в Столична община. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която се крие рискове", уточни и зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.
 
Той заяви по-рано днес, че родителите не подкрепят връщането на децата в градините и яслите преди празниците.

"Коледа и Нова година са семейните празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило", допълни зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
11
 
8
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Само дето някои трябва да работя, за разлика от учителките пиещи кафета и вземайки заплати на готово.
49
5
 
4
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Тея си менят мнението през два дена..Нормално като не е тяхното.Жалка история
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че има и мислещи, е майчетата няма да пият кафенце с комшийките
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още в самото начало се знаеше това, нали ако ги пуснат детските градини Евро парите спират.
46
5
 
2
 
! Отговори
аде де преди 3 години
Ааааа нидейте ба, вие заплатки си получавате.
45
5
 
2
 
! Отговори
До Данчо полицая преди 3 години
Господин ***, няма начин да си нормален човек и да вярваш и слушаш нещо подобно на човек - " мъж" с оскубани веждички , присадена коса ( не много успешно ) и инжектиран ботокс в бузетата...Коце ,Данче все едно ... Всички сте едно лай*о!
44
4
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бай Чекмеджан обеща !!!
43
2
 
11
 
! Отговори
Министърчо на МОН преди 3 години
Колко време само държаха отворени училищата дечурлята да сеят зарази.Министърчо обаче експертно на видео интервюта децата не носят зарази. Сега какво след като посяха заразата сега чадър след дъжд.
42
5
 
14
 
! Отговори
Плъх преди 3 години
Пак ще кажа - Данче ,ти си една последователна жена. Като шефа си. Каквото кажете сутринта до вечерта го сменяте. Знаем ,че идеята е да ни побъркате и успявате . Благодарим ви за поредния цирк. Можем да отворим. Отваряме . Не няма смисъл.Ще видим . Хич да не бяхте се раждали *** ! Ненавиждам ви - дълбоко и трайно.
41
1
 
3
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Тогава си отваряте устата преди да мислите?
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава да престанат с прибързаните изказвания , ту отваряме, ту затваряме, да си съберат пилешките мозъци, да направят един сериозен анализ и да кажат за 2 - 3 седмици до месец напред какво ще правят. Луди станахме!
39
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Преди много,много години,в една далечна..Република,един гений,чието име наистина не си спомням,да ме прощава,беше написал:-"Даскале,ни *** убивай!Пиши три на мойта Гица!То за друго ни я бива,барем да ми стане даскалица!"..СЕГА последния ред звучи така:-"Барем да ми стане тя кметица".....с това НЕ изразявам неуважение към учителската пофесия!!!..Напротив,винаги съм смятал,че "даскалството" Е ПРИЗВАНИЕ!Не всеки е готов за тоя път!..Но.."Сред пшеницата винаги ще се намери КЪКЛИЦА"..
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото намаление е в направените ПСР тестове, колите на градският транспорт, както и дезинфекцията на публични пространства, която изобщо липсва по принцип.Новорегистрираните случаи намаляват по-скоро защото намаляват извършените PCR тестове, а не защото по-малка част от тестваните са болни. Така че реалният брой новозаразени едва ли намалява - просто в момента се регистрират по-малко от тях. Ние сме единствената от най-тежко засегнатите страни, в която се тества съмнително малко.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй, ама под тая статия е пълно с ***. Всъщност не точно пълно максимум двама да са ама много активно заработват.
36
15
 
15
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Няма нищо да отвори. Докато не се научите на дисциплина и започнете да спазвате мерките, та да падне числото на болните - глад и мизерия в къщи. Докато ви дойде акъла.
35
8
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
що се отнася до "мерките":..-Не мога да повярвам,че има все още НЕОРИЕНТИРАНИ,на които не е ясно,че така наречената "пандемия" и съответстващите "мерки" ,са "последния удар на камшика" преди окончателно и безвъзвратно да ви поробят като личности и така да ви ликвидират."Недостойните" заложиха на страха ви ,и...май ще успеят тоя път....Войните стават излишни..
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа е същото.Уж щяха да охлабват мерките,ама отлагат и те заради ръст на заразата.Явно се работи по същата схема-копи пейст.
33
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не разбрах само защо към статията са "приложени" снимки от.."Конференцията на ООН за климата,Глазгоу,2021"?!.."За тежест" на даскалката по руски език?
32
15
 
4
 
! Отговори
Данчо полицая преди 3 години
И ваксините трябва да станат абсолютно задължителни, не може да се противоречи на щаба който денонощно мисли за насКойто откаже да му се спрат всякакви социални помощи и да не бъде приемам във нито една болница
31
7
 
7
 
! Отговори
До Данчо еничара преди 3 години
Данчо, мерките са за робите, а щаба е ръководен от световните Глобалисти искащи да заробят населението на Земята. Времето е близо. Или ние или те. Няма трети вариант. С ваксините ще ни ликвидират.