Пазарът на площад "Славейков" ще се завърне отново напролет

След няколко месеца книгите ще се завърнат в сърцето на София
24 дек 2020 20:52, Ния Христова
27
Пазарът на площад "Славейков" ще се завърне отново напролет
Снимка: БГНЕС
Проучване на Асоциация "Българска книга" отчита спад на продажбите на книги у нас с около една трета за първите десет месеца на годината, съобщи bTV.
 
Книжният пазар на столичния площад "Славейков" също пустее. 
 
Пазарът беше закрит през 2018 гдона, но общинари настояват той да бъде възстановен.
 
"Близо 27 години това пространство беше средище за културен и духовен живот. Всеки софиянец минаваше от тук, за да намери любимата си книга. След като приключи прословутия ремонт на "Граф Игнатиев" все още книжен пазар нямаме", коментира Калоян Паргов, общински съветник от БСП.
 
От общината са заявили, че книгите ще се върнат напролет - през март или април, а павилионите ще са седем.

27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отново всякаква *** ще допуснат в центъра на София....
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонеимен преди 9 месеца
Заглавието би трябвало да бъде - *** пак ще се завърне.За какво въобще го правихте този ремонт за да има сега пак - кашони,найлони и прочие ***.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Битпазарът се завръща, а плщад Славейков беше неофициалния център на София преди да се появи този битак. Сега живеещите там избягваме да минаваме през него.
22
1
 
7
 
! Отговори
Чистота Европейска преди 9 месеца
Кога за последно измихте площад Славейков?По документи сигурно вчера иначе от ремонта до днес само митология на жена с метла може да видите по Софийските улици в 21 век по време на пандемия. Като в Индия
21
0
 
7
 
! Отговори
Жител преди 9 месеца
Нека всички общи нари от 2021г да ползуват градския транспорт той е толкова хубав удобен със влакови разписания а за чистотата и миризмата в него е само за общински съветници със частни бизнеси да ползват служебните коли за лични цели.Нека София диша и да ни ве плаща данъкоплатеца че си ползвате служебните коли за лични нужди
20
0
 
12
 
! Отговори
Издънкова преди 9 месеца
Правим скъпи ремонти площади затваряме улици да има по голям трафик и да отдаваме под наем тротоарите за търговска площ а данъкоплатеца ще си плаща скъпите ремонти и няма да може да минава свободно по тротоара си !!!
19
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Крайно време е. Без книгите не е същото.
18
0
 
9
 
! Отговори
Спенси преди 9 месеца
Софииски имоти най голямата далавера на прехода за продажба на имоти на цената на един месечен наем !!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Спенси преди 9 месеца
Нали това го държеше лявата ръка на най големия крадец след костов софянски а именно Любо пъпката тоя имаше нещо общо с ограбването на общинска банка и нейните имоти !!!Кога ще бъде разследван и антоан николов тоя който ограби всички ценни имоти през така наречена общинска фирма общински имоти!!!Главния прокурор добре ги беше подпукал олигарсите защо го спирате?
16
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
ДЕМЕК ПРОСЯЦИ КЪДЕ СПЯТ ПО МАЗЕТАТА И ПИЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН И УРИНИРАТ НА ДЪРВЕТАТА ТОВА ЛИ ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕ ФАНДЪЦКАТА КОГА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В САМОКОВ !!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А къде е тоалетната за продавачите на сергиите? На площада няма нито една. Сигурно пак в шишета зад кашоните, като преди.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а мавзолея? него кога? бе що не махнете "савецката армия" и напраете пазар!?
13
2
 
27
 
! Отговори
Anonymous преди 9 месеца
В момента много ми харесва площада без раздрънканите сергии, пушещи продавачи и завиване на книгите с ластъци и найлони.Чисто, уютно плошадче с модерна визия, ако се върнат сергиите пак ще стане Женски Пазар
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалко.В тази теснотия там и въздух няма.Оставете площадчето на мира!Толкова ли няма някъде място в цяла София??
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОТ ТЕЗИ КНИГИ МОЖЕ И ПРОКАЗА ДА ХВАНЕШ
10
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Калоян Паргов като човек на *** дава ли си сметка как се работи навън при -10 градуса и къде ходеха до тоалетна продавачите на сергии на Славейков.Пазарът беше продукт на мизерията на 90те години - да не се канят да я връща.
9
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 месеца
Електро-фонтанни удари ще има,нали?За да не е скучно на столичанци,все пак не сме евроггеййци,трябва и да мрем публично.
8
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Е те сега книгите освен в кашони от банани ще ги цвъкат и гълъбите от новите железни перголи.Мястото на книгите и в книжарницата, а не по сергиите покрити с найлон от дъжда и с посинели от студ книжари.
7
5
 
0
 
! Отговори
Само Така преди 9 месеца
това е точното в Условията на Пандемия от БелоДробна Чума!
6
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Красива новина, пълна с надежда и оптимизъм за връщане на книгатана нейния пиедестал на площад Славейков.Дано! Дано!Нека да е не чак през април, а първите десет дена на февруари - да разцъфне площадът в книги и мартеници. И пълна забрана с табели за врелосипедисти по площада, нали. Те по принцип си карат спокойно по тротоарите навсякъдеиз софия.