Пазарът на площад "Славейков" ще се завърне отново напролет

След няколко месеца книгите ще се завърнат в сърцето на София
24 дек 2020 20:52, Ния Христова
27
Пазарът на площад "Славейков" ще се завърне отново напролет
Снимка: БГНЕС
Проучване на Асоциация "Българска книга" отчита спад на продажбите на книги у нас с около една трета за първите десет месеца на годината, съобщи bTV.
 
Книжният пазар на столичния площад "Славейков" също пустее. 
 
Пазарът беше закрит през 2018 гдона, но общинари настояват той да бъде възстановен.
 
"Близо 27 години това пространство беше средище за културен и духовен живот. Всеки софиянец минаваше от тук, за да намери любимата си книга. След като приключи прословутия ремонт на "Граф Игнатиев" все още книжен пазар нямаме", коментира Калоян Паргов, общински съветник от БСП.
 
От общината са заявили, че книгите ще се върнат напролет - през март или април, а павилионите ще са седем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново всякаква *** ще допуснат в центъра на София....
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Заглавието би трябвало да бъде - *** пак ще се завърне.За какво въобще го правихте този ремонт за да има сега пак - кашони,найлони и прочие ***.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битпазарът се завръща, а плщад Славейков беше неофициалния център на София преди да се появи този битак. Сега живеещите там избягваме да минаваме през него.
20
1
 
7
 
! Отговори
Чистота Европейска преди 3 години
Кога за последно измихте площад Славейков?По документи сигурно вчера иначе от ремонта до днес само митология на жена с метла може да видите по Софийските улици в 21 век по време на пандемия. Като в Индия
19
0
 
7
 
! Отговори
Жител преди 3 години
Нека всички общи нари от 2021г да ползуват градския транспорт той е толкова хубав удобен със влакови разписания а за чистотата и миризмата в него е само за общински съветници със частни бизнеси да ползват служебните коли за лични цели.Нека София диша и да ни ве плаща данъкоплатеца че си ползвате служебните коли за лични нужди
18
0
 
12
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
Правим скъпи ремонти площади затваряме улици да има по голям трафик и да отдаваме под наем тротоарите за търговска площ а данъкоплатеца ще си плаща скъпите ремонти и няма да може да минава свободно по тротоара си !!!
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е. Без книгите не е същото.
16
0
 
9
 
! Отговори
Спенси преди 3 години
Софииски имоти най голямата далавера на прехода за продажба на имоти на цената на един месечен наем !!!
15
0
 
9
 
! Отговори
Спенси преди 3 години
Нали това го държеше лявата ръка на най големия крадец след костов софянски а именно Любо пъпката тоя имаше нещо общо с ограбването на общинска банка и нейните имоти !!!Кога ще бъде разследван и антоан николов тоя който ограби всички ценни имоти през така наречена общинска фирма общински имоти!!!Главния прокурор добре ги беше подпукал олигарсите защо го спирате?
14
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
ДЕМЕК ПРОСЯЦИ КЪДЕ СПЯТ ПО МАЗЕТАТА И ПИЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН И УРИНИРАТ НА ДЪРВЕТАТА ТОВА ЛИ ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕ ФАНДЪЦКАТА КОГА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В САМОКОВ !!!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е тоалетната за продавачите на сергиите? На площада няма нито една. Сигурно пак в шишета зад кашоните, като преди.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а мавзолея? него кога? бе що не махнете "савецката армия" и напраете пазар!?
11
2
 
27
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
В момента много ми харесва площада без раздрънканите сергии, пушещи продавачи и завиване на книгите с ластъци и найлони.Чисто, уютно плошадче с модерна визия, ако се върнат сергиите пак ще стане Женски Пазар
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко.В тази теснотия там и въздух няма.Оставете площадчето на мира!Толкова ли няма някъде място в цяла София??
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ТЕЗИ КНИГИ МОЖЕ И ПРОКАЗА ДА ХВАНЕШ
8
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 3 години
Калоян Паргов като човек на духа дава ли си сметка как се работи навън при -10 градуса и къде ходеха до тоалетна продавачите на сергии на Славейков.Пазарът беше продукт на мизерията на 90те години - да не се канят да я връща.
7
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Електро-фонтанни удари ще има,нали?За да не е скучно на столичанци,все пак не сме евроггеййци,трябва и да мрем публично.
6
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е те сега книгите освен в кашони от банани ще ги цвъкат и гълъбите от новите железни перголи.Мястото на книгите и в книжарницата, а не по сергиите покрити с найлон от дъжда и с посинели от студ книжари.
5
5
 
0
 
! Отговори
Само Така преди 3 години
това е точното в Условията на Пандемия от БелоДробна Чума!
4
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кому са нужни перманентно пияните тъмни субекти, с мръсни ръце, които препикават дворовете в околността и държат книгите в кашони от банани? Каква традиция е тази селска гротеска, рожба на недоимъка през 90те, но напълно ненужна днес? София има нужда от чисти свободни пространства, не от пияници и кашони от банани!