Десетки домове в Софийско вече са отводнени

Най-пострадали са с. Мировяне, р-н Нови Искър, кв. "Требич"
14 яну 2021 16:40, Ния Христова
0
Десетки домове в Софийско вече са отводнени
Снимка: БГНЕС
Екипите на аварийното звено и на пожарната през последните четири дни са отводнили 49 места, които пострадаха от обилния дъжд в началото на седмицата. Отводнени са вече и 39 мазета, приземни етажи и дворове. Най-пострадали са село Мировяне, район Нови Искър, квартал "Требич", предаде БНР. Започна описването на щетите, отчете пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова:
 
"Ще се включат и екипите на социалните служби, за да може да се подпомогнат финансово чрез механизма, който има министерството на труда и социалната политика. Първата ни задача беше да не допуснем риск за живота и здравето на хората, с която за радост се справихме. А втората, по която продължаваме да работим, да помогнем на всички хора, чиито къщи са пострадали. И днес продължава работата на екипите в Нови Искър и Мировяне и работата на комисиите".
Още по темата
 
Общинските съветници от БСП настояха Столичната община да обезщети пострадалите от наводненията семейства и разкритикуваха липсата на канализация в пострадалите райони около София. Председателят Калоян Паргов заяви:
 
"Вашата подопечна община не си е свършила работата навременно и качествено. Настояваме Столична община да обезщети всички пострадали хора, защото тя също носи отговорност. Нужна е и системна поддръжка на проводимостта и укрепване на речните корита".
 
Критики към работата на общината отправи и Методи Лалов, председател на групата на общинските съветници от „Демократична България“:
 
"Кой плаща за недомислиците на Общината?! Отговорът е прост: винаги плащат софиянци".

0
Още от София
Тикет системата готова, валидаторите заработват до края на месеца
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари