Изхвърляме опасни препарати и термометри в нов пункт

В петък ще бъде разположен в Нови Искър
10
Изхвърляме опасни препарати и термометри в нов пункт
Снимка: Pixabey

Първият за тази година мобилен пункт за безвъзмездно събиране на опасни отпадъци, образувани от домакинствата, ще бъде в столичните райони "Нови Искър" и "Кремиковци".

В петък сутринта пунктът ще бъде разположен в Нови Искър на паркинга пред 31-ва поликлиника. Следобед ще се премести в квартал "Челопечене" на площада срещу кметството, съобщава Нова тв.

Ще се приемат живачни термометри, прекъсвачи, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, както и лекарства с изтекъл срок на годност.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
живачните термометри мерят най-точно...
8
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 месец
Така като гледам на съседите им е по-удобно в градинката или в калните площи около блоковете. Там и без това арпаджик няма да се сади, живакът може да си попива до подпочвените води. А докато чакам да се появи мобилен пункт на 30 километра от мен, какво да правя с опасните отпадъци?
7
0
 
4
 
! Отговори
Илиева преди 1 месец
Не мога да пътувам до тези места, въпреки че са в София. Бъдете така добри да осигурите както нови, постоянни места, така и информация за тях. В противен случай всичко е напразно - вашата дейност е безсмислена, а опасните отпадъци ще станат още по-опасни.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мобилн пункт за няколко дни ? Що за цинизъм ? Такива трябва да има постоянно отворени и на удобни места в столицата...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си изхвърлям старите термометри за нищо на света, здрави са и работят точно за разлика от новите ***
4
0
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 1 месец
Защо?!Кофите пред блока са си екстра.
3
0
 
12
 
! Отговори
Тим преди 1 месец
Ако наистина искате да има резултат и опасните вещества да не отиват в контейнерите за ***, направете широко достъпни места за събирането им. Лично аз държа 1 плик със стари лекарства и термометри повече от 5 години и не зная къде да ги изхвърля! Нали не се очаква от мен да хвана такси за повече от 10 лв., за да "прескоча" до Нови Искър или Кремиковци?!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо няма постоянни пунктове. Докато се разбере, че го има, ще го закрият щом е временен. Многомилионен град, опасните отпадъци си ги изхвърля с битовите.
Повечето хора имат желание и се съобразяват, но само с желание не става. Като не си на ясно къде да го занесеш, няма как да стане. Като всичко друго в тази държава и това е фиктивно, да се отчете, че се събират.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-точните термометри-живачните!
Най-точните апарати за кръвно,отново живачните!