Вместо шествие, бдение: Факли до къщата на ген. Христо Луков

МВнР осъди проявата и подкрепи Столичната общината
13 фев 2021 21:05, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не беше допуснато провеждането на Луковмарш в София тази вечер като шествие. И тази година столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед да се прекрати проявата.

Още по темата
СДВР и жандармерията не допуснаха шествие, но позволиха на събралите се да проведат бдение пред къщата на генерала.

Събралите се хора бяха разделени на групи, които по най-краткия маршрут да стигнат до заявената крайна точка.

Същевременно в позиция външно министерство изрази пълната си подкрепа за Столичната община и всички останали отговорни институции, които забраниха провеждането на Луковмарш.

"Тази тревожна проява на антисемитизъм, ксенофобия, омраза и нетърпимост няма място по улиците на София", се чете в позицията на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
15
 
! Отговори
Запомнете Луков, преди 3 години
ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ !!!
121
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ми се ходи ис викепедията, та да попитам Луков има ли нещо общо с Лукашенко, Луков има ли пряка вина за политически убийства преди Девети и последно кога е съден в кой лагер е бил затворник и кога къде и от какво е починализвинявам се за невежеството. От изчитането на постовете нещо като легален фашист ли е и въобше какво е това легалионер или кво му се там вменява?
120
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това сигурно са български фашисти , сър.....
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до DDDИ съм дал повече на страната си!!! И със служил в родната казарма 2 години! ------- А на воойна ходил ли си?Аз като съм служил година и половина, по-малко ли съм дал на страната си?
118
8
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Брейкинг нюз!!! Интелектуалнa черна дупка бе засечена снощи до дома на измeкяр Луков.
117
5
 
3
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Истината боли, нали, мили ми смехурковци?... И самия факт, че ми обръщате внимание, отговаряйки на постовете ми, потвърждава думите ми... Инаистина не съм служил в родната казарма през 1990-та... Служил съм много по-рано. 1985-1987. Ти да видиш... И знам какво означава ПГ-7В... Смешници.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DDDПо начина по който пишеш не си служил през 1990 г. в казармата или в "бойна" рота. Вероятно даже не си и роден преди 2000 г.. А това че не те е страх- човече на кой му пука какво мислиш
115
6
 
2
 
! Отговори
DDD преди 3 години
И НЕ МЕ Е СТРАХ!
114
16
 
5
 
! Отговори
DDD преди 3 години
луков е долен предател и фашист! И ДА! - аз съм много повече от него! И съм дал повече на страната си!!! И със служил в родната казарма 2 години! Като кашик в бойна рота! И имам повече право да говоря от много от пишещите във форума! И мога да го докажа!
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 127 НикогаНикога няма да разбера хора които почитат Българи ,които убиват други Българи,-----Луков всъщност никого не е убивал.По време на партизанското движение е бил пенсионер.
112
2
 
6
 
! Отговори
До всички ходили у преди 3 години
Казармата, какво майкината си искате всъщност? А отделно като сте ходили у казармата какво повече сте направили за себе си и за обществото, та смятате че сте човече от този генерал. И в тази връзка смятате, че тези младежи трябва да се интересуват ОТ вас, а не от него. Отвращаващо е отношението ви към този знак на уважение към един българин.
111
10
 
3
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Лесно е да се правиш на мъж и "воин", като не си ходил в казармата!... А ако видя някъде по София някой от роднините на тоя изме.кяр луков, жална му майка!
110
1
 
4
 
! Отговори
умен и страхлив преди 3 години
Наш *** чака друг да го оправя!А той скрил се под полата на жена си да умнее по форумите!
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факта, че е застрелян от комунистите, красноречиво говори за отношението на някои към генерала по онова време. Сега ако убиеш някой така, ще те осъдят. Осъдиха ли комунизма и последователите им, след атентата 1925 год? Нногото убийства без съд и присъда след 1944 год, направени пак от комунистите- има ли осъдени? Какво тогава да коментираме ...
108
3
 
19
 
! Отговори
ген. ЛУКОВ преди 3 години
ФАКЕЛА НА БЪЛГАРСКИЯ АНТИКОМУНИЗЪМ Е ЗАПАЛЕН ! БЪЛГАРИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ НОВО РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО. БЪЛГАРИЯ--ЗА БЪЛГАРИТЕ. ПАТРИОТИ!
107
0
 
12
 
! Отговори
66 преди 3 години
До НикогаЕ проверени са всичките.Ако идеш ще видиш поне 10 камери които снимат всички на луков марш.Тези от преди още държат всичко в ръцете си.Затова и ще бъдете бедни цял живот защото сте ***.
106
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪН, КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ, ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!!
105
3
 
16
 
! Отговори
ЛУКОВ МАРШ преди 3 години
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ И ЛУКОВ МАРШ, В ЛАВИНА ЩЕ ПРЕРАСНЕ!ВЪН КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ--ЗА БЪЛГАРИ ПАТРИОТИТЕ И!!!
104
4
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 3 години
До 165 КОНСТАНТИНОВНима още не сте разбрал , че сороските НПОта пренаписват историята на България с любезното наведено съдействие на политиците ! Геройте от историята ни един по един я напускат и на тяхно място се поставятОтпадъци отСедерастията. Предатели, приватизатори и на почит в скапана софия саГендарите на сорос
103
12
 
5
 
! Отговори
DDD преди 3 години
И БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ... Не знам дали е "час", но със сигурност е ЧАСТ от българската история!... Трябва ли да го почитаме?...