Вместо шествие, бдение: Факли до къщата на ген. Христо Луков

МВнР осъди проявата и подкрепи Столичната общината
13 фев 2021 21:05, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не беше допуснато провеждането на Луковмарш в София тази вечер като шествие. И тази година столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед да се прекрати проявата.

Още по темата
СДВР и жандармерията не допуснаха шествие, но позволиха на събралите се да проведат бдение пред къщата на генерала.

Събралите се хора бяха разделени на групи, които по най-краткия маршрут да стигнат до заявената крайна точка.

Същевременно в позиция външно министерство изрази пълната си подкрепа за Столичната община и всички останали отговорни институции, които забраниха провеждането на Луковмарш.

"Тази тревожна проява на антисемитизъм, ксенофобия, омраза и нетърпимост няма място по улиците на София", се чете в позицията на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
19
 
3
 
! Отговори
Гизела преди 3 години
Според традицията, на рождението на генерал Луков се корми заек и се триче голдън ретривър.
81
5
 
15
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Жалко че си нямаме поне един генерал Луков в днешно време!!!
80
4
 
20
 
! Отговори
????? преди 3 години
ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОЯ ,ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ !!!!
79
4
 
14
 
! Отговори
Лозунгът преди 3 години
Ние не капитулираме! Да, така е и така ще бъде въпреки всички предателства и подлости!
78
4
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 3 години
Трудно мислиш и разбираш "тънката разлика" между националсоциализъм и нацизъм. Нищо не си разбрал или не искаш от написаното за добрините на евреите към българите.
77
2
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 110.Пак повтарям: Вземи прочети нещо.В смисъл нещо различно от романа "Винету".Това е истина която не съм си я измислил аз а съм чел, слушал и гледал много материали по тази тема.Аллах е Бог на арабски език.Турците четат Корана на арабски език. Няма Коран в превод на турски. Поне аз не знам да има, затова турците по времето на Османската Империя са викали " Вай, Аллах!".Абе какво съм хванал да те ограмотявам...
76
17
 
3
 
! Отговори
Лукреция преди 3 години
На днешния свят ден в чест на Генерал Луков се пали огън, прескача се от голи юнаци и се предсказва бъдещето по опърленото им окосмяване.
75
24
 
3
 
! Отговори
Християнка преди 3 години
Генерал Луков е бил толкова дръзновен, защото пo зaлез cлънце си е обмазвал органа oбилно c миpо oт мaнастирско кaндило и е изpисувал c него кръcт въpху икoната нa Архaнгел Михaил, зa дa сe cлучи чудo и дa полeти инcтрументът му нaгоре кaто rълъб към Рaйските селeния в имeто нa Отцa, Синa и Свeтаго духa.
74
3
 
12
 
! Отговори
до 108 преди 3 години
Не всички евреи са ционисти.Както и не всички германци са нацисти. Схващаш ли тънката разлика?
73
17
 
2
 
! Отговори
Православна преди 3 години
На рождената дата на ген. Луков се пуска кръв на младо теленце и се играят ритуални танци на балкона. Яде се печена котка и се гадае по жълтото на гащите.
72
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Еврейнът Лазар Коен предава подло Търновград на турците. Еврейката Виолета Якова убива подло българския герой генерал Луков. Няма състав от т.нар. "народен съд" в който да няма поне един еврейн. Те осъдиха жестоко дори спасителя си Димитър Пешев. Най-жестокият следовател садист в комунистическата ДС е еврейнът Изидор Зеев. Пред 1975 г. Общото събрание на ООН с резолюция 3379 осъди ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация.
71
5
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 96Ма как пък ти дойде на ум че съм написал "глyпocти", просто защото истината не ти харесва?Виж, потърси християнската молитва "Отче наш" на турски език и виж какво ще ти излезе, за са не ме обвинявал че си измислям!В интернет имам предвид, все пак живеем в 21-ви век, не в 20-ти или в 19-ти.На турски език Бог е Tanra. В падежна форма Tanrim означава "Боже мой".Хич не са глyпocти, а факти!
70
15
 
2
 
! Отговори
Християнка преди 3 години
Генерал Луков e бил тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадявал чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
69
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези и те облечени с черно или черно с бял надпис, също като знаците на ислямска държава, хора пазете се! Дори тези,които вярват в исляма, се страхуват от такива,а камо ли останалите хора!
68
0
 
5
 
! Отговори
Soros преди 3 години
"външно министерство изрази пълната си подкрепа за Столичната община"
67
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Луков,обслужвал чужди интереси и драл кожите на българите с лобистки сделки!
66
2
 
11
 
! Отговори
Ясен преди 3 години
Михаил Горбачов каза, че Западният Ционизъм е победил Източният Комунизъм. И двете са проява на различни еврейски фамилии, борещи се за власт над целия свят. ХХ и ХХ век се тресе от войни, революции и бедствия, в основата на които са еврейските амбиции за тотална власт над света. Малка България не е изключение. Длъжни сме да виждаме в БКП еврейската амбиция за Световен Комунизъм. Длъжни сме да виждаме и в Демокрацията еврейската амбиция за Световен Ционизъм. В това няма нищо Българско и човешко
65
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 85Какво разбираш под термина "тангристи"?А, да! Освен това, казват се "тенгристи", не "тангристи".Тенгризмът е източна религия.Била е разпространена най-много сред тюркоезичните племена, каквито са били и прабългарите.На турски език Бог е "Танръ"!Аллах е на арабски.Впрочем, това не е учудващо.В днешна Турция книгата "Моята борба" ("Kavgam"на турски) на Адолф Хитлер е бестселър!
64
20
 
1
 
! Отговори
Йозеф преди 3 години
На генерал Луков прабаба му е била чернокожа от Африка.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73Не зная какво си запознат, но юдъните са казали "Нека кръвта Му бъде върху нас"Та така, вече 2000 години се появява мустакатия и ги пръска. Сега ще идва пак и измислиха пандемията за да неутрализират белите мъже. Страх ги е от цикличноста.