Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?

То стъпило на шахта на булевард "Иван Гешов"
14 фев 2021 21:30, Нели Христова
248
Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?
Снимка: Pixabay

Токов удар уби дете на тротоар пред няколко болници в София. 16-годишното момче стъпило върху шахта, по която тече ток. От Столичната община съобщиха, че по първоначални данни - причина за инцидента е оголен кабел от неправилно захранен частен обект в района.

Шахтата е на тротоар след пешеходна пътека, която води към няколко болници на столичния булевард "Иван Гешов". През нея постоянно минават пешеходци. Малко преди 13.00 ч. на обяд охраната на една от болниците забелязва припаднал младеж около шахтата.

"Видях, когато вече се бяха струпали хората и му правеха изкуствено дишане. Някаква оттечка токове е имало там. Колко е вярно, не знам".

Линейката дошла за 3 минути. Закарали момчето във Военно-медицинската академия. Медиците го реанимирали около 30 минути, но не успели да го спасят. Екипът на "по света и у нас" срещна братовчед му около шахтата.

"Хванал го е ей тука тока. Има някакъв кабел, който е оголен. Каза човекът, който е там в будката, че са дошли от ЧЕЗ и кабелът вече е скрит. И всичко е свършило", коментира той.

От ЧЕЗ съобщиха за БНТ, че шахтата не е тяхна собственост, а преминаващият през нея кабел е собственост на обекта, който захранва.

От Столичната община обясниха, че по първоначални данни причина за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект.

"Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар" - пише в съобщението.

"Не е станало ясно чия собственост е, ясно е, че е захранвал обект, който не е общински, а се намира на територията на болничното заведение. Захранва се търговски обект, тип будка", заяви кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Криминалисти и експерти продължават да изясняват обстоятелствата около инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
4
 
! Отговори
Както винаги преди 3 години
Както винаги няма да има виновен,или ако има ще е награден.Какво стана с фонтана в центъра дето уби един човек. Никой не е виновен за нищо. Така ни възпитават всички,още от детството. Като цяло много сме объркани. Един приятел беше казал,че има как да се оправим. Той каза,че една атомна бомба ще ни оправи. А аз казвам по-строго правосъдие и премахване на корупцията. И всички на протести и на избори.Ако не стане пак протести и така,ако не миграция
173
0
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 3 години
Преди време ЧЕЗ изпращаха покани за неплатени преди години една или две сметки за ток!Хората, които си пазеха бележките отидоха и ги насметоха на гишетата а тези без бележки чинно си заплатиха измамата!Пясъка на Човечеството изтича именно заради подобни измамници
172
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ся ще трябва освен с маски и с гумени ботуши да ходим :)))))))))))))))))))))))))))))))
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е пълна анархия. Не е нормално да се прави ел.захранване на обект, без да се разреши как да стане и без слад това да се провери правилно ли е свързването, та чак тогава да се разреши пускане на ток.Сега всики си дърпа кабела и хайде. Чудно , е че толкова малко са инцидентите.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да прости това невинно младо още дете и сила да даде на горките му родители.
169
0
 
7
 
! Отговори
до стар електричар преди 3 години
Сега те разбрах какво имаш предви.....Направо звучи страшно... излиза, че всеки може да се прекара кабел от всякъде и никой нищо не следи... Взимам под наем павилион в двора на Пирогов, пускам си една кабели от някъде в сградата на Пирогов, слагат ми контролен електромер.... става авария, оставям целият Пирогов без ток и... няма виновен... няма контрол... няма изпълнител...
168
0
 
7
 
! Отговори
стар електричар преди 3 години
Има много неизвестни неща.Не се знае,кой отчита електромера в павилиона.ЧЕЗ ако,го отчита са 100%, виновни ,но не вярвам да е тъка.Може да има електромер,но той е да види собстеника колко ток харчи наемателя.
167
0
 
11
 
! Отговори
me преди 3 години
Безотговорни сме към всичко и към всеки! Отново ще има "след дъжд - качулка" ... Няма да има наказани, глобени, виновни, няма да има справедливост, няма да има ниииииищо...ама и това си и заслужаваме - нищо !
166
1
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Истината е че малко ел техници разбират от видове заземявания.В БЕГЕТО ВСИЧКО Е ХАУС
165
0
 
7
 
! Отговори
до стар електричар преди 3 години
А кой приема изпълнението на обекта като пуска тока ? По тази логака, аз мога да си прекарам ток през дърветата на бул. Дондуков и ЧЕЗ да ми пуснат тока в обекта за банички, така ли излиза?
164
4
 
3
 
! Отговори
ТУЛУПА преди 3 години
Е ВИНОВЕН; ОСВЕН ТОВА ПЪТЯ НЕ Е ПОЧИСТЕН
163
0
 
7
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Инцидентът вече се превръща в непредумишлено убийство от страна на електричаря .
162
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починал е от Ковид с положителен тест е.Електричеството не може да те убие без ковид
161
0
 
5
 
! Отговори
стар електричар преди 3 години
До =Трябва да се разбере.Кой е собственика на обекта и от там клиентския номер.За да се избегне плащането на около 700лв за присъединяване е теглен този кабел.По всяка вероятност собственика има връзка с някой шеф от болницата.Не се знае има ли електромер в павилиона и кой го отчита.Може да има но той е само контролен и ЧЕЗ наистина нямат никаква вина.ЧЕЗ е отговорен до абонатния електромер.Виновен е този който е прекарал кабела.Можело ли да се спаси,единствения начин е на един крак с подскок
160
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години докато си разхождам кучето с верижката , минахме от двете страни на една улична лампа, и като хвръкнаха едни искри , добре че ръкохватката бе от кожа обаче горкото ми животинче цял ден скимтя.
159
0
 
9
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
100% потвърждение на лафа "Като се знам къф майстор съм - как да ида на доктор" и "Викам ти "майсторе" щот не ти знам името"
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викаш, Бойко му е пуснал кабела да го убие, а?
157
0
 
13
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
От всичко разбрах само едно, всеки може да се прикара кабел откъдето иска, стига да намери "майстор" да му го върже. Никой не контролира работата, никой не контролира изпълнението... пък дали някой въобще плаща и тока.... това отделен въпрос...Накрая може да се окаже, че и партидата е на социално слаб ром
156
4
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Аз силно се съмнявам линейката да е дошла за 3 минути, когато ния я чакаме по 50минути в карантинно време, когато няма ледове
155
0
 
22
 
! Отговори
ж преди 3 години
че са дошли от ЧЕЗ и кабелът вече е скрит. И всичко е свършило" .....И до там ще свъши разследването.Така е в България всичко.