Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?

То стъпило на шахта на булевард "Иван Гешов"
14 фев 2021 21:30, Нели Христова
248
Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?
Снимка: Pixabay

Токов удар уби дете на тротоар пред няколко болници в София. 16-годишното момче стъпило върху шахта, по която тече ток. От Столичната община съобщиха, че по първоначални данни - причина за инцидента е оголен кабел от неправилно захранен частен обект в района.

Шахтата е на тротоар след пешеходна пътека, която води към няколко болници на столичния булевард "Иван Гешов". През нея постоянно минават пешеходци. Малко преди 13.00 ч. на обяд охраната на една от болниците забелязва припаднал младеж около шахтата.

"Видях, когато вече се бяха струпали хората и му правеха изкуствено дишане. Някаква оттечка токове е имало там. Колко е вярно, не знам".

Линейката дошла за 3 минути. Закарали момчето във Военно-медицинската академия. Медиците го реанимирали около 30 минути, но не успели да го спасят. Екипът на "по света и у нас" срещна братовчед му около шахтата.

"Хванал го е ей тука тока. Има някакъв кабел, който е оголен. Каза човекът, който е там в будката, че са дошли от ЧЕЗ и кабелът вече е скрит. И всичко е свършило", коментира той.

От ЧЕЗ съобщиха за БНТ, че шахтата не е тяхна собственост, а преминаващият през нея кабел е собственост на обекта, който захранва.

От Столичната община обясниха, че по първоначални данни причина за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект.

"Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар" - пише в съобщението.

"Не е станало ясно чия собственост е, ясно е, че е захранвал обект, който не е общински, а се намира на територията на болничното заведение. Захранва се търговски обект, тип будка", заяви кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Криминалисти и експерти продължават да изясняват обстоятелствата около инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
26
 
! Отговори
Един. преди 3 години
Жалко за момчето! А иначе - вечната българска мърлящина и идиотизъм...вечното прехвърляне на топката и грата на "Аз не съм" и "Това не е мое". Шахтата не била на ЧЕЗ, кабела не бил на Общината,отсечката не била охраняема... Но момчето, беше на Държавата. А на Държавата Народна Република България и е през ... шахтата за детето! И какво - кабелът е скрит, хатата пооправена, мърлящината е заметена под килима, Държата доволна, ЧЕЗ и Частният Собственик -също, а младото момче и мъртво. Виновни няма.
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според теб какво трябваше да направят от ЧЕЗ - да оставят шахтата под напрежение и да гледат колко хора ще умрат там за седмица или за месец?Според теб колко още трябваше да стои шахтата под напрежение?Те като са отишли 100% са съставили протокол какво е имало там и какво са направили.------След като не са оградили мястото и не са изчакали разследващите отгани при такъв инцидент, значи са прикривали следи и са написали фалшив протокол.
92
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е някой да лежи в затвора за такова нещо.
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ и Шиши са в комбина, не разбрахте ли?БКПто е винаги в комбина но за плебса театъра е по важен от Бог!
90
0
 
22
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Трябва да има наказани и то много тежко! Без колективна безоговорност!
89
1
 
24
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Не! Убила го е неграмотността и посредствеността, която от години тук се толерира!Обувките са изолатор, трябва да се разбре как се е затворила веригата!
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименББ и Шиши са в комбина, не разбрахте ли?
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл. Направо към терминал 2.Пакистан е в пъти по добра дестинация от България!
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл. Направо към терминал 2.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой с купена диплома е направил/измерил заземяването! Всичко българско и родно........?!?!?
84
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не е тяхна шахтата защо са ходили да скрият кабела? До кога такива върли шизофрении в тази държава??? ДОКОГА???
83
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕЗ викат кабелът не е наш, Общината казва не е от тротоара, на частен имот е, Собственикът на имота не е известен, накрая никой не е виновен.
82
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай боже всекиму такава внезаона и безболезнена смърт.Мислете как да умрете възможно най-безболезнено *** това ви чака всите.
81
0
 
15
 
! Отговори
Посетител на сайта: преди 3 години
"Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?"- Нямам представа, не съм бил там. Надявах се вие да ми кажете?
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеефски шеф на Данс и Кичка Бодурова морски пехотинец
79
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте че това е мечтана смърт от много хора отишъл си е без да усети дори без болка и насилие а мигновено.Не се е мъчил изобщо.За някои такава смърт е мечта
78
2
 
8
 
! Отговори
мара подробнова преди 3 години
Опитвам се да си представя ситуацията, но не успявам.Какво означава "шахта по която тече ток"? От къде тече и накъде отива? Как тока течащ по шахтата е поразил момчето, което в статията е представено като случайно преминаващ пешеходец.Ако примерно допуснем че капака на шахтата е метален или с метална рамка и тази рамка е директно включена на фаза, тогава фазата ще се заземи и някъде ще изключи предпазител. НО даже и да остане капака на шахтата към фазата, това няма как да убие преминаващ
77
0
 
14
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Няма как при настъпил инцидент някой да дойде преди полицията и да си прикрие следите ... или ... има как ... в страната на неограничените невъзможности?!?
76
5
 
1
 
! Отговори
Маке преди 3 години
ВМРО не влиза а това значи че ББ ще клекне на немците и ще влезем в ЕС
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ ви мамиБорисов отдавна краде от турския вот. Има кметове на бетонирани места от ДПС. Всичко е вярно, което си написал и така ще стане. Патриотите много хитро се разтуриха за да вкарат Марешки в играта, защото нямаше да влезе. Сега с тия 1-2-3 % точно ще им стигне за правителство Герб/Вмро/Валери и Марешки. Вече е решено и аз съм доволен