Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?

То стъпило на шахта на булевард "Иван Гешов"
14 фев 2021 21:30, Нели Христова
248
Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?
Снимка: Pixabay

Токов удар уби дете на тротоар пред няколко болници в София. 16-годишното момче стъпило върху шахта, по която тече ток. От Столичната община съобщиха, че по първоначални данни - причина за инцидента е оголен кабел от неправилно захранен частен обект в района.

Шахтата е на тротоар след пешеходна пътека, която води към няколко болници на столичния булевард "Иван Гешов". През нея постоянно минават пешеходци. Малко преди 13.00 ч. на обяд охраната на една от болниците забелязва припаднал младеж около шахтата.

"Видях, когато вече се бяха струпали хората и му правеха изкуствено дишане. Някаква оттечка токове е имало там. Колко е вярно, не знам".

Линейката дошла за 3 минути. Закарали момчето във Военно-медицинската академия. Медиците го реанимирали около 30 минути, но не успели да го спасят. Екипът на "по света и у нас" срещна братовчед му около шахтата.

"Хванал го е ей тука тока. Има някакъв кабел, който е оголен. Каза човекът, който е там в будката, че са дошли от ЧЕЗ и кабелът вече е скрит. И всичко е свършило", коментира той.

От ЧЕЗ съобщиха за БНТ, че шахтата не е тяхна собственост, а преминаващият през нея кабел е собственост на обекта, който захранва.

От Столичната община обясниха, че по първоначални данни причина за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект.

"Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар" - пише в съобщението.

"Не е станало ясно чия собственост е, ясно е, че е захранвал обект, който не е общински, а се намира на територията на болничното заведение. Захранва се търговски обект, тип будка", заяви кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Криминалисти и експерти продължават да изясняват обстоятелствата около инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Гьобек преди 3 години
Всеки живот е ценен що обиждаш човека а малкия не е предкочил трапа кео да пряйш късмет
73
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 4"Вие не сте видели премръзнали хора от студ и умиращи от глад. За това така мислите.<br>По време на гладната Виденова и Луканова зима нямаше свещи по магазините. Хората мръзнеха с по 5 одеала ме завиваше баба като дете. Тракаха ни зъбите от студ. Сега имате всичко."Жалко че ти си жив, а момчето не :(
72
3
 
1
 
! Отговори
Кристали преди 3 години
Ток по Тялоооото
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мътна работа...Прекалено е студено, за да се ходи бос сега.Малко да са ти се намокрили обувките и стига ...
70
9
 
4
 
! Отговори
мътна работа... преди 3 години
За да мине ток през тялото на някого, трябва да има допир с фаза и поне земя. Босо ли е ходило по улицата момчето? Стъпило било на капака на шахтата, а други не са ли стъпвали на този капак толкова време? Отново ли ни гъбаркат някак!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШушумигаИксахме приватизация, ама за нас ... не за приятелите на комунистите!Ако добри хора от народа бяха поели тези отрасли ехеееееее ... Къде щеше да е България сега :)
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Поне кажи къде живееш, че да чнаем да избегнем тебе ...
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива неща само в *** се случват.
66
2
 
10
 
! Отговори
Шушумига преди 3 години
Искате приватизация - те ви я, държава няма ...Аз не знам, друг не знае, никой нищо не знае.
65
4
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Много ясно, че извънземните и Путин са го убили в сговор, какъв кабел, какви 5 лв????
64
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъф му е бил късмета на малкия.Един на 6 друг на 16 трети на 86.Кфор е писано безсмъртни нема немое всичко се предфити или избегне
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕЗ прекалено често си покриват следите. Частния обект все пак от ЧЕЗ е захранен. Веднага да ги съдят.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стуга с тая Германия бе все германия.Не мое целият Свят да е германия вие сте в Българияни не сте решилимпроблема все някий ви е виновен.Некадърници там така било еди къде си друго било е ми оправяйтесе.
61
3
 
16
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Защо таблата са ОТКЛЮЧЕНИ?Къде в Германия биха оставили някой собственик на павилион да си ровичка свободно по всяко време в улично ел. табло ?Защото в Германия е престъпление само да отвориш елтабло, ако не си специалист и то с конкретно разрешение за работа с това конкретно табло.В България ако заключат таблото, ще му извадят вратите от пантите и после от злоба ще ги изхвърлят някъде и ЧЕЗ трябва да купува нови врати. Затова са отключени таблата у нас всички :)
60
3
 
24
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
типично по новоБългарски - няма да има виновни и никой не отговаря за това. Ей, бай Тошо за това беше направил Белене, та да мислят кво правят малумниците ... иначе
59
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега и за тоя ли нехранимайко трябва да мисля.
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провериха ли кво е правил Еленко Божков по това време? Да не се окаже, че това е поредния саботаж на фигуранта?
57
6
 
7
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Какви частни фирми?Хората ви казват, че от ЧЕЗ са идвали да прикривт следите.Според теб какво трябваше да направят от ЧЕЗ - да оставят шахтата под напрежение и да гледат колко хора ще умрат там за седмица или за месец?Според теб колко още трябваше да стои шахтата под напрежение?Те като са отишли 100% са съставили протокол какво е имало там и какво са направили.
56
0
 
12
 
! Отговори
Карма преди 3 години
До 58Не съм много запознат със случая, но говоря като цяло. Ние нямаме общество и граждански дълг и искаме да имаме държавни политици. Както си затваряме очите за неправдите от обикновеното ни ежедневие, така и тези лешояди си затварят техните.
55
3
 
28
 
! Отговори
иво преди 3 години
Вали сняг,държавата блокира.Завали дъжд метрото пропада.Сега почнаха и по тротоарите да убиват.И все няма виновни.И все всички невинни.Време е за оставка на Фандъкова.Утре 19.30ч.-всички пред общината.Нормалните хора протестират.*** си стоят в къщи.