Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?

То стъпило на шахта на булевард "Иван Гешов"
14 фев 2021 21:30, Нели Христова
248
Оголен кабел ли уби 16-годишното момче в София?
Снимка: Pixabay

Токов удар уби дете на тротоар пред няколко болници в София. 16-годишното момче стъпило върху шахта, по която тече ток. От Столичната община съобщиха, че по първоначални данни - причина за инцидента е оголен кабел от неправилно захранен частен обект в района.

Шахтата е на тротоар след пешеходна пътека, която води към няколко болници на столичния булевард "Иван Гешов". През нея постоянно минават пешеходци. Малко преди 13.00 ч. на обяд охраната на една от болниците забелязва припаднал младеж около шахтата.

"Видях, когато вече се бяха струпали хората и му правеха изкуствено дишане. Някаква оттечка токове е имало там. Колко е вярно, не знам".

Линейката дошла за 3 минути. Закарали момчето във Военно-медицинската академия. Медиците го реанимирали около 30 минути, но не успели да го спасят. Екипът на "по света и у нас" срещна братовчед му около шахтата.

"Хванал го е ей тука тока. Има някакъв кабел, който е оголен. Каза човекът, който е там в будката, че са дошли от ЧЕЗ и кабелът вече е скрит. И всичко е свършило", коментира той.

От ЧЕЗ съобщиха за БНТ, че шахтата не е тяхна собственост, а преминаващият през нея кабел е собственост на обекта, който захранва.

От Столичната община обясниха, че по първоначални данни причина за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект.

"Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар" - пише в съобщението.

"Не е станало ясно чия собственост е, ясно е, че е захранвал обект, който не е общински, а се намира на територията на болничното заведение. Захранва се търговски обект, тип будка", заяви кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Криминалисти и експерти продължават да изясняват обстоятелствата около инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кафяв герберНай оригиналното, което измислихте, беше Бойко козеубиец. Жалко за момчето...
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ УБИ 16 ГОДИШНО МОМЧЕ!Съжалявам но си е истина.Виждал съм дипломирани академици на теория хубавици а на работа мързеливци от ПУЦ занаятчии си напълниха ***.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 8ти си куманист със заграбени панелки в София, нали. За вас може да не е било зле, но за нормалния българин некуманист нещата бяха всичко или нищо. Познавам хора, които си продадоха имотите на безценица само за да заминат в чужбина и да се спасят от посткуманизма.
31
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДОРИ ДА СЕ ОДОБРИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛ В ЗЕМЯТА!!!ТЕЯ КАБЕЛИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА ПОСТАВЕНИ ВЪВ ПЛАСТМАСОВИ ТРЪБИ???????????????АБСОЛЮТНО УБИЙСТВО!!!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛ ПОСТАВЕН ВЪВ ШАХТА ПЪЛНА С ВОДА И ОТГОРЕ ВЪРВЯТ ХОРА И МАЙКИ С МАЛКИ ДЕЦА :D-----И пред нашия блок имаше.И от шахтата по тръбата водата влизаше в помещението с разпределителните табла. Две години тече, докато смениха капака на шахтата - вече толкова се беше изронил, че можеше да пропаднеш с цял крак.
29
0
 
33
 
! Отговори
Хах преди 3 години
***, изпращаш детето си да купи нещо и ти го връщат в ковчег. Тва е безхаберие на ента степен. Как може такава мърлявщина с високо напрежение. Тия хора нямат ли съвест
28
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в бананова република, основана на далавера и беззаконие, човек може да бъде екзекутиран в центъра на столицата по подобен брутален начин.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да стъпиш с обувки на оголен проводник, но това няма да те убие. Статията не е написана добре и не става ясно как се е случил инцидента. Токът би трябвало да мине през тялото, за да предизвика увреждане. Би трябвало да го докосне с ръка и тогава токът да премине към земя.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕВЪЗВРЪЩЕНЕЦоще един дето по цял ден се облъчва със 7/8 и чалга патриотизъм.
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак ще питам, БОС ли е бил този 16-годишният?
24
6
 
13
 
! Отговори
НЕВЪЗВРЪЩЕНЕЦ преди 3 години
СИСТЕМАТА УБИВА! НАПУСКАЙТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЯТО НЯГОГА БЕШЕ СТРАНА НА РОЗИТЕ А СЕГА НА НЕКРОЛОЗИТЕ.
23
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЧАСТЕН ОБЕКТ ООД СЕГА НАБЪРЗО ЩЕ ПРОДАДЕ КАКВОТО ИМА!!! ОСТАВА С 0 КАПИТАЛ!!!ВРЕМЕТО Е ОГОЛИЛО КАБЕЛА!!! ВИНОВНИ НЯМА !!! :D--------------ОСЪДЕНИ 0ОБЕЗЩЕТЕНИЕ 0
22
1
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Съболезнования на семейството.Сега и да намерят виновни, и на ченгел да ги овесят ... момчето няма да се свърне.Не знам какво им е на родителите, не искам да си мисля.Но нещо не ми се вързва малко цялата работа.Шахта, значи на земята, оголен кабел - че той трябва да дава късо и да свали инсталцията. И това дете босо ли е ходило през зимата? Всички маратнки и симни обувки имат такава подметка, че не си предствям как ще го хване ток от шахта. И от стълб да е ... пак не се вързва ....
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са сега бакшишите да протестират?Що не се съберат на площада 100 коли?Като през 2001 г
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е тъжна и не толкова изненадваща. Някой Бай *** наемател на помещението е решил да се изтарикати и да се свърже вероятно плащайки на друг Бай *** пишман разбирач от жичкаджийство. Едва ли Фандъкова е виновна в случая,че някой се е свързал незаконно. Няма как да го знае. Въпросът е,че всеки си прави каквото иска в тази държава. И като го хванат си плаща съответния подкуп на съдията и го пускат. Такъв ни е балканският манталитет. Все да минем тънко без да мислим за последствията.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България уби дете!
18
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ УБИ 16 ГОДИШНО МОМЧЕ!
17
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ли е виновен или Радев? Аз мисля, че Радев щото настройва хората един срещу друг и те правят такива шахти убийци за да може после да кажат Бойко е виновен. Хванахме ви на калъп куманисти смотани.
16
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕЗ: Шахтата не е нашаОбщината: Кабелът не е нашГешев: Следователно е нещастен случай.
15
0
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛ ПОСТАВЕН ВЪВ ШАХТА ПЪЛНА С ВОДА И ОТГОРЕ ВЪРВЯТ ХОРА И МАЙКИ С МАЛКИ ДЕЦА :D