Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка

Напуканите фуги ще се ремонтират, когато стане по-топло
Обновена: 19 фев 2021 08:55 | 19 фев 2021 08:50, Ния Христова
159
Строителят на Лъвов мост: Няма проектантска или техническа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Дълбоки напуквания по пътното платно има, но проектантска или техническа грешка няма. Това заяви строителят на Лъвов мост по време на брифинг, цитиран от bTV. Той уточни още, че дилатационните фуги ще бъдат коригирани, но в момента времето не го позволява. 
 
"Фугите са общо 4, служат за обиране и разпределяне на напрежението, за да не бъде конструкцията компроментирана - а от температурата и натоварването всичко се движи. При положителни температури асфалтът си поема напреженията, когато температурите паднат, той става по-нееластичен", обясни инж. Петър Стойчев.
Още по темата
 
Той обясни, че подобни нацепвания са нормални и се коригират, но при по-високи температури и след почистване на фугите. 
 
"Искам да уверя всички, че мостът няма да падне. Такива дефекти в асфалта се появяват, нищо скандално не е станало", заяви и Диана Русинова от Европейския център по пътна безопасност. 
 
"Съоръжението след 3 г. ще стане на 10 г. - нима очаквате, че не му трябва никаква поддръжка", запита Русинова.
 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясниха вчера от кмеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
0
 
! Отговори
komitata преди 3 години
Тоз специалист виждал ли е как с е парвят фуги в някоя бяла държава или с е прави на соамлиец.Те римляните направили мостове преди стотици години и не са мръднали
139
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Грешката не е в моста, а в нас.Защото не само търпим тази разбойническа банда да ни "управлява", но си я преизбираме да ни будалка, лъже и краде.
138
1
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
Toя инж. Петър Стойчев лъже - фугите за които говори са предвидени и с правилна форма, а тези са безразборно напукване в резултат на българска работа.
137
3
 
2
 
! Отговори
мем преди 3 години
До отровна гадА кой беше кмет на София тогава и от коя партия - Фъндупкова.
136
1
 
9
 
! Отговори
Инж. д-р, арх. БайТи преди 3 години
Пазили метрото от вода! Водата не само се пази, а и насочва. Да бяха сложили дилатационна фуга а не да се излагат и да обясняват какво пазят при положение, че е било въпрос на време да се цепне и да имат главоболие с водата постъпваща през асфалта, така сега двойна работа. Вода студ лед, е как няма да се разпадне всичко. Така е като дори и план Б няма предвиден. Простаци!
135
2
 
15
 
! Отговори
Прос инженер преди 3 години
Искрено се забавлявах с представлението на двамата Матросовци насред напукания асфалт днес по всички телевизии: на едната "независима" експертка и на много повярвал си и явно зависим представител на фирмата-изпълнител...Дано да са получили достатъчно пари за резила си пред цяла България и професионалната общност!Всеки студент в 3 курс Пътно строителство ще им обясни, как се изпълняват дилатационни и деформационни фуги в пътища и че това, което е направено там, е голяма издънка...
134
1
 
9
 
! Отговори
mene преди 3 години
Като пръдне лъва и се пука асфалта - нищо необичайно
133
6
 
7
 
! Отговори
vvv преди 3 години
ама вие какво очаквате ? Съоръжението след 43 години ще стане на 50 години, няма нищо вечно !
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоалетна, ама в нея тропат само мутрите. ...
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 10 год. се занимавам с пътни строежи в Германия и такова с чудо не съм се сблъсква и тук миналата седмица температурите рязко се понижиха до - 15 градуса но чудесата се случват само в БГ., Немските колеги с право ни наричат тоалетната на ЕU.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи казвате асфалта сам се движел. Сигурно има собствен живот.
129
2
 
14
 
! Отговори
Силистар преди 3 години
ХахахаЗаспало население в държавата на мафията, ама те ви го казват съвсем както си е!Как ще има грешка в проекта, като тя целта му не е да се построи нещо, а да се открадне колкото може повече! Как може десет години без ремонт, а? Ми това са десет години без стотинка приход, за какво изобщо да го сторят.Хахахаха
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това време голям ***. Спи до 12, а после разваля на Бойко Борисов проектите.
127
2
 
10
 
! Отговори
СССР преди 3 години
То и в алепу гербавите разправяха че не хотел а подпорна стена,просто мафията е превзела държавата не ласувайте за гербавите на 4 трябва да изринем лъжливите герберски боклуциииии.
126
1
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
Този мост е еманация на ГЕРБ-авото управление - пукнатини и накдърщина, а през пукнатините изтичат парите и най-важното живота на хората. Прави се една мизерна кръпка която да е същата като живота в България - мизерен. И отгоре на това има няколко самозабравили се мутри които дерибействат...
125
1
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ИмеИма си стандарти как да се правят фугите,но явно не важат за фирмите близки до ГЕРБ...
124
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
На инженера трябва да му се отнеме дипломата!Всички сме виждали как са направени фугите при нормалните мостове!Тука определено не е така!Ама хване ли те гербизмът-прошка няма!
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе вие не разбрахте ли-има ЗИМЕН асфалт и има ЛЕТЕН асфалт-требе да ся МЕНКАТ......
122
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Га падне в реката - ще има...
121
3
 
23
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
ГЕРБерска схема - строеж, издържащ няколко месеца. Плаща се. Ремонт, възложен на същата некадърна фирма, извършила некадърния строеж. Плаща се. Издържа до първия по-голям дъжд и се рути. Прави се ремонт на ремонта. Възлага се на същата некадърна фирма, извършила некадърния строеж и още по-некадърния ремонт. Плаща се. Издържа до следващия дъжд... Оня с каскета спи. Той прави разследвания на приватизационни сделки отпреди 30 години!СЪД И ЗАТВОР за мафията на ГЕРБ и оня спящия с каскета.