Плащаш "зелена зона", но "паяк" отнася колата ти

Шофьор твръди, че е бил подведен от комбинация между знаци
2 мар 2021 12:03, Ния Христова
32
Плащаш "зелена зона", но "паяк" отнася колата ти
Снимка: БГНЕС
Плащаш за "зелена зона" и въпреки това виждаш как "паяк" отнася колата ти. В такава ситуация изпаднал мъж, който пуснал SMS за почасово паркиране в центъра на София, но малко по-късно е получил съобщение, че колата му е вдигната и се намира на паркинг, съобщава Нова тв.
 
Потърпевшият Ради Георгиев твърди, че е бил подведен от комбинация между знаци, които вкарват в заблуда шофьорите.
 
Той сигнализира, че под знак за "зелена зона" е поставен друг знак, който изисква колата да бъде паркирана по определен начин. Изискването е цялата кола да бъде паркирана на пътното платно. Оказва се обаче, че по цялата улица няма вариант да бъде осъществено подобно паркиране.
 
Ивайло Симеонов от Центъра за градска мобилност обясни, че табелите са поставени изрядно. Той обясни, че в началото на улицата имало забранителен знак "спиране и паркиране". Това означавало, че "нямаме право да паркираме на пътното платно по посока на движението от лявата страна на цялата улица", допълни Симеонов. 
 
Има поставени знаци и за "зелена зона" и начинът на паркиране. Най-отгоре обаче има и поставен знак за забранено паркиране. Симеонов допълни, че той важи в случаите, когато автомобилите не са паркирани по оказания начин и тогава те биват принудително премествани.

32
Още по темата: шофьорколапаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рекетьори
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не познава правилата за движение си е лично негов проблем.
28
1
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 1 месец
Оборот да има И отчитане на дейност!:)
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦГМ общо взето си е рекетьорска организация източваща милиони годишно от общинският бюджет и гражданите.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на мен така ми вдигнаха колата, написах 2-3 писма до където трябва и вече от там не могат да вдигат коли. Една хранилка по-малко, за тия. Да се бяха научили да не вдигат безпричинно коли със стикери за съответната зона.
25
2
 
3
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 1 месец
А бе като отидете на Запад, защо набързо се научавате? Никъде няма без пари в централните части....всички плащат! И аз плащам, но ужаса е в следното: В репортажа на Бахов оня с паяка казва: Ние проявяваме разбиране и толерантност!!!!!!! Разбирате ли бе хора??????? Този шпиндел тълкува закона!!!!! Той, водете ли, решава дали и как да го прилага........този е убиец, а този не, защото не знам си какво.......
Това е най-стршното, а не, че льольото не му стига мозъка!!!!
24
1
 
4
 
! Отговори
Ушеф преди 1 месец
Картофената принцеса е назначила слабограмотните си съселяни на работа в Град!!?!. И сега на финала, Отнася какво може. Скоро ще видим и какво ще отне със себе си, в последният си път..............
23
1
 
4
 
! Отговори
Групата преди 1 месец
С тези зони ще блокират София!
Тези от зоните като отидат на работа къде ли паркират ?
Сигурно пък те пречат на други да паркират които си живеят там ... това не е решение а рекет !
Ако някой спре пред блока , където живея какво ли ще се случи с колата му ... зоните са рекет а не решение !
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учил си дръжки. Едва ли знаеш знаците като гледам какво пишеш.
21
1
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Всички сме го учили докато сме карали шофьорските курсове, но това е от нещата които забравяме ,просто има толерантност в България към знаците начин на паркиране, включително и аз който ги зная но не ги гледам тях, но като караш на запад ,гадовете няма никаква толерантност към това ,закона бил закон и започваш да ги гледаш.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един от тези въшкари, преди време нещо взе да се дръвчи и докато се усетя, се наврял под камиона. Викам му, какво правиш там, добре ли си, нали щеше да ме глобяваш? А той вика, абе нещо шенкела не е добре, намествам го. Питам го, а зъби защо събираш по паветата? Ами, паднаха, ми отговаря,а и не си спрял неправилно. Пожелах му успешен ден и кой от къде е.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мен

Те да не са дошли от хубаво.Като нямаш една стотинка в джоба си търсиш а за съжаление всичко е концентрирано в офия.
18
7
 
3
 
! Отговори
мен преди 1 месец
ако не бяха дошли пришълците, нямаше да има нужда от зона и паяци
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
докога с тея такси в СО а *** докога незаконно ще го надчисляват съобразно площа на жилището , че ако има двор и м2 а не според живущите давате ли си сметка какви такси плащаме на со сметнети ги само
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами като няма право да паркира отляво даса го сложили отляво забранителния знак а не заедно с зелена зона и прочее
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на мен ми вдигнаха аварииралата кола с всички знаци по ЗП, първо вдигането се прави от некомпетентно лице шофьора на паяка и служителката която го е викнала по закона за пътищата трябва да е комп лице служител на кат второ тук е прав човека коя табела е валидна забранено паркиране или разрешена зелена зона за паркиране направиха улиците по центъра паркинги за да папка со улиците не са затова продадоха паркингите на мутрите виж ндк и рекетьорстват
14
1
 
0
 
! Отговори
Bingo! преди 1 месец
Имам предвид коментар 10!
13
1
 
3
 
! Отговори
Bingo! преди 1 месец
ВЗЕ МИ ДУМИТЕ ОТ УСТАТА! Масово е това, дори не намаляват скоростта, че и гледат нагло ако им свирнеш...
12
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
От какво собствено се оплаква другарят Ради?
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами не, няма заблуда, Ради, просто си загубеняк, който не може един номер да напише правилно. Ясно е какво е станало. Объркал си си номера. Стига вече лаяхте по зоната. Откакто в Лозенец и Иван Вазов има зона, вече може да се диша! Няма ги таралясниците на провинциалистите, няма ги колите на работещите мързелаци в региона, които без кола не могат да се движат. Системата за паркиране работи безупречно.