Столични музеи и зоопарка с вход свободен на 3 март

Пуска се автобус номер 505 до парк-музей "Врана"
2 мар 2021 18:39, Анисия Иванова
9
Столични музеи и зоопарка с вход свободен на 3 март
Снимка: БГНЕС

На празничния Трети март, когато се отбелязва Националния празник на Република България, с вход свободен за посетители ще работят Регионалният исторически музей - София, Парк-музей "Врана", Софийската градска художествена галерия и филиалите й - галерия-музей "Дечко Узунов" и галерия "Васка Емануилова".

С безплатен вход ще работи и Зоологическа градина - София. В Регионалния исторически музей на пл."Бански" 1 може да се види постоянната експозиция, свързана с хилядолетната история на София, както и временна изложба "Храни душа да те слуша. Храненето в София и Софийско", която представя традициите в храненето на населението от софийски регион и София в периода от втората половина на ХIХ век до края на Втората световна война.

Направени са възстановки като кът от селска къща за приготвяне на храната и хранене и кухня от 30-те - 40-те години на ХХ век.

На Трети март се организира Автобусите ще се движат по маршрут от пл. Орлов мост - Парк-музей "Врана". Първият курс ще тръгва от пл. Орлов мост в 9.30 часа, а последният курс от парк-музей "Врана" - в 17.35 часа, информират от Столичната община

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много грешно решение на общината, да организира и стимулира струпване на хора. А за автобус до Врана дори не си помисляйте.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 4 април ще бъде пълния зоопарк.
5
0
 
0
 
! Отговори
До ден днешен: преди 3 години
Тежко въоръжена и бронирана израелска армия избива палестинци, така както са правели прадедите им преди 40 поколения. Стените издигнати от Израел завземат все повече и повече от палестинците и зад тежки оръжия си строят малката си обетована земя и своя рай за 150 хиляди души!
4
1
 
1
 
! Отговори
Аз ще ви напомня: преди 3 години
Че когато тая чужда за тая древна българска земя религия, дето не е взета от траки и славяни и скити насила, а в съюз и обединение против римския окупатор не вирееше тоя народ бяхме 9 милиона и вратите не се заключваха нощем. Когато църквата не вирееше, когато мръсния нацист и кръстоносците му не бяха тук имаше една друга България. До ден днешен между палестинсци и еврей кипи кървава вражда!
3
1
 
1
 
! Отговори
И тук идва ... преди 3 години
Голямата неудобна истина - българските политици, че вече няма държавници са забравили за оная сеч о времето на Борис, забравили са предателството на Царевград Търнов, забравили са предателството на Свещенник Кръстьо дето изпял на заптиетата, че Васил Левски ще се крие при него, забравили са 30 годишните нарушения на конституцията и лобирането за мръсния синеок русокос ариец Симеон 2, забравили са вероучението в училище, забравили са новия кръстоносен поход срещу България, забравили сте ...
2
4
 
0
 
! Отговори
Искаш ли да ти кажа? преди 3 години
Защо християнството е пълен провал и защо мисията на белия човек е пълен провал? Истинският израело-палестинец е бил тъмнокос, тъмноок , роден след изнасилване от израелец на палестинец. Бившите египетски роби решили, че са твърде слаби по друг начин спрямо другите народи на света, че да ги завоюват както палестинците навремето. И продали една идеология на тях, която за времето си е била удобна, но имала и скрит смисъл - културна инвазия. И то в цял свят.Белия русокос месия - напомня ли ви нещо?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започват записванияна за: СЕГА Е МОМЕНТА, ЗА АПАРТАМЕНТААА!Боко ще раздава от жипката.