В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете

Новите мерки влизат в сила от 12 март
Обновена: 10 мар 2021 14:34 | 10 мар 2021 14:34, Александър Попов
229
В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете
Снимка: БГНЕС

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 часа, реши Софийският оперативен щаб на заседанието си днес.

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийския оперативен щаб на заседанието си днес.  

По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.

В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица.

На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се увеличава и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.  

По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая чумавата кога ще влиза панделата за графа, метрото и без брой други кражби.
191
2
 
0
 
! Отговори
Чистота по български преди 3 години
Понеже някои твърдят,че въздуха в МОЛ е чист,аз ще ви кажа факти.Обичах да си пия кафето на МОЛ на Опълченска.Още преди ковида се отказах.Сутрин в 10часа,мирише на прах,чистачките метат и мият след като вече има клиенти,въздух отвратителен.Същото правят и докато обядваш.Отвратително без контрол.Същото е и в мол Сердика.Никой не контролира това метене и миене ,докато има клиенти
190
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТака е.Всяка зима отида ли в МОЛ в грипния сезон вечерта съм с температура.Дори да се дезенфекцира,нюма как да се проветрява,въздуха е един и същ,заразен с вируси.
189
0
 
1
 
! Отговори
До200 преди 3 години
Крадците нямат съвест и морал.Това,че хиляди живеят мизерно,че има гладуваѝи деца,не и пука.Важно далаверата да върви и да пълнят кацата ,която е бездънна.
188
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Фандъкова е кукла на конци. Не мога да я трая от началото на втория й мандат, но е устоила уменията от ББ да се бие в гърди, когато пр ъцне. Образованието отива по дяволите , България не е само софия.,цари бедност , сивота и мизерия. Разходете се където и да е в БГ, бедните стават все по-бедни, богатите по-нагли. Защо не спрете размножаването на най-тъмните сред нас, те дори не знаят КАК! Гласувам на 4ти, как живеете и спите спокойно хора без съвест и морал? Децата тук ги чака глад не виждате л
187
2
 
3
 
! Отговори
komitata преди 3 години
побъркахте учениците то че образователнат система е съсипахте е ясно само държавна пара се харчи нецелесъобразно
186
0
 
1
 
! Отговори
Путлер преди 3 години
Да затварят фитнеси и заведения поне за година две а ако е възможно и за винаги само така ще има ефект
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излъгаха хората, че във ваксините е спасението и ей го на, главоломен ръст на новозаразените. Обаче няма да спрат ваксинирането, а ще затворят училища, ВУЗ-ове, търговски центрове, обществено хранене, спират плановите операции...
184
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете си маските върху носа, мийте си ръцете и се ваксинирайте. Достатъчно е да се спазвата тези мерски.
183
1
 
5
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Многострадалната Геновева с парцалчето на суратчето!
182
6
 
9
 
! Отговори
С тези преди 3 години
ваксини умишлено заразихте хората.Махайте се.
181
0
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ръста на заразените е голям дано не се наложи затваряне на - моловете и заведенията
180
2
 
11
 
! Отговори
Иванчева преди 3 години
Тази *** кога ще се разкара-Да ходи да преподава руски в Сибир,защото като кметица нищо не разбира,освен от преразпределяне на порции.
179
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а по-малките деца? Те безсмъртни ли са? сами казвате, че новите щамове поразяват деца.... Минали години имаше грипни ваканции, дървени ваканции и пак успяваха да се справят с материала.
178
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито ваксини нито маски помага срещу тази чума.Коси наред въпрос на време е да ни помете всички.Никпй не го съобщава официално обсчъ.
177
9
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Не разбрахте ли най-после, че затварянията НЕ ДАВАТ РЕЗУЛТАТ?
176
5
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Фандъкова, моловете са чисто и сигурно място, има охрана на входа, редовно се дезинфекцират, няма струпвания на хора! Замисли се колко хора работят там! Ти ли ще им плащаш заплатите?
175
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какъв е смисъла като 1-4 клас са на училище и ваксинираните разнасят заразата.. ?!? Едни колеги се похвалиха, че са ваксинирани и втора седмица кихат и ръсят бацилите си в офиса :-х
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно от психологическа гледна точка, Фъндича как се чувства ... Дали чувства, че е прееебела цяла София или си живиее в алтермативна реалност ... Фъндич, нищо не можеш да отнесеш на оня свят .... Не си ли разбрала ... ?
173
8
 
6
 
! Отговори
Уб.ий предателя ББ 0 преди 3 години
Всички ПРОБЛЕМИ започват от предателя Бокл.ук Борисов- Банкя-лията.Оня РАЗБОЛЯВА цяла България с РАК и Левкемия с тур.ско- не.гър.ските фирми- А1( ЕМтел) Вииваком. Някои Ослепяват.