С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 3 години
Тази софия се напълни с *** от всички села и крайща. Селяните отидоха в софия и се опитаха да си пренесат селските къщи и дворове в панелките да ама не.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Слави ше оправи всичко у България!
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ви е виновен Бойко или Гешев, нали ;)Мутри вън!
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези кучета трябва да се забранят. Това ще стане когато бъде нахапано детето на някой управляващ.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В парка на Хиподрума е пълно с кучета без намордници и каишки.Няма оправия със собствениците им.Чат чат минава полиция, говори ,те си го местят и така е.
54
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 53БРАВО ЕДНО УМНО МНЕНИЕ!!! ТВОЕТОВСЯКО КУЧЕ ТРЯБВА ДА Е РЕГИСТРИРАНО А ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ КУЧЕТА ТРЯБВА СТОПАНИТЕ ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ , ЧЕ СА ЗАПОЗНАТИ КАК СЕ ОТГЛЕЖДАТ ТЕ И КАКВИ РИСКОВЕ НОСЯТ!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52ПРав си. Но още по-лошо е, кгато съзнателно назлобяваш кучето си. Преди 6-7 години,един квартален загубеняк, обичаша да назлоби едрото си куче, че то да се засили, ама онзи да го дръопне в последния моемнт, така че да е на два крака, озъбено пред случйни минувачи. Полицията дори не си направи зора, да отиде, да му направи забелжка, а според съда, не е имало проблем. Добре, че се назлоби на местната мутра на братовчед му, че да му гръмнат кучето и да го заплашат със същото.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви нагли гадове, заслужава да отиде в затвора този ненормалник с това проклето куче. И заплашва на всичкото отгоре, трябва и това да се вземе в предвид.
51
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ОТГЛЕЖДА И ЧИСТ ВЪЛК , НО ТРЯБВА ДА СПАЗВА ПРАВИЛА!!!ДА Е НА ЗДРАВА КАИШКА И АКО ГО ИЗВЕЖДА ДА Е С НАМОРДНИК!!----------НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ПИТБУЛИТЕ НО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛА ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ДИВИ ЖИВОТНИ!
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички бойни породи кучета трябва да се разглеждат като оръжие и да се гледат само от хора с разрешително за оръжие.
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е в собствениците на кучето. Като не можеш да си позволиш гледаш такава порода куче по добре не се мъчете. Такова куче изисква специален курс на обучение и отговорни стопани които да го спазват това обучение всеки ден.
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герговия Г.Трябва и стопаните, защото ако утрeпят само песа, после стопаните ще си вземат пак такова куче, пак няма да са способни да го дресират и пак ще нахапе някого. Всъщност може би е по-добре да се забрани на такива стопани, чието куче е нахапало някого, да гледат кучета!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоСамо да те питам теб и онзи подпухналия "експерт" Явор Гечев. Помните ли случая когато питбул нападна дресьора и осиновителката си, и излезе на Околовръстно и създаде предпоставки за катастрофи? Кучето май бе взето от приют, къде бе оставено, защото е агресивно. Да ви питам в "нормалните" държави какво правят с куче проявило агресия? Тук, в Кучеландия знаем. Разкъсали професор или дете. Вкарват ги в приют и кучепоклонници им правят "обективна" експертиза!!!???
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40АнонименТрябва да се забрани в апартаменти да се гледат големи животни - кучета, офце, прасета, кози ит.н.Допълвам хомо сапиенс!
45
0
 
20
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
А кога селяните в Северния парк ще започнат да си водят кучетата поне на повод? От 30 години живея тук, и преди бяхме селяни, ама сега какви дойдоха, бедна ви е фантазията. По-големи помиари от помиарите си. Полиция има чат-пат в парка, сигурно да проверят лична карта на някой малък ***, но не и за нещо полезно...
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо Ваньосъс сигурност е по-добре да е тренирано, обаче не забравяй каквото и да го правиш кучето си остава първосигнално животно и доверие на 100 % не можеш и не бива да имаш - все нещо ще го провокира да направи белята
43
1
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До 46До Вуйчо Ваньоне можеш да искаш самоконтрол от който и да еАбсолютно си прав.Никой не е длъжен да познава навиците на кучетата, особено деца.Всяко куче повече или по малко носи гена на вълк в себе си, и ако надуши страх и някой побегне панически, то инстинкта на хищник се отключва.Да не говорим, че има хора с вроден страх от кучета.Относно децата ти-бих постъпил като теб.Желая ти от сърце да не ти се налага ;)
42
2
 
27
 
! Отговори
Герговия Г. преди 3 години
Роднините трябва утрепят песа. Неизбежно е, а за в бъдеще държавата трябва да вземе сериозни мерки срещу кучкарите и песовете. В тази държава се оказва, че песовете са по-важни от хората.
41
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо Ваньоне можеш да искаш самоконтрол от който и да е..и пак ше попитам нещо на което нито един 'кучкар' не ми е отговорил в последните 20 години - ти имаш най-умното и добродушно куче на свете, по-умно и от мен, да ама моите деца това не го знаят, те си играят навън и изведнъж идва кучето ти, нахвърляйки им се върху тях от радост,а моите деца не знаят, че това е най-доброто куче на света и се стъписват, стресират се и в уплахата си им се случва нещо лошо.Е, аз знам какво ще направя...
40
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви глупости се пишат тук че не било виновно кучето. Тези породи са генетично опасни и агресивни. Има буквално стотици документирани случаи на добре третирани питбули, на които им прищраква и убиват или осакатяват собствените си стопани или децата им. Четете малко и не разпростнявайте лъжи. И да, тази порода трябва да бъде забранена и евтанизирана до крак заедно със стопаните им.