Столична община приема програма за подобряване качестото на въздуха

Ще има подмяна на отоплителни устройства, неутрализиране източника на замърсяване
Обновена: 22 апр 2021 13:54 | 22 апр 2021 08:31, Петя Славова
4
Столична община приема програма за подобряване качестото на въздуха
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет се очаква да приеме в Международния ден на Земята  "Комплексна програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за периода 2021-2026 година".

"В новата програма Столична община продължава активна работа за подобряване качеството на въздуха. - посочи Десислава Билева - заместник - кмет по екология.

Още по темата
По думите й, подмяната на отоплителните устройства на домакинствата са напълно безплатни. "Друго много важно нещо, което правим, е именно тази програма за неутрализиране на източника на замърсяване, а именно кални точки и петна", каза тя пред БНР.

В новата програма също така се предвижда да се обособят нискоемисионни зони, както за транспорта, така и за битовото отопление.

"Нискоемисиионната зона за транспорта искаме поетапно да бъде въведена в зоните в центъра на София, когато имаме дни за превишение на нивата на фини прахови частици. За целия зимен отоплителен сезон в наредбата на Столична община ние ще регламентираме точно и ясно, кога и как ще стане това",.


4
Още от София
Спасиха живота на мъж в "Пирогов", задавил се с дървено топче
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 2 седмици
Безплатен градски транспорт за всички, не само за "електората". А фъндъкова дето реже трамвайни релси-COVID 19
1
0
 
1
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 седмици
Жителство............и по-малко гости на град София които подбиват цената на труда. П.С. кмета да даде пример като се прибере в родното си село Белчин.