Над 500 кучета от приюта в София намериха стопани за 3 месеца

През миналата година 1320 четириноги са приети в дом
17
Над 500 кучета от приюта в София намериха стопани за 3 месеца
Снимка: Pixabay

Ръководството на столичното предприятие „Екоравновесие“  ще подпише договор с нидерландска неправителствена организация за осиновяване на бездомни кучета, които са настанени в общинските приюти в София.

Над 500 четириноги са осиновени от началото на годината, съобщи директорът Веселин Асенов.

„Нашата дългогодишна и упорита работа най-накрая дава своите резултати, като само за първите 3 месеца на настоящата година от приютите ни са осиновени над 500 кучета, а за 2020 г. те са 1320. Сключихме първото по рода си споразумение с немска неправителствена организация за осиновяване на кучета от нашите обекти. Подготвили сме и такова с нидерландска организация, така че явно работата, която вършим е в правилния път и нещата лека-полека започват да се случват“, каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: кучеприют
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Похвално начинание. В западна Европа се въвеждат т.н. разрешителни за водене на кучета, нещо като шофьорски книжки, за да знаят стопаните на кучетата, как трябва да се отнасят с тях и как да пазят пешеходците. Има писмен и устен изпит. Не е достатъчно да си купиш куче, трябва да знаеш всичко за произхода, нрава му и за поведението му например в населени места. Нека и БГ да се въведе.
14
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Добра новина. Кучето е най-добрият приятел на човека.
13
6
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Пак ли за кучааата говорите? Аман бря ! Ква беше таа модъ при вас гражданята нимоа а разберъ.Ама вий не сте виновни.Акъла ви е толкоз.
12
4
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Като поотминат мерките и скуката пак ще ги разкарат по чужди квартали и градинки а малките кутренца в кашони и "всeки да си взима"!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай боже живи и здрави.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осиновяват ги кучкари за да ги пуснат пак.
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам всякакви животни, с изключение на кучета.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано им събират мръсотиите, че голяма част от столичани се правят на ударени.
7
1
 
6
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 6 - хайде сега докато си седиш в новинарските сайтове дружво с теб за повикаме неволята. Кой ще потърсим? Русия, САЩ, ЕС, Корея, БСП, ГЕРБ, ДСП, ДБ, ИТН? Коя партия и държава трябва да дойде за да запишеш в курсера едни уроци по Джава скрипт за 15 лева? С учене и баба може, нали? Ей за тва уважавам усмихнатите улични кучетата и се смея на хората които се жалват по новинарските сайтове.
6
5
 
7
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 6 - Оправданието, че няма работа в провинцията е повече от смешно. Още 2013 преглеждах дистанционните оферти и днес обявите и изискванията са същите. Да ми кажеш че за 8г. не си погледнал и научил немски или джава скрипт и в момента да работиш за над 3к е достойно за присмех. Иначе да, сега съм в София, но на 10ти Май ни спират топлата вода и отивам при баба ми в Казанлък. Ако искам ще отида и в Каспичан и пак ще пиша същото. Неволята е достойна за присмех и е оръжието на слабият.
5
4
 
8
 
! Отговори
Сандо Кан преди 2 години
До xaxsasбЛичи си, че живееш в София
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава и *** да се научи да си кастрира домашните любимци и да не ги изоставя, като се разболеят, щото струва пари. Простите снобари също да се научат да осиновяват, а не да купуват кучета. Това ще отнеме години обаче, въпреки, че има някакъв напредък.
3
5
 
15
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До мишо бирочето - кой няма какво да яде освен безработните? Отвори джобса, на ден има по 30 страници обяви за работа, не се излагай. Освен ако не си инвалид максимата на баба - който не работи не трябва да яде - важи с пълна сила. Не е модерно да се толерират слабите, това само ги учи да се изхранват на базата на човешкото съжаление. Пий си бирочето и си пуфкай цигарите, ама не забравяй една двулитровка струва колкото тенджера с леща.
2
16
 
6
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Малките красавци! И аз исках да осиновя от приют, но нямам кола и изискването да ходя 1куп пъти до провинцията ме отказаха. Все пак намерих една уличница и е при мен вече 3г. Жлако, че няма вече улични кучета, децата се изнежиха. В края на 90те ежедневно се пазехме от пумярите из квартала и станахме по-силни и емоционално умни. Сега като гледам как деца пищят от вида на домашно куче ми става смешно. Какво са 5 изядени деца на фона на половин милион емоционални инвалида.
1
11
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
кой знае къде са ги заровили за да отчетат дейност и да приберат субсидийка. хората нямат какво да ядат тея 500 кучета за 3 месеца. некой верва ли. най много китайските и виатнамските ресторанти да се готвят за отварянето лятото и да пълнят фризерите. ще поверваме като в продължение на две години публикувате снимки от новите домове на кучетата и как си играят със стопаните. всичко е такъв фалш че не голям ризет трябва ами пълно зануляване.