От 10 май: Ремонт спира топлата вода за 5 месеца в центъра на София

Топлоподаването ще е прекъснато и към отделни сгради в "Младост" 3
4 май 2021 20:15, Анисия Иванова
31

Стотици живеещи и работещи в центъра на София ще останат без топла вода за пет месеца. Причината е цялостна реконструкция на улица "Цар Иван Шишман", която включва и подмяна на съоръжения на "Топлофикация".

За да бъде извършена рехабилитация на магистралния топлопровод, захранващ голяма част от централна градска част, от 10 май отделни сгради, намиращи се на улиците "Цар Иван Шишман" , "Ген. Гурко", "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", ще разчитат на бойлер до 10 октомври. Срещу ремонта вече е организирана подписка, съобщи Bulgaria ON AIR.

От "Топлофикация" посочват, че предстоящата цялостна реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман" е възможност да бъдат ремонтирани едновременно топлопроводи, водопроводи и канализация. От дружеството обещават, че на засегнатите потребители няма да бъдат начислявани сметки за топла вода до края на ремонтните дейности.

"За да няма аварии и предвид спецификата на съоръженията, се налага топлоподаването да бъде спряно за почти целия период на ремонтните дейности. Планирано е ремонтите да приключат в срок и "Топлофикация-София" ще вложи всички усилия за това. Разбираме неудобството, което ще изпитат част от клиентите ни, но крайната цел е да имаме обновена и модернизирана инфраструктура в района", се казва в позицията им

Топлоподаването ще бъде прекъснато и към отделни сгради в квартал "Младост" 3 за срок от два месеца отново от 10 май. Ремонтните дейности ще засегнат две детски градини в квартала - 56 и 59 ОДЗ, както и сградата на районната администрация.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.