Кандидат-депутат към родители: Гледала съм 2 деца вкъщи, не виждам какъв е проблемът

Над 10 000 деца останаха без места в градините, родителите гневни
18 май 2021 19:29, Красимир Ангелов
348

Гневни и недоволни родители след първото класиране за детските градини и ясли в София. Около 10 хиляди деца остават без места, а недоволните родители се събраха на протест пред сградата на общината.

Повече от половината деца, чиито родители са кандидатствали, не получиха места в детски градини. От общината посочиха, че за 2021 г. спрямо 2020-та кандидатстващите са се увеличили с 4000.

За първи път приетите деца са по-малко от неприетите. Родители съобщиха, че и следващата седмица се готвят протести.

Още по темата
Маргит е майка на 3-годишната Ивайла - едно от 10-те хиляди деца, които не бяха приети в столичните детски ясли и градини след първото класиране. "Наистина не мога да повярвам, че живеем в европейска столица, 21 век, че плащаме данъци, а не сме пълноправни граждани на тази столица", каза тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.

И докато Маргит се чуди какъв вариант да намери за отглеждането на своята дъщеря, подобно на хиляди други майки и бащи в София, чиито деца останаха без място в детските ясли и градини, се появиха и коментари като този: "Платете си в частни детски градини, докога държавата ще се грижи за отрочетата ви?"

Това пише Анжела Димчева във Facebook групата на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която има повече от 100 хиляди последователи.

Анжела Димчева е писател и литературен критик. Тя беше в листите на ГЕРБ-СДС на последните парламентарни избори. Гневни родители заснеха думите ѝ във Facebook, преди тя да ги изтрие. А коментарите не закъсняха: "Това е мисленето на тези хора. Ако държавата не е длъжна да се грижи за децата, страх ме е да си мисля за какво би трябвало да се погрижи".

"Учим го това дете да бъде толерантно и се появява някой и казва "ти се махай от София", това е недопустимо, особено за кандидат-депутат", допълни Маргит Беньо.

В телефонен разговор Анжела Димчева обясни, че позицията ѝ е принципна и държи на нея.

"Лично аз съм гледала двете си деца вкъщи, не виждам какъв е проблемът. Аз съм кореняк софиянец, защо трябва София да се пренапълва, а не си останат в малките градове", обясни Анжела Димчева.

След като публикува позицията си в социалната мрежа, Анжела Димчева е получила над 200 обидни коментара и е решила да изтрие своя статус.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора подкрепяме Анжела Димчева!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО, БРАВО, БРАВО!
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РуменТвоето мислене е примитивно, защото биологичния часовник тик-така и ако жената чака всичко да е сервирано,готово и тогава да ражда, няма да може да роди, дори и ин витро ,а онези от махалите ще заместят българите след време!Трябва да се направят всякакви добри условия за децата,всякакви, вместо да строят стадиони в обезлюдени села, да бяха построили детски градини,но от там не се краде,*** и затова не ги строят!
45
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да си протестират по селата, мръсни червени навлеци
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем че са нагли герберугите , кажете нещо ново
43
1
 
4
 
! Отговори
Вхо преди 3 години
Страхотна новина, производство на социалните мрежи. Чувствам се информиран за размислите и страстите на някакви случайници. Не забравяйте да изтриете коментара, че не се получи политкоректно.
42
9
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
БРАВО АНЖЕЛА! ИСТИНАТА КАЗА! НЕКА ВИЯТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ!
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене,нали не планираш да се размножаваш?
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румени, ти с твоя Иван, как ще си осиновите дете, ако нормалните хора не ги правят?
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНТи кога отиде в София ***?
38
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Анжела, нормалните хора сме с теб!
37
22
 
15
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Серветьорите и продавачите раждат бъдещи сервитьори и продавачи. Деца трябва да раждат единствено и само хората с хубави гени, т.е. лекари, инженери и програмисти. Останалите нито ставате за родители, нито ще постигнете нещо в живота.
36
9
 
16
 
! Отговори
Мая Топалова преди 3 години
Държавата не е длъжна да се грижи за децата! За децата се грижат родителите им! Държавата полага усилия да осигури условия за отглеждането им! Детските градини никога не са достигали и затова се осигурява подпомагане на родителите, които ще изпратят децата си в частни детски градини!
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО НА АНЖЕЛА ДИМЧЕВА, БРАВО! РЕВЕТЕ МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ СКОТОВЕ! ИСКАМ РЕВ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ САКАТИ АНТИБЪЛГАРИ.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35 Кое Ново село, коя област?
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анжелйе, проста си като гьон щом мислиш по този начин. Най-голямата ти гордост и постижение е че са те родили на Софията. Смях! От коя партия е тази калинка?
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анджелис Димчев току що се простреля в крака, с тази антиреклама на себе си. Има ли, някой, да чете още тази ***/селянин, като вид манталитет/?
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румба, га излезе от боковите анaли, га се научи как се включва компютър, бря?
30
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ СЪСИПА ИКОНОМИКАТА С НЕ РАЗПЛАЩАНЕТО ОЩЕ ПЪРВИЯ МАНДАТ И ПО-МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ОБЕЗЛЮДИХА!НО ТОЙ ДЖОБОВЕТЕ СИ ГИ НАПЪЛНИ ЩОТО ДЪРЖЕШЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ И МУ ПЛАЩАХА ПРОЦЕНТ ПЕЧАЛБА ОТ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖИ ПАРИТЕ И НЕ СЕ РАЗПЛАЩА С ТЯХ!-- СЕГА ВСИЧКИ ДОЙДОХА В СОФИЯ И МЕСТА НЯМА ЩОТО СОФИЯ СТАНА ДВОЙНА ЗА 10 ГОДИНИ ИЗЕДНИЧЕСКО БОРИСОВО УПРАВЛЕНИЕ!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Анжела Д. е родена в село Ново село, Фандъкова също не е софиянка,а е от Самоков, но не това е проблема,проблема е ,че са крайно нагли, тази нагла дъртофелница обижда деца и родители и то в момент на страшна демографска катастрофа за България, когато деца и пуберитети до 22 г., трябва да са най-важния преоритет в държавата!Това е първосигнално и примитивно,нагло държание,без грам възпитание и съпричастност към проблема на децата!