След смъртта на убития от ток Людмил родителите още чакат справедливост

Четири месеца по-късно виновни и обвинения няма
Обновена: 19 юни 2021 22:36 | 19 юни 2021 22:30, Веселина Йорданова
61

Премахнаха павилионите до болница "Свети Иван Рилски". Постройките бяха захранвани незаконно от кабел, който през февруари уби дете, стъпило върху шахта в близост до обектите.

Четири месеца след смъртта на 16-годишния Людмил обаче родителите все още чакат справедливост. Детето издъхна в ръцете на баща си.

Още по темата
"Още не можем да възприемем, че Людмил не е между нас", каза майката на Людмил - Милка.

Адвокатът на семейството все още чака делото да влезе в съда, предаде Bulgaria ON AIR.

"До момента няма повдигнати обвинения или поне нас никой не ни е уведомил, че има наказателно отговорни лица", коментира адвокатът на семейството на Людмил - Димитър Марковски.

Отговорни според него са хората, прекарали незаконния кабел до шахтата-убиец и институциите, които са позволили това да се случи. По закон обаче Общината и електроразпределителното дружество обаче не могат да понесат наказателна вина.

"Наказателната отговорност трябва да е свързана с конкретно физическо лице, а не с институция, така че трябва да се установи кои са хората, които физически са прокарали този кабел, който е минавал от там", допълни адв. Марковски.

Четири месеца след инцидента кабелът и павилионите, довели до смъртта на Людмил, вече са премахнати. Петте преместваеми обекта на мястото са били без разрешение за дейност и без проекти за електрозахранване. От местната власт увериха, че същата съдба ще сполети всички незаконни постройки в столицата, които са без документи.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимно 44-АКО ГОСПОД НАКАЗВАШЕ НЯМАШЕ ДА ИМА "роми"
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук отново фашисти.Никакво бране и крадене на ток или кабели не е имало от детето.Само не забравяте,че Господ гледа и наказва,не само награждава Внимавайте какво коментирате,че съдбата ще Ви последва. Това ,че са роми не ги прави различни от вас.Вие не сте с нищо по-различно от тези хора.След само 20 години те ще бъдат малко повече от нас в държавата и тогава ще Видим дали ще коментирате по този начин.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кметицата защо не поема своята отговорност , на запад за много по малко летят отставки
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Людмил е българо - славянско име, българските, славянските и европейските имена не са подходящи за хора от цuuгannckuuu произход. Редно е ромите в България да носят ц,uuuuгaaanckuuu имена.
41
4
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Ами разбра се че се е опитал да си,,набере жица"и токът го е убил ! Не е нито първият,нито последният от този етнос ,който загива при опит да краде кабели.Всяка година си отиват по няколко ци ....роми точно от това.То не бяха опити в трафопости,далекопроводи,стълбове,влакове,шахти и въобще навсякъде където има ,,жица",остават един-двама ,,берачи"
40
0
 
2
 
! Отговори
отговорни преди 1 месец
Бойко Рашко още идирва Христо Иванов и кмета на Да България.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виновен е Фани и я дъкай,че не си контролира общината.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
днес е "виновна" шахтата, утре ще е трафопоста! после пенсионерите ще са виновни, защото са си взели пенсията...
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кристинане е така! въпросното "дете" ВЛЯЗЛО в шахтата да бере бакър под "мъдрото" ръководство на баща му, за да го продадат и си купят цигарки, пак вероятно!! тази шахта съществува от години и до сега не е имало подобен "инцидент"!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 47Ами в интерес на истината и мен ме удари там тока края на януари. Бързахме с моя мъж и детето и аз стъпих точно там преди да пресечем. Като му казах, че ме е ударил ток, той ми каза: "Стига си се филмирала" и си тръгнахме......И аз реших, че наистина нещо си въобразявам. До злополучния ден.....
35
3
 
4
 
! Отговори
кристина преди 1 месец
а не трябва ли да е виновен, онзи който е поръчал тези кабели да минават от там?? Защо да са физическите извършители, те са просто работници към някоя фирма, и ако не може да се осъди институцията, то може да се осъди директора и човека разрешил прокарването на кабелите!!! Деца умират, това е подсъдимо!!!!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оттам минават хиляди души ежедневно а тока "удари" точно kюм6eто - ЗАЩО ЛИ???
33
1
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
Тока го е утрепал. Сега да съдят тока. И в знак на протест, да спрат да ползват електричество.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в БГ може да се случи. Ще изкарат нас виновни ,че се движим и дишаме.
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хюго Бос ,а твоето дете ако умре,как ще реагираш?Пак ли ще пишеш тук,че някой е крал кабели?Дано да ти се случи,да видим дали пак ли ще си толкова остроумен.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в България и някоя друга престъпна дръжава,може да има подобни случаи.Преди години беше починал друг човек от ток на фонтана на Славейков Глобиха общината с 1000лв.Абсурдистан в действие.Трябва да се изнесем незабавно.
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хюго Бос,дано на твоя Ко близък да се случи,за да може да разбереш какво им е на хората.Самом,че при теб двойно.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия кво искат, да затворят държавта ли? Павилионите трябва да работят и икономиката да расте! И стига сте ни занимавали с некви сухи съчки, хора умират секи ден.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aбе Общината е виновна,защото като не е осигурила тя ток,щом дава петно за павилион,съответно човека с павилиона търси начин.Начина е ясен,изпълнението също.Общината обаче прави търгове,раздава места без да подсигури ток и вода.Съвсем просто е.Има схема от архитекта на София.Сложени са точки за павилиони на картата,но няма връзка ток и връзка вода,за канал да не говорим.Утре пак може да дадат на някой петно да разположи павилион и съм убеден,че ако пита за ток и вода ще му кажат:''Оправяй се!''
26
1
 
2
 
! Отговори
Ей така стават бели преди 1 месец
като `бургазлия, който влезе с надуваем дюшек във водата на кв. "Сарафово"`.