Сметките в София: Всеки втори тази година ще доплаща за парно

Какво показват изравнителните сметки на столичани?
25 юли 2021 10:00, Ния Христова
113
Сметките в София: Всеки втори тази година ще доплаща за парно
Снимка: БГНЕС
Всеки втори потребител тази година ще доплаща за парно. Това показват изравнителните сметки на топлинните счетоводители в София. Повечето от тях вече са разпратени до потребителите.
 
28-и блок в столичния квартал "Разсадника" е сред първите, които са получили изравнителните си сметки за миналата зима. Причината е, че всички обитатели на вход „Д” допуснали навреме проверяващите до водомерите и топломерите, предаде Нова тв.
 
"В този вход има общо 24 апартамента. След идването на изравнителните сметки 16 от семействата ще трябва да доплащат на Топлофикация, а на други 8 ще им бъдат приспадани суми".
 
Оник Пилибосян е домоуправител на входа и от 30 години се грижи за сметките на съседите си. Събира информация за потреблението на всеки един от апартаментите и изготвя анализ дали изплатените към Топлофикация суми отговарят на истината.
Още по темата
 
"В тези справки се дава това нещо – какво е реално разходваното за всеки един от апартаментите и реално каква му е прогнозната заложена енергия", казва Оник.
 
Той споделя, че е получил изравнителната си сметка още в началото на юли и разбира, че част от платеното ще му бъде приспаднато.
 
"Тая година връщането ми е 16 лева, като се има предвид, че абсолютно целият вход е саниран и в същото време тези радиатори тук и в другите ми стаи не ги пускаме", добавя Оник.
 
Според Оник изравнителните сметки преди всичко са математика, но изтъква, че е важно човек не само да умее да смята, но и да следи водомерите за повреди.
 
10% от столичани вече са получили фактурите си за отоплителния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До студента от Манхайм. Какво лъжеш хората за централно отопление. И какво разбираш под Централно отопление. В ЕС има локално или както спомена преди мен Автономно.Централно е от ТЕЦ и топлата вода пътува километри за да стигне примерно до Университета , ул. Шишман , Орлов мост. Хиляди абонати повече от населението на Манхайм. И примерно за профилактика разкопаха ул. Ив. Асен. Или Коперник
65
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До до 72 /// Не съм виждал къща, жилищна кооперация, блок и т.н. в Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, с централно парно отопление. Да, има такова в бившата ерия на Федерална Република Германия, именувана преди Ерата Горбачов, като DDR (ГДР), сиреч Васточна Германия. Толкоз по въпроса. Моля не лъжете публиката !!!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69 Аз имам да доплащам 400 лв.
63
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Нормалното е на половината хора да връщат пари, а другата половина да доплащат. Ако не е така, то има някаква измама.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В блока има едни ни радиатори , ннито уреди, ни топла вода от Централно отопление. А чух че плащали само прогнозно. Та питам такова Прогнозно Плащане има ли в ЕС. ИЛИ Е НАШЕНСКА ИЗМИШЛЬОТИНА
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 72 - Познаваш ли някой от Гармиш-Партенкирхен? Как се отопляват в Гармиш-Партенкирхен? Като беше студент в Манхайм не се ли запозна с някой колега от Гармиш-Партенкирхен, да ти разкаже как се отопляват в Гармиш-Партенкирхен?
60
0
 
9
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
Чувашн ли се какво говориш??? Бяхб4 години студенент в Манхайм Гернания и се отоплявах с централно парно!!!!!!! Не съм живял в обшежитие а квартира!!! Ей такива *** като теб когато започнат да пишат измишльоти ми става лошо!!! Как може да говориш на изуст и да си измисляш когато не си го видял с очите си!!
59
8
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Лирично допълнение за форумните бойци от отбора на незнаещите. Централно отопление има САМО в държавите с Централни Комитети. В Германия, Великобритани, САЩ, Канада, Франция, скандинвията,... подобен "лукс" НЕ съществува. Всеки дом, жилищен блок, къща на къра или ранчо си имат АВТОНОМНО ОТОПЛЕНИЕ. Аман от комунистически изгъзици и уйдурми. Като стане беля през зимата и започва масово тракане на ченета из цела София и кварталите й. Напред България!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не плащаш сметките на софиянците и да киснеш тук и да показваш колко ти е гот, че ще плат сметки за нещо което са ползвали и нямат никакви претенции, си е чиста завист и злоба от бедния *** към градския тарикат
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас всички във блока ни връщат по 300 лева от миналата година, на някои дори върнаха по 400 лева. Тази статия е лъжа и комунистическа пропаганда.
56
1
 
1
 
! Отговори
Еми преди 2 години
от заглавието става също ясно , че всеки първи или не доплаща или му връщат! Къде е драмата? Ако има " зарито куче" някъде , то е при некоректни/крадящи/ съседи!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германският канцлер Ангела Меркел обяви необходимостта от увеличаване на покупките на руски газ за следващия сезон с повече от половината.
54
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Много неточно обобщение .При нас например от 24 апартамента само два ще доплащат малки суми .На всички се връща и то между 25 и 90 лв.Всичко зависи от това какво си консумирал.С климатик излиза по скъпо.Плащах по 200 -250 лв. и отделно за топла вода.Сега за отоплението на тристаен апартамент плащаме най много ,170-180 лв с топлата вода.Оплаквачите не знаят какво искат.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки поскъпването, обемите на доставките на руски газ за Европа показват безпрецедентен ръст. Газпром продължава да поставя рекорди в Европа. Износът на руски газ за страните извън ОНД е нараснал с 27,2% до 84,2 милиарда кубически метра за първите пет месеца на годината, съобщиха от компанията. Доставките на газ са се увеличили за повечето страни, включително Турция - с 166,9%, Германия - с 40%, Италия - с 18%, Франция - с 18,4%, Полша - с 19,8%, България - с 47,8%, Румъния - с 194,7%, Сърбия - със 125,9%, Гърция - с 29,9%.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия построи Северен Поток 2 и сега е основен монополист в разрпеделянето на енергия в Европа. А българите живеят бедно като cкотове, плащат скъп ток и газ, а по нареждане на САЩ спряха Южен поток 2, спряха си атомните централи в Козлодуй и Белене.
51
0
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
ДНЕС ще плаща всеки втори, а УТРЕ - всеки първи. Затягайте коланите и мислете за самозадоволяване (онанизъм/мастурбация) с новите политически елементи! Чака ви светло будушче. Напред България!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред очите на дружеството на ул. Дойран за профилактика разкопаха тротоари, градинки,асфалт. Такова чудо в ЕС няма. !!?Тука може. !
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей то без руска газ оправяне няма. Така ли стана тая. Все за българина тежко. В ЕС без руска газ си живот живеят. Т
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай Тоше правешкиПредпочитам си iPhone и All Saints-a, a банани не ям, зщаото има мног въглеходрати, но виж - за закуска следобяд, пармезанче с хубаво сушено, около 100-ина грам ми е екстра ;)
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До123. При едни е още по-лошо. Просто в апартамента не се виждат тръбите, си стената студена.