Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане

Това го прави нестабилен
7 авг 2021 16:45, Ния Христова
98
Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане
Тенденциите в жилищните пазари сa обусловени от оскъдното предлагане и завишеното търсене. Няма добро съотношение, а това прави пазара нестабилен. 
 
"На места цените растат с 7-8% на годишна база, а на други дори достига до 10% за жилищния сегмент. Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото това няма как да продължава до безкрай", каза Антон Илиев, съосновател на “КА5 имоти”, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.
 
$Всичките очаквания от миналата година при разсрочването на жилищните кредитите заради ковид и че вероятно 12 месеца по-късно ще има по-силно предлагане, не се оправдаха. Вместо това е станало точно обратното и очевидно хората нямат проблем да обслужват кредитите си$, допълни госта. 
 
Търсенето продължава да нараства, а предлагането остава ниско. 
 
"Не се вижда и никаква тенденция да се случва обратното. Новите проекти, които се строят, не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покрият голямото търсене. Продължава да има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
"Не се вижда тенденция да се случи обратното. Новите проекти, които се строят не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покриват търсенето. Има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
28
 
! Отговори
Морски преди 2 години
По морето апартаментите вече се продават на килограм, особено тези в затворените комплекси, които имат такса обслужване. Вече няма никаква сметка да купуваш имот по морето за инвестиция.
47
0
 
28
 
! Отговори
При съседи ПСИХАРИ преди 2 години
жилището е НЕпродаваемо.Отваряйте си очите!
46
1
 
18
 
! Отговори
искате промяна преди 2 години
Невероятни хубави къщи и моти се продават почти без пари по селета на северозапада.
45
7
 
13
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Хората гледат кой се ще взима властта и се чудят как да си спасят парите и купуват имоти. БСП (к).
44
14
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Явно си доста некадърен банкер, моята лихва падна с 0.5%, а общо за всички банки 0.1.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алчен брокер 31 "... боксуниерите бяха по 20 хилки сега гаражите са по толкова." Ако гаражът е в центъра, върви по 40 хи. евро, само дето собствениците отдавна се откацаха да продават, и гаражи за продан в центъра на практика почти няма. (Между другото, пише се "бокОниера".)
42
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2017 г. мислех да тегля кредит, но се запознах с един човек, който ми каза, че се задава криза. Кризата ще удари имотният пазар.Като бивш банков служител в момента лихвите по ипотеките се вдигат и всеки глупав човек, който се върже да теглих кредит при висока лихва и цени на имотите ще се прецака жестоко. Иска се финансова грамотност, за да си имаш работ с банки и кредити. Масово със 1000 лв заплата теглят ипотека. После реват, че Банката лоша. Разполагай се според чергата си.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека първо се види какво ще стане с Ков19 истерията! Ако хората могат за вбъдещеда работят от вкъщи и има добро покритие на интернет, то ще ми е прекрасно да си седя на село!
40
4
 
6
 
! Отговори
До Марин преди 2 години
Само ягодоберачите плащат в кеш ;)
39
4
 
26
 
! Отговори
Смях без гащи преди 2 години
И от какво е продиктувано това търсене? Подем в икономиката, който да привлича бизнес няма. Има демографски срив. Провинцията няма капацитет да пълни София. Тя е обезлюдена, а каквото е останало не става за нищо. Чака или на пенсия или на социал. Емигранти, които да искат да се заселят тук също няма. Та, имате ли ясна дефиниция на хората, които неистово искат да живеят в София? Защото аз за 15 години и няколко сменени фирми научих половината хора наизуст. Като лъжете, не е лошо да се огледате.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Марин Забавно ще стане ако вместо в инфлация изведнъж се окажем в голяма депреси! Дали имота тогава ще има стойност?
37
2
 
12
 
! Отговори
До Марин преди 2 години
Благодаря, че доказа тезата ми, че сте ***
36
25
 
6
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ягодоберачите пак почнаха да дават експертни мнения като малък тошко. Всичко, което пише в тази статия е факт. И повечето имоти се купуват кеш, друг факт. Това е така, защото заможните хора усещат накъде отива страната с некадърното управление на фигуранта и производните му партии.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39. Така трябва! Люлин да не е по долу от центъра! Даже трябва да е по скъп,щото въздуха е по чист.
34
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно е как троловете на брокерски фирми обясняват на нас, знаещите, че идва инфлация, че сме бедни и прости.Демек, низша класа и ако не купя ей сега и веднага ще докажа, че съм такъв. Това е психологически трик или да избиеш комплекс, или да продадеш нещо.Я се скрийте, че е тъжно колко не ви бива!
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има 2.5 милиона работещи и 2.2 милиона пенсионери. CNBC изтъква и че България е най-бедната страна в ЕС и с най застаряващото население. Съмнявам се да има голямо търсене при условие, че над 80% си имат собствени жилища.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кв Бъкстон, София , е презастроен. Няма тротоари и лампи. Кооперациите са строени както дойде с разстояние между съседа 1,20 см. Спокойно ако се засилиш ще може да се приземиш на терасата на съседа. ;Д.Двуатаен 50 м2 струваше 70 000 евро. И в чуждбуна не са толкова скъпи.Говоря за квартал без инфраструктура и единственият превоз е кола и два автобуса на кръст, без метро.
31
4
 
5
 
! Отговори
A3 преди 2 години
ima li njakoi *** koito wse oshte da si kupuwa apartement w betonnen kompleks?
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обобщавам и друго!!! Имайки в предвид какви времена идат, може и да им конфискуват апартаментите в полза на държават. Много ЛГБТт няма къде да живеят.
29
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нищо не търси, това е лъжа. Вижте в сайтовете за имоти колко много има за продажба и висят с години и не се продават.