Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане

Това го прави нестабилен
7 авг 2021 16:45, Ния Христова
98
Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане
Тенденциите в жилищните пазари сa обусловени от оскъдното предлагане и завишеното търсене. Няма добро съотношение, а това прави пазара нестабилен. 
 
"На места цените растат с 7-8% на годишна база, а на други дори достига до 10% за жилищния сегмент. Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото това няма как да продължава до безкрай", каза Антон Илиев, съосновател на “КА5 имоти”, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.
 
$Всичките очаквания от миналата година при разсрочването на жилищните кредитите заради ковид и че вероятно 12 месеца по-късно ще има по-силно предлагане, не се оправдаха. Вместо това е станало точно обратното и очевидно хората нямат проблем да обслужват кредитите си$, допълни госта. 
 
Търсенето продължава да нараства, а предлагането остава ниско. 
 
"Не се вижда и никаква тенденция да се случва обратното. Новите проекти, които се строят, не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покрият голямото търсене. Продължава да има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
"Не се вижда тенденция да се случи обратното. Новите проекти, които се строят не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покриват търсенето. Има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
18
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Истина е! Търся да купя нещо в идеалният център в София, Средец, Сердика или пък Яворов, но... под 200, 300 хиляди за качесвено нещо за цяло семейство няма. Явно ще се задоволя с нещо в Младоат за около 150 000...
7
5
 
35
 
! Отговори
SAFC преди 2 години
Добре де, някой може ли да ми обясни този парадокс - ние сме най-бедната, най-корумпираната, най-застаряващата, най-емигриращата нация в ЕС, но в същия момент цените на имотите се покачват? И вече десетилетие е така.
6
6
 
11
 
! Отговори
Bulgaro преди 2 години
...turseneto e malko ....Tova e ISTINATA !...
5
3
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ДОКАТО ИМА ОВЦИ ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
търсене има на качествени имоти, имоти на булеварди, презастроени или стъкленици има колко искаш, ако банките излязат на пазара с ипотекираните имоти и ще разбият пазара, но нямат сметка да го правят
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само хората намаляват а състава се променя още по-бързо. Нормалните работещи плащаши (наеми?) изчезват. Въдят се берачи на тухли и жилязу. Па те какъв наем какъв апартмент ще ти платят?!?!?!?
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Това е поредна статия, за да се втълпи на хората как ей сега цените ще се кчат още, ще изпуснат хубавия си шанс да купят нещо и край.... А истината е, че иде огромна инфлация, че 2008 ще е цвете в сравнение с 2022 и че те в момента нямат работа и сделки!
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 20 години ще сме 6 милиона , хората намалят, а жилищата се увеличават. Чудя се до кога ли?