В кадър: София празнува 136 години от Съединението на България

В столицата е организирана специална програма
Обновена: 6 сеп 2021 13:08 | 6 сеп 2021 13:07, Камелия Цветанова
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София отбелязва 136 години от Съединението на България. С тържествена церемония и сведени в минута мълчание глави софиянци и гостите на столицата отбелязаха 136-тата година от Съединението пред мавзолея -костница на Княз Александър I Батенберг,

Пред мавзолея-костница се събраха стотици, дошли да почетат датата и дейците, отговорни за Съединението.

В официалните чествания участват Националната гвардейска част и вокален ансамбъл „България”. Хората, застанали пред камерата ни, заявиха, че на днешната дата се поправя историческа несправедливост, като се ревизира Берлинският договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Софиясъединение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 2 години
Защо ДАНС, Прокуратурата и МВР не разследват ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА в град Перник, а се занимават с критици на Гешев и Борисов!
11
5
 
6
 
! Отговори
МОСКВА-НИ ПОМАГАЛА?? преди 2 години
ДА-В УБИЙСТВОТО НА 1ОО ООО БЪЛГАРИ И ОГРАБВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ИМОТИ, ФАБРИКИ И ПАРИ.....!!!...... РУСИЯ-ДРУГО ПРАВИ ЛИ..?? - - - ВИЖТЕ УКРАЙНА И КРИМ.....
10
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Поклон пред героизма на българските войници и офицери,разгромили сръбската войска,нападнала вероломно в гръб младата Бългаеска държава.Хвала млади воини,вечна слава,пепелта на времето и забравата,няма да затрупат спомена за вашето свято дело,вечна Слава!
9
5
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Ей ги путинските ***, сега се упеавлявала отвън държавата а преди 32 години имало държава дето от къде се управляваше другари от Масква и за това стигнахме до просешка тояга. Сега се пооправихме доста и пак искате да ни дръпнете в руското блато.
8
5
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ -РАЗЕДИНЕНА преди 2 години
РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПРОТИВ ЕДИННА БЪЛГАРИЯ...... РУМЕН РАДЕВ - СЪЩО..!!........ПОДОБНО НА ТТАЛИБАНИТЕ ПРЕСЛЕДВА ПОЛИТИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ 1 ООО ООО БЪЛГАРИ
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Съединенитео американците пуснаха филма Черната вдовица. Заглавието на филма е расистко, а във филма една жена през цялото време бие мъжете, расистко-феминстки филм да подклаждат напрежение между половете.
6
4
 
11
 
! Отговори
Какво Съединение преди 2 години
Чекмеджето по цяк ден бълва нейстини, лъжи и обвинения да настройва крепостните селяни един срешу друг за да се спаси и да заметв под келима чекмеджета, 700млн Влади Горанов, 3млрд на Газпром и прочие разбира се с помоща на слугинските сайтове!!! Може ли да сте толкова елементарни всички да повтарятв лшорките му и да му се връзвате!!!! Напада Радев защото му казва истина и не част от Чекмеджето!!! Къде са мозъците ви крепостни селянини
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намираме се под американско робство ,защото те се мешат много във вътрешните ни работи и заради тях затъваме !
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че руските пипала пак ни дърпат към калта и една кукла фигурант злобно грухти
3
0
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
А гадовете в парламента?!? Роят се като кошери на пчели... За тях "Съединението прави силата" е просто клише или надпис на сграда,от която точат.Тяхното мото е "Интереса клати фе са" или "Разделяй и владей". С такива *** няма да стане нищо хубаво. И все пак Честит Празник Българи!!!
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има съединение, трябва курбан да се направи с фигуранта и да се раздаде на бездомните кучета.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От заглавието ви разбираме, че Съединението е местен празник в София.