Спад на клиентите в моловете, очакват се огромни загуби и фалити

Голяма част от служителите закъсняха за работа, защото се тестваха
22 окт 2021 16:05, Ния Христова
223

Опашки от хора, които чакат да се тестват, се извиха пред моловете. Служители и клиенти чакаха с часове, за да се тестват и да могат да влязат. 

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. 
 
Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.
 
"Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха", каза пред Bulgaria ON AIR собственикът на магазин Валя Веселинова.
 
Според нея има и драстичен спад в потока на клиенти.
 
"Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
6
 
42
 
! Отговори
Вбз преди 2 години
Не се спазват мерките хора. Един дюнер да спреш да си вземеш арабина бърше потта и киха без маска. В градския транспорт 30% са без маски или под носа. В близост до гетата няма маски за тях корона няма. Аз не знам всъщност колко ни помага една маска но все пак от някъде трябва да се започне. И да не съм ваксиниран и не смятам да се ваксинирам докато не ме задължат защото не смятам ,че тази ваксина е безопасна и виждам познати които се ваксинираха как се чувстват.
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак китайците ще са на плюс. Дрехите, чиниите и мартениците по сергиите и магазинчетата са турски и китайски. Зелените сертификати не са подходящи за нас, няма логика.
146
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма "фенове на дозите". Що за човек бе капка акъл може да го каже?!
145
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен локдаун за две седмици няма да оправи нещата, а само ще се види дали има ефект от него. Прекратяването на локдауна може да стане, когато ефекта е достатъчно голям и очакванията са да продължи спада. Това може да стане след месец или след два месеца, но е невъзможно да стане след две седмици.
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те само фалират ама още са си там. Реве народът само нищо обаче не се е променило
143
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата минаха дистанционно. До 2-3 седмици вълната ще отмине.
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хемус Ти да си виждал Зара на сергия или магазин колкото гараж? Просто не харесвам турската естетика и имам други представи за облеклото си.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам мол под наем евтино!
140
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: Е (номер 177) Това СЛУЖЕБНО правителство не е за хвалене. Не е и за ругаене. То е за съжаление!!! Жал ми е за доктор Стойчо Кацаров, когото насадиха на пачи яйца, и ое еврокомисията го натискат за прословутите сертификати за чиста арийска кръв... аааа, пардон, тоест за ваксинация.Впрочем, и евреите са си плащали или подкупвали висши нацисти да им издадат такъв "зелен сертификат" че са истински арийци!!!
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха честита ви промяна.
138
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес в Бриколаж 30 човека персонал 3ма клиенти , ако това ги устройва нека продължават така
137
4
 
13
 
! Отговори
Е преди 2 години
Ха да видим ще остане ли все още някой да хвали това с капа но правителство !
136
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има гратисен период до понеделник, но този мол не го прилага. Довчера можеше да ходим в мола, от днес - край с него. Не ми е мъчно, както и на мола не му е мъчно, квит сме.
135
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държави с висок процент ваксинация живеят доста по -нормално от наща. Но както обикновено българинът е вещ по всеки един въпрос
134
2
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Моловете могат да си фалират, и без това вместо да са молове държат цени на бутикови магазини, както и всички заведения - храната е нискокачествена и скъпа.
133
4
 
20
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Яжте си сертификатите.Който се смее последен ,се смее най-добре.Ще мине този цирк и ще дойде нашето време.
132
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изрусените джукли с големи джипове да се ваксинират. Нали на тях разчитат молове и ресторанти.
131
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименС кой народ да протестира? Поне 1/4.от него беше сутринта в 5 часа да чака за ваксиниране със серум. Вие май че не искате или не можете да разберете, че това беше заповед на ЕС: йок зален сертификат - йок 13.МЛРД. евро. А бай *** все още смята, че ще му се размине! Ще изяде солта, сетне боя и накрая няма да му приемат плана за възстановяване. Този път виновни са политиците, депутатите и държавната администрация, вярна на ББ.
130
1
 
19
 
! Отговори
Асан преди 2 години
От молове минахме на бакалии :)))
129
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молове, Практикер.... Няма как да разчитат на 20% ваксинирани, а идва зима и заедно с нея луди цени на ток, газ.. Веселбата тепърва предстои.