Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснали са я веднага, защото са нямали на базатан акакво да я задържат. С оглед на това, че е човек, пзлващ метрото, едва ли има пари за адвокат, но за всеки случай ...
194
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната откaчалка.
193
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не спазва правилника, не изпълнява нареждания на полицая" - Да, говорил е на някой със слушалки, погледнали са го тъпо и докато си махнат слушалките, е решил, че ще покаже "кой има стилата" и я е арестувал. Типична ченгеджийска история.
192
4
 
12
 
! Отговори
До 194 преди 2 години
Абе не теб колко ти е IQ-то - има ли 10? Давам ти пример за нарушаване на обществен ред - чупене, бие на хора, не носене на маска и т.н. Как поличайте усмирят кухата лейка и да сложат белезници, ако не приложат физическа сила? С разказване на вицове ли? Аман розови пеперудки като теб - не е останало грам разум при вас.
191
3
 
9
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Прав си - когато всички спрем да носим маски ще си стоим заразени вкъщи или в болницата и няма да има кой да ни спре и да ни губи времето, макар че сума ти време ще отиде да ходим по погребения.
190
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200Оня ден влязох в един сервиз без маска и техника и той беше без маска. От всички нас зависи дали да се подчиняваме на мерките или да не се подчиняваме.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200 - Хората дават приемри, ама посл същите, дето искате примери и се оплаквате, че нямало, ги плюете, наричате го крайни, откачени и прочие ...
188
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел" - Lol ... не!
187
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво са направили, че са я окошарили. Следващият път, когато пътува с обществен транспорт ще си сложи маската още вкъщи, за да не я забрави.
186
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MeНередното е че занимават и губят времето на хората с безсмислените им мерки
185
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 198 "Хора опълчете се" Ами, хайде де, дай пример. :)
184
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това някакъв зле режисиран спонтанен феминистки пърформанс ли е? Да се окаже, че *** "жертва" е някакво третополово?
183
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора опълчете се и мерките ще паднат.Днеска в метрото 100 човека ще влязат без маска, утре 150 и така докато всеки почне да влиза без маска. Когато всички почнем да не носим маски то тогова няма кой да ни спре и да ни губи времето
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 194 "Или полицайчето просто е решило да противодейства физически срещу думи?" За какви "думи" става дума? Дай подробности.
181
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата много бързо ще си дойда на мястото, ако всяко престъпление или нарушение на правилата се наказва, както е според закона. Тази си е мислела, че ще й се размине, но не й се е разминало, а сега си измисля всякакви оправдания защо не е изпълнила полицейското разпореждане, заради което са я арестували. Иначе е разбираемо, че я е било страх да отиде на място, където другите хора няма да я виждат, като се знае как полицаите действат, въпреки че мутрите вече не са на власт.
180
7
 
15
 
! Отговори
Me преди 2 години
Нишо грешно не виждам в описаната ситуация. Не спазва правилника, не изпълнява нареждания на полицая - задържане е най-логичното нещо. Какво, да я оставят да си ходи? Пуснали са я след кратко задържане - да се успокои и да си сложи маската както е редно. Браво на полицаите този път.
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 179 А тръгнала ли е да чупи и бие произволно? Или полицайчето просто е решило да противодейства физически срещу думи? Това е класически израз на слабост.
178
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 Дървените ти философии - в хоремага или във ФБ групата на Кирогела за особено "надарени" индивиди. А, и си слагай маската, колкото и да ти се струва "безполезна", че току виж и теб те одърварили с някоя глоба за тарикати.
177
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Правила се е на интересна и правилно е била арестувана.Куха лейка.
176
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирам, че жените не подлежат на арест, може би така пише в истанбулската конвенция.