Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
185, грешиш. Ако искаш може да усложниш експеримента и да провериш това, което излиза от маската дали съдържа влага. Но като те гледам няма смисъл. Ти просто предпочиташ да вярваш, че нещо безсмислено, което си правил не е безсмислено. Всъщност защитаваш честта си, за да докажеш на себе си, че не си се излъгал, а не търсиш научни знания.
174
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 187 "Всеки неносещ маска е герой понеже се бори за свобода.Маската е символ на робство и подчинение." Хихихихи. Всеки ден стотици милиони по света носят маски даже и по простата причина, че въздуха е силно замърсен. Те са "роби". Всеки ден стотици хиляди хирурци, лаборанти и обслужващ персонал носят маски. Те са "роби". Само алековия герой, който е хронично болен и беден, отгоре на неграмотносттта си, той е "свободен".
173
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Всеки неносещ маска трябва да влиза в затвора за опит за умишлено убийство на много хора. Ако някой почине заразен от такъв, присъдата трябва да е за умишлено убийство по особено жесток начин.
172
5
 
8
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Слабоумнико когато нарушаваш обществения ред, когато не се подчиниш на полицейско разпореждане, следва арест. Или според ако тази кукувица тръгне да чупи и бие произволно, никой нищо не може да й каже и полицаите трябва да я оставят да си беснее на воля?
171
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184Всеки неносещ маска е герой понеже се бори за свобода.Маската е символ на робство и подчинение.
170
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицайчето на психотест и дисциплинарно наказание и ще си дойдат нещата на мястото.
169
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 182 "178, щом го издишваш, съдържа влага." Това което съдържа влага не е димът, който виждаш да минава през маската. :)))) И е редно преди да правиш заключения да се погледнеш отстрани. :)
168
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален герой ще я изкарат тази социопатка сега, а полицаите които са си свършили работата ще бъдат обиждани и уволнени. Но така е в тези абсурдни времена, в които някакви човечета с 2 грама мозък подвизаващи се във фейсбук, са последна съдебна инстанция.
167
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се с тези маски, ваксини и всякакви други подобни излишни неща от които няма полза.
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
178, щом го издишваш, съдържа влага. Ако само си дими от цигарата тогава не съдържа. ...Ох, трагично е, ще си каже човек, че и преди е имало онлайн обучение.....
165
3
 
2
 
! Отговори
Ехее преди 2 години
Пълно е с терикати, апелиращи за спазване на правила, моля ти се!Това 147-ми, 141-ви..все образцови граждани, хванали се да налагат ред завъзможно най-неработещото нещо в пандемията, след ваксините разбира се.Иначе казано, народа носи маски, ваксинира се, ковида си върви.
164
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То сигурно за арогантно поведение приемат ако им кажеш че няма закон които да те задължава да носиш маски и че не те интересуват ковид мерките
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 174 "Щеше да е чудесно ако маските работеха така." Така работят. Цигарения дим не съдържа никаква влага. На практика "частиците" на дима са в пъти по-малки от капчиците за които говорим.
162
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като е жена? Може да нарушава правилата и да се държи арогантно ли?
161
5
 
3
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Защото има правила за това.
160
9
 
6
 
! Отговори
Б.Рашков преди 2 години
Трябвало е да я набият още по-здраво момчетата !
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170 "Къв номер" Номера да избягваш въпроса с въпрос. Ти твърдиш, че знаеш подробности. Попитах те какви са те и откъде, и не си отговорил все още.
158
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 169 "Маската притежава хигроскопичен слой, който поглъща/попива част от влагата, която излъчваш докато дишаш. В тези микрокапчици се съдържа вируса" Щеше да е чудесно ако маските работеха така. Казах ти, направи сам опита с цигарата, за да видиш с очите си колко и дали изобщо задържа нещо маската. Не ми вярвай. Направи опита и се увери сам.
157
6
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Озверелите фашисти съвсем нагло взеха да издевателстват над населението!Революция!
156
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива неща се снимат с телефона и по възможонст се изръчват наживо в нета понеже ако има насилие да може арестувания да извлече полза от това а не тепърва да го доказва а те да отричат понеже са 2 а ти си 1.