Шаран за Никулден, има ли клиенти навръх празника?

Оживено е на Женския пазар, какви са цените?
Обновена: 6 дек 2021 13:19 | 6 дек 2021 12:45, Веселина Йорданова
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оживено е по пазарите за прясна риба и навръх Никулден.
Още по темата
Макар че търговията започна още от петък, и в последния момент не липсват желаещи да спазят традицията и да сложат шаран на трапезата днес.

Св. Николай Мирликийски, когото почитаме, е покровител на моретата, моряците и рибарите. 6-ти декември се смята и за ден на банкерите и търговците.

Празникът попада във времето на Рождественския пост и в този ден много православни християни приемат свето Причастие, а за празничната трапеза приготвят рибни ястия, които носят в храма за освещаване.

Никулден е празник на град Бургас, чиито жители са го избрали за свой небесен покровител. Над 200 хил. са имениците, които да почерпят днес.

Вижте кадри от Женския пазар в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: никулден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шаран не харесвам. Дънна риба... Пъстърва, лаврак, ципура, сьомгова пъстърва, сьомга речна, филе от тон- това са рибите, които ядем най-често вкъщи. За закуска е супер черен хляб с крем сирене и малко пушена сьомга. За вечеря- бързи ципури в Air Fryer-а.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си купих шаран изчистен от пазара за 9.50 кг. ,не от пластмасовите от билата,лидл и други на 5.99.Наздраве и честит празник!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шараните имат ли зелен сертификат
1
10
 
20
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Празничния афинитет към тази тинеста риба със съмнителни вкусови качества ми е непонятен. Има толкова по-вкусни и достъпни риби.