За ноември токът в метрото бил 3,5 млн. лв., компенсациите - 665 000 лв.

Фандъков: Ситуацията с градския транспорт остава тревожна
29 дек 2021 19:15, Анисия Иванова
71
За ноември токът в метрото бил 3,5 млн. лв., компенсациите - 665 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Компенсациите от страна на държавата за Столичния метрополитен не са достатъчни, за да може компанията да покрие разходите си за ток, обяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Само за месец ноември сметката за ток е 3 500 000 лева, а компенсациите са 665 000 лева. Кметът Фандъкова отчете и понижаване на приходите в градския транспорт:

"Ситуацията с градския транспорт остава тревожна. На фона на понижените собствени приходи заради спада в превоза на пътници заради пандемията, разликата е около 50 милиона по-малко приходи. Към това, като добавим тези огромни допълнителни разходи за електроенергия, ситуацията остава много тревожна", каза тя.

Повишаването на цената на природния газ също ще се отрази негативно на общинските дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
115 преди 2 години
Явно ще имате по малко за краден е!
37
1
 
1
 
! Отговори
Пак ли? преди 2 години
Малко ми се струва нередно за пореден път общински проблеми да се решават с пари от държавата, то не беше топлофикация епизод 177, сега и метро епизод някой си. Айде стига вече с тези кофти латино сериали, най-ползвания обществен транспорт в софия не може да си покрие сметките или някой краде като за последно или някой който взима не малко пари за да менажира метрото не си върши работата изобщо. Останалите големи градов някак си решават подобни проблеми и с локалната топлофикация и с транспорта.
36
0
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
да Правиме Билетчето - 5лева и готово! 10 лева отиване до Плантацията и връщане от Плантацията всеки ден за р0бете, какво толкова, ще ги зар0ботат!!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъков? Оная смени ли си пола вече?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига е мърморила тая квач-ка! Да спира гр.транспорт, да разпуска СОС и да се разквара от ул. "Московска" - не що да ни мрънка през седмица, през две колко е тежко!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 Защо се извиняваш. Къде по-точно в статията прочете,че някой желае ти да плащаш за софийското метро. Което впрочем се ползва предимно от 1.5 милиона "новодошли" от цяла България,като голяма част от тях дори не са си сменили местожителството. Ползват инфраструктурата на града без да плащат никакви местни данъци за поддържането и.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, че останалата част от държавата не е платила цялата цена на тока за метрото за което софийската община събира пари от билети и карти ....
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 42-личи си че не си излизало от село
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига че метрото е като индийската жп превози а и има наглоста да изнудва.Щом не ти излиза сметката просто напускай. Със кой се подписа за доставка на ток за метрото крадливке. Сливенския те чака ако наистина има промята.
29
1
 
7
 
! Отговори
Опааааааа.... преди 2 години
Пускаме файтоните у Софето.....от мааалата , пак сме на далавера...СТАВАМЕ ВИЕНА!
28
2
 
7
 
! Отговори
мхм преди 2 години
билета нелегално е 1.60 вместо 1 лв , къде е разликата от парите???
27
1
 
6
 
! Отговори
МЕТРОТО СТАВА : преди 2 години
..ПРЕЗ 20-мин. ВЛАК...за икономия на Държавата....
26
0
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Сега вече сме Хазартна Икономика , свърши Пазарната Икономика .Някой натиска бутона на Лаптопа и Тока скача със 1000% - като при Биткойна .Но днес има добра Новина - Руската Централна Банка и Банката на Индия вкарват нови Инструменти в Регулацията - Проследяват къде отиват Печалбите и Сделките .
25
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Абе, анонимника, на сайта на виенското метро единичният билет струва 2,40 евро. Какви 3,60 евро те гонят? Като лъжете - научете се да лъжете като хората.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсипа ни промяната.При кирчо тока за метрото е по 3.Я си представете, че трябва да се компенсира с повишение на цената на билети и карти. Добре ли ви се струва 4.80 за билетче
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да си купуват ток от ТЕЦ - София, който също е общински и реализира огромни печалби. Или те печалбите са си за нас, а загубите - за гражданите?
22
3
 
9
 
! Отговори
P преди 2 години
До 30 Много си заблуден. В София масово взимат по 700 800 лева. Охранителите и продавачите в моловете колко взимат ***. А доставчиците на пици, които карат зимата с велосипеди едвам стигат 1000
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами спрете метрото като е на загуба.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карта за градския струва повече от Голф 2-ка, вървящ на олио и крадена нафта. Нещо повече има ли нужда да се каже? Или Фандъка е бавно развиваща се?
19
19
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
В София НИКОЙ, дори чистачка, не получава 300-400 евро заплата. Е, някоя чистачка в училище, може и да взима толкова. Айде малко реализъм. София не ти е провансът. София издържа България, защото заплатите из западните компании са огромни и сив сектор там няма.