София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани в центровете
31 яну 2022 12:40, Красимир Ангелов
235
София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове на Столична община, като имаме спад спрямо първите седмици на тази година, обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред БГНЕС.

"През първия уикенд стартирахме с 3500 души, втория уикенд 2000, а сега сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май миналата година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда, да бъдат ваксинирани в парковете, защото са много по-приятни през пролетта. Имаше огромен интерес. В парковете в София до началото на лятото работиха ваксинационните центрове. По-късно с помощта на големите търговски центрове ги преместихме там, защото лятото стана твърде горещо, за да се работи на открито", каза Барбалов.

По думите му интересът към ваксинацията се определя от вълните на нарастване на пандемията - когато има много заразени има и много желаещи за ваксиниране.

Според статистиката 43% от хората в София са ваксинирани, както и 62% от медицинските работници.

"В София процентът на ваксинирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са ваксинирани, като броят на ваксинирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските работници е 62%. Това се дължи на добрата работа на общината и РЗИ", смята заместник-кметът.

Той уточни, че през уикендите хората предпочитат да се ваксинират в моловете, а през седмицата - в ДКЦ-тата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
19
 
! Отговори
В провинцията съм преди 2 години
То само като видиш какви кметове си избират последните 30 години в София и ти става ясно колко им е акълът. И като ми заговорят за провинция някакви хорица набутани в соц блокове в квартали тип Люлин, Младост и пр. и ми става супер смешно. Пилците се броят на есен, така и ефектът и всички странични ефекти от тези компоти, наречени ковид ваксини, ще може да се анализира цялостно през 2025-2026 година. Сега ситуацията е малко тип рибата в морето, ние тигана слагаме ...
127
8
 
18
 
! Отговори
До 139 преди 2 години
Всички ваксинирани ли работите по сайтовете за жълти стотинки? Явно не умеете нищо друго.
126
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези данни нищо чудно да не са верни както лъжат с тестовете така може да лъжат и за набодените.
125
14
 
12
 
! Отговори
до 136 преди 2 години
Тъжното е, че не осъзнаваш защо си бачкатор. Лек жокер- мисленето ти те издава. Бачкай си там и ни остави нас, ваксинираните. Мерси.
124
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 "до 135 ще си говорим по късно кои сте по умни след време и аз съм бачкатор"Няма да си "говорим". Затова всичките ви "прогнози" са "абе ще видите вие все някога". Бачкаторите толкова си можете.
123
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е централата на всички ковидлъжци и съответно най- големия келепир. А дали има толкова ваксани никой не знае. Статистиката и без друго удари дъното от неадекватни бройки на каквото и да е пандемично.
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 135 ще си говорим по късно кои сте по умни след време и аз съм бачкатор.90 процента се продадохте за молове и ресторанти по голяма *** от това за материялното се продадеш няма.другите с таралеждните сертификати заради работа.те имунните заболявания удрят след време.Споко!
121
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прелогични новини. В София около 20% от населението живее с отлични европейски доходи (90% ваксинирано). Останалите 23% са или възрастни хора, или съвестни такива, или принудени да се ваксинират. Каквото щете си говорете и плямпайте, заможните с най-високи доходи са ваксинирани по цял свят. Най-ценните за икономиката и обществото. А мечтата на бачкатора как ваксинираните ще умрат, а той ще стане богат, няма да се осъществи.
120
8
 
10
 
! Отговори
Пророк Ковидастий преди 2 години
Закълнете се че вярвате в бог Ковид и приемете причастието от Светата Ваксина пфайзерова, вечна ви памяяяят, амиииин!
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САМО ФАКТИ !!!!!! В Германия всичко работи,с изключение на нощни клубове и дискотеки, които не са били отворени И преди 2 месеца, тъй че поне за страна, за която знам, си напълно заблуден.
118
10
 
8
 
! Отговори
ще ти кажа преди 2 години
До ПУСТИ КОВИДАРИ! Набодените знаят че са се прекарали и е въпрос на време да ритнат камбаната!Агитират от злоба да имат компания в гробищния парк.
117
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наиен си! "Ало ти наред ли си? Холандия броят на починалите е нисък, заради тяхната здравна система." Това вече започва да прилича на пародия: антиваксърите си вървят БУКВАЛНО по зададен модел, включително и следващото, което ще кажат. Ами, не, не е до "здравната система". В България здравната система е еднаква и за ваксъри и антиваксъри, и смъртността сред антиваскърите е смазваща. Ако имахме същата смъртност като при ваксинираните В НАШАТА здравна система нещата щяха да изглеждат различно.
116
3
 
1
 
! Отговори
До 125 преди 2 години
Колега, спутника нещо ти е размътил мозъка. Горещо ти препоръчвам да изчакаш още малко преди четвъртата доза.
115
4
 
17
 
! Отговори
САМО ФАКТИ !!!!!! преди 2 години
т.н. Спасители: " Факсините са много ефективни и при 70% набоцкани се връщаме към Нормалното". И като се почна да се бодат. Страни с над 75% ваксинирани: Австрия, Белгия, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада, Малта, ОАЕ, Израел, Финландия, Дания и др. Е някоя от тези страни върна ли се към Нормалното. О, НЕ напротив. Още повече заразени и нови затваряния и ограничения!
114
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 "А в Холандия ? Ами не. Резултатът не е "нулев". Виж колко са починалите, при това с близо три пъто по-голямо население." Този аргумент антиваксърите го "пропускат" изцяло, или започват с конспирациите.
113
4
 
10
 
! Отговори
Наиен си! преди 2 години
До Анонимен 122Ало ти наред ли си? Холандия броят на починалите е нисък, заради тяхната здравна система. Ти не виждаш ли, че броят на заразените постоянно расте, въпреки че над 85 % са ваксинирани. Ефект от Факсини = НУЛЕВ !
112
15
 
4
 
! Отговори
Доказано е преди 2 години
За Мангъров е абсолютно доказано, че има поставени шест дози "спутник В" от началото на пандемията. Той важен пропагандатор. Засега е предпазен от коронавируса, но за съжаление се е засилило многократно развитието на старческата деменцията, с която има проблеми от известно време.
111
3
 
21
 
! Отговори
ПУСТИ КОВИДАРИ! преди 2 години
Всеки ден имам спор с ковидарите. Като им посочвам само факти. Задавам им въпросът: " Как ваксините, ако са ефективни, страни с над 80% Набоцкани като Холандия и Канада, не се върнаха към Нормалното". Отговорът им е : " Ваксините са единственото решение".Тия са промити отвсякъде!
110
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А в Холандия ? Ами не. Резултатът не е "нулев". Виж колко са починалите, при това с близо три пъто по-голямо население.
109
3
 
3
 
! Отговори
До 118 преди 2 години
Колега, със спутник ли се ваксинира?