София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани в центровете
31 яну 2022 12:40, Красимир Ангелов
235
София с най-много ваксинирани, 43% от столичани с поне две игли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове на Столична община, като имаме спад спрямо първите седмици на тази година, обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред БГНЕС.

"През първия уикенд стартирахме с 3500 души, втория уикенд 2000, а сега сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май миналата година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда, да бъдат ваксинирани в парковете, защото са много по-приятни през пролетта. Имаше огромен интерес. В парковете в София до началото на лятото работиха ваксинационните центрове. По-късно с помощта на големите търговски центрове ги преместихме там, защото лятото стана твърде горещо, за да се работи на открито", каза Барбалов.

По думите му интересът към ваксинацията се определя от вълните на нарастване на пандемията - когато има много заразени има и много желаещи за ваксиниране.

Според статистиката 43% от хората в София са ваксинирани, както и 62% от медицинските работници.

"В София процентът на ваксинирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са ваксинирани, като броят на ваксинирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските работници е 62%. Това се дължи на добрата работа на общината и РЗИ", смята заместник-кметът.

Той уточни, че през уикендите хората предпочитат да се ваксинират в моловете, а през седмицата - в ДКЦ-тата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
17
 
! Отговори
ПОКЛОН ПРЕД МАНГЪРОВ преди 2 години
доц. Мангъров още през Март 2020 в началото на ПЛАНдемията каза, че всички тези ограничения и мерки са безсмислени и няма да спрат разпространението на т.н. Вирус.По-късно се оказа прав и за Факсините и Зелевата туршия.
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните още ли си ходят с иглите ? Така излиза от написаното. Ще се пазя от ваксинираните. Тези игли бодят и са болезнени. Честито на ваксинираните с по две игли. Няма да е лошо, ако след като ги ваксинира хората, да им махат иглите. Както и, че номерата им на лекарите със зелените сертификати се изтъркаха. Време е да ги заменя т червени, розови, сини или пък пемпяни !
106
3
 
16
 
! Отговори
г-н Минчев преди 2 години
Драги избиратели и съграждани, вижте ме мене. След като имам две ваксини + Бустерна доза + Зелев сертификат + нося маска дори, когато спа и се къпа. Познайте, успях да се заразя, въпреки всички мерки.
105
1
 
14
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Абе какви са тея "игли"? Ваксинираните наркомани ли са, че им слагат игли, а не дози?
104
2
 
16
 
! Отговори
А в Холандия ? преди 2 години
Еми то и в цяла Нидерландия над 85% са ваксинирани, но пак ги затварят и нови ограничения. Следователно ако щеш процентът на набодени да е 101%, резултатът ще е НУЛЕВ!
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече все повече данни излизат наяве, че имунизираните със спутник антиваксърски *** получават ментални отклонения 3 до 6 месеца след поставяне на втората игла.
102
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 98/103 "И защо тираджиите да не са по умни от доктори и инженери взели дипломи по неведоми пътища не и с учене ?" Вече никоя глупост не е прекалено абсурдна за антиваксърите, затова и се докарахте до там да ми задаваш такива въпроси.
101
4
 
8
 
! Отговори
И к'во от това? преди 2 години
Е процентът на боцкани у Софето като е толкова голям, за какво тогава има нови ограничения ? А Зелевата хартия за к'во е, като ефект НУЛЕВ!
100
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До н са "Миналия век другаря Лелин кръстил преврата "великая Социалистическая Ревалюция",сега се провежда "Великата Световна Шифиорска Революция"" Удивително е как хора, които едвам са завършили средно, изведнъж си помислиха, че са призвани да определят дневния ред на далеч по-умни от тях хора.
99
3
 
7
 
! Отговори
Карамфилов преди 2 години
Един колега вакциниран и изкара по-тежко вируса, аз пък не съм , а жената и детото дадоха уж положителен тест а на мен нищо ми няма. Ваксините са за доабетици и такива с по 2-3 криви заболявания, както и за такива с много наднормено тегло. За останалите от ваксината йок файда.
98
4
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не разбрахте ли играта? За да няма уплашени от бъркочите, в първите две дози преобладаваха плацебо/физиологичен разтвор. Големия натиск започва за така наречените бустерни дози. Скоро ние ще изкъртим пейките и тогава ще плачат всички пландемици.
97
1
 
12
 
! Отговори
За един приятел пита преди 2 години
Тиквата с колко дози е? Всички герберяси ваксинираха ли се?
96
6
 
9
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
След година най юного две ваксинираните ще се преселвт в отвъдното и ще останат само неваксинираните от провинцията
95
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София СРЗ е най-висока = най-висок процент ваксинирани. Това е световната тенценция. Топ 10% от най-богатите в света са на 90% ваксинирани. В София неваксинирани са махалите и бачкаторите из евтините квартали.
94
1
 
4
 
! Отговори
До 106 Софиянец преди 2 години
Знаеш ли , донякъде си прав не , че обичам София но през социализма имаше с гражданство а сега е свободно местожителство.
93
4
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Стига глупости!
92
17
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Останалите 60% са от делата и дълбоката провинция - "гости на столицата". Дивите орди по принцип свалят качеството на живота в София, така че сме им свикнали. Трябваше да въведат зелен сертификат и за влизане в София, поне малко от малко да се отървем от тия.
91
13
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
И защо тираджиите да не са по умни от доктори и инженери взели дипломи по неведоми пътища не и с учене ?
90
9
 
5
 
! Отговори
н са преди 2 години
До Анонимен 98 Миналия век другаря Лелин кръстил преврата "великая Социалистическая Ревалюция",сега се провежда "Великата Световна Шифиорска Революция"
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да смяташ организма си- този прекрасен, интелигентен, жив, висш организъм- за елементарна алчна, механична система, подвластна на принципа "колкото повече, толкова повече" , да го тъпчеш с какво ли не, да го напълниш с вируси, бактерии и гъбички, да го изтощиш после с отровни химикали и неприсъщи частици, да го принуждаваш да се детоксикира ежедневно, ежечасно, преминавайки от хипертрофия към атрофия и после към кончина-и да се чудиш на това!- е трагикомедията на живота ти, о безумни човече.