Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван

ВМРО иска да се поставят камери на мястото и да се ремонтира
119
Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван
Снимка: ВМРО

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя, уточниха от пресцентъра на ВМРО.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: паметникВМРОкомунизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Моника Люински преди 2 години
Не бива да се знае какво са правили съветските окупатори в България. Но пред техният паметник има камери. П.С. МВР да се закрива веднага.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И БОГ ИМ ВЪЗДАДЕ ПРАВДА И ГИ ПРАТИ ПРЕД НАРОДНИЯТ СЪД И СЪДЪТ ГИ ОСЪДИ И БОГ ВИДЯ, ЧЕ ДЕЛАТА НА СЪДА БЯХА ПРАВИ И ОДОБРИ.
73
3
 
1
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Хаха още един перко! Какъв ти Бог в най безбожния строй? Атентатори на църкви използват бог за да оправдават престъпленията си! По това си приличате с другите терористи от ИДИЛ! И на двете терористични организации атентатите се обединяват с това, че са по божията воля! БКП е българския еквивалент на талибани и ИДИЛ!
72
2
 
3
 
! Отговори
До благомир иванов преди 2 години
СССР беше чума която за съжаление на човечеството твърде дълго оцеля! Нали ревеш за жертви? Най големия масов убиец е Мао от хомосексуалния Китай, на второ място е Сталин от хомосексуален СССР! Жалко, че не си се родил през 30-те в Украйна! Да беше живял по време на Гладомора, че да ни беше отървал от присъствието си!
71
4
 
0
 
! Отговори
До благомир иванов преди 2 години
Беше справедлив само от гледна точка на мързеливите хомосексуалисти от БКП и всички национални предатели които искаха да заграбят чуждия труд и да се облажат от него! Хомосексуализма на СССР функционира страхотно докато има какво да канибализират! В момента в които свършат парите и цялата му свинщина излиза наяве!
70
3
 
1
 
! Отговори
До благомир иванов преди 2 години
Сегашния строй е последица от хомосексуализма на СССР и всички които се изредиха да управляват са от вашите защото всички имат червена книжка с която доказват принадлежност към хомосексуалната партия БКП! Какво ревеш срещу вашите бе? Или когато ви е удобно хомосексуалистите са страхотни, когато не ви изнася са виновни за това или онова? Избери си вече хомосексуалните членове на БКП добри ли са или не? Ако да значи сегашната разруха е по тяхна вина, ако не значи предишния строй е зъл!
69
3
 
3
 
! Отговори
Благомир Иванов преди 2 години
Комунизмът нямаше толкова грешки колкото му приписвате. Режимът в момента е вреден, промива празните глави на такива като тоя несретник дето тука ми пише глупости. Народният съд беше справедлив
68
2
 
1
 
! Отговори
Благомир Иванов преди 2 години
Мечтата на всеки хомосексуалист с червена книжка е да се целува със Сталин и да последва примера на Бойко Борисов и да се издигне в партията като мачка чаршафите с Тодор Живков!
67
2
 
0
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Сторя в СССР е хомосексуален, като научите разликата между фашизъм и Национал-Социализъм може и да ви повишим в ***! 70 години не ви стигна да научите една проста думичка! Ама прав беше любимия ви Сталин чийто портрет гледате когато си навирате неща отзад, че понеже сте прости ще се бъркате кои са лошите и кои добрите ако казвате Национал-Социализъм и затова ви измисли гитлеризъм и фашизъм! Даже собствения ви вожд ви знае, че сте прости хомосексуалисти!
66
1
 
2
 
! Отговори
До благомир иванов преди 2 години
Абе хомосексуалист, научи я тази разлика между фашист и национал социалист! От къде ви изравят толкова прости хомосексуалисти в хомосексуалната партия БКП?
65
4
 
2
 
! Отговори
Благомир Иванов преди 2 години
Народният съд е бил справедлив. Фашагите са си намерили майстора и това е добре. Пак ще има от същото. Помним!
64
3
 
2
 
! Отговори
До по кротко преди 2 години
Това е вашата специалност на хомоцоцалистите! Стига си преписвал собствените си грехове на другите, то вярно, че хомоцоцалите само това можете, видите ли навирен и хоп да го лапнете, само и само да не ви се налага да работите!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сриване до основи на подигравката на демокрадците.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "паметник" трябва да бъде разрушен до основи от българския народ. Той е подигравка от страна на демокрадците с българския народ.
61
2
 
2
 
! Отговори
По- КРОТКО преди 2 години
До До по-кротко - ДА и затова те знаят цената на демокрацията и свободата , а Ти СТРАХЛИВЕЦО със сърчице на мишка , не си способен на нищо освен на СЕЛСКИ БАБАИТЛЪК , а само чакаш наготово някой да дойде и да ти оправи животеца и държавата ! Бяхме " братушки" с Руснаците 45г. , сега ги заплюхме и сме "Американци" и " демократи" - Утре ако се наложи ще изкараш че дядо и бил и Китаец , само за да се ПОДМАЖЕШ и да целунеш нечий то-ки !!
60
5
 
2
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 2 години
Другарю 82, съвета на комунистическата партия реши да ви закичи с медал дилдо за яростната ви защита на нашите престъпления!За награда ще ви препишем двама господаря които да обслужвате и да дарявате с плътски удоволствия защото комунизма е хомосексуализъм за селяните!Партията е много доволна от прогреса ви и ако продължавате да изпълнявате петилетката си ще получите трети господар!И не забравяйте дръжте се с ромите като с всеки големец в партията майка защото ние ги докарахме в България за вас
59
5
 
2
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Първо трябва да го извадиш от майка си и да помолиш господаря си ромея да станеш от неговия и да те пусне да напуснеш ТКЗС-то за да се занимаваш с нещо което няма да е полезно за цоцализма които бай Тошко му изгради! Надали ще ти позволят, а национален предател които е *** не е способен да взима сам решения, той е автомат които чака да му спуснат от партията майка какво да мисли и прави! А писмата от Масква се влачат доста време до България!
58
9
 
2
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 години
А така наречените жертви на монархията са терористи, атентатори, чуждестрани агенти които са предали родината си в името на служба в комунизма! Да правиш паметник на атентаторите които взривяват църкви и, то по време на погребение е все едно да издигнеш паметник на башибозука които е изклал Батак, ама то между комунист и башибозук разлика няма, все индивиди които служат на чужда власт за да смазват съпротивата!
57
6
 
5
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Другарите комунисти " добре " се грижат за репресираните след 9 - ти септември 1944 .,а камо ли за символите , които ни напомнят за тези , които са убити . Самият факт , че до ден днешен тънат в мизерия истински репресираните след 9 -ти септември 1944 е достатъчно доказателство , че и днешните управляващи са бивши комунисти от репресивния апарат , а техните изчадия мръсни ( децата им ) са също в управлението на държавата . Така не се управлява държава , нито се върви към демокрация .
56
5
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не знам кой какво, но си спомням София и всички останали градове и села тогава (по времето на лошия 'комунизъм' ) и ги виждам сега.. Плачевно е! България е разграбена и опустошена :( а какво да кажем за жертвите на т.нар. 'демокрация'? Това са безброй хора лишени от бъдеще, много от тях завинаги напуснали пределите на страната..