Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван

ВМРО иска да се поставят камери на мястото и да се ремонтира
119
Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван
Снимка: ВМРО

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя, уточниха от пресцентъра на ВМРО.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: ПаметникВМРОкомунизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Какви фашисти бе, я провери извверга Лев Главинчев какво е правил.
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като казвам, че червените са по-силни от животни и нямат дори наченки на душа, ми слагате минуси. Историята показва, че с тях не можеш да се разбереш човешки. Имунната система унищожава вируса, а не преговаря с него.
13
9
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До SSЕ то така наречения тогавашен "елит "го докарва до там ,че на 8 септември 1944 ,България да е във война с цял свят После ще ми разправят че тия били "цвета "на нацията
12
7
 
14
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Да, комунизмът се компрометира, като идея. Цената която платихме беше ужасна. Но нека не забравяме, че и Ботев декларира "изповядвам единний комунизъм". Ботев и Вапцаров също искаха да ги изджагъртат... Ама нещо не се получи.
11
7
 
20
 
! Отговори
хора преди 2 години
А кога ще има паметник на загиналите по време на "демократичният"преход ?!
10
12
 
21
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Някои от т.т жертви са си убийци в т.ч. и на деца. Добре е тяхните жалки именца да не бъдат на това място, като жертви. И нека престанем да се самозаблуждаваме че БГ не е била фашистка - имало е закон за защита на държавата на нацията(това може да се види каква отврат е). Евреите са си носели жълтите звездички, било им е отнето имуществото. И за една бройка да ги пратят в Аушвиц.
9
14
 
17
 
! Отговори
Мисирки, преди 2 години
Извадете досието на произволно избран от тази стена и го публикувайте, за да видят хората защо са "репресирани". Историята не може да се крие вечно.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След години ще издигнем паметник на жертвите на ковид фашизма
7
12
 
22
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народен съд и за кражбите на Тиквата и шайката му :)))
6
16
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Престъпници осъдени от Народния нюрнбергски съд
5
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНяма такова животно като антифашисти. Комунисти са това. И из Европа постъпиха точно както трябва, бутнаха паметниците на окупаторите.
4
4
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Хех... ти току що цитира Боб Марли без да знаеш! Яко!
3
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво се случи с паметниците на антифашистите? Кой изчегърта саможертвата на тези хора, не само поругаха паметниците им, но и ги разрушиха? Къде в Европа постъпиха така с героите си? Не можеш да лъжеш цял народ през цялото време!
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 20 и 30 годишните ще кажа че на тази стена има имената на такива които са невинни но има и на такива които служеха на фашистите. На едни такива който не заслужават имената даже да им споменава са изписани с големи букви Всички са служили на фашистите и един от тези е убил дядо ми защото е напсувал един фашистки стражар. Всички ги слагат под един знаменател без да проучат кои заслужават да са на тази стена. Но при евроатлантическите ценности е така.
1
6
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Ама *** се пази, нали?!? ДЕПМ!