Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван

ВМРО иска да се поставят камери на мястото и да се ремонтира
119
Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван
Снимка: ВМРО

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя, уточниха от пресцентъра на ВМРО.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: ПаметникВМРОкомунизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Не разбирам за какво спорят някои тука. Избиването на невинни хора, покрай виновните не може да бъде оправдано по никакъв начин.
34
0
 
10
 
! Отговори
Niki13 преди 2 години
Докато не започнем общо да почитаме жертвите на режимите преди и след 09.09.1944 тази държава никога няма да се оправи. Много са жертвите и преди и след. И при най-големите "демократи" е пълно с хора, които преди 10.11.1989 год. бяха първи комсомолци и партийци. И в новото правителство има.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45ss. Хората от северозапада преди 1944г са се изучавали в Европа,ималиса по три четири деца. Търгували са със земеделска продукция по р. Дунав чак до Пасау, Виена, Будапеща. Не са чакали Политбюро да им урежда живота и да чакат да им вдигат пенсиите. Както по Живково време с 5 лв. на месец.
32
4
 
4
 
! Отговори
До СС преди 2 години
А какво е било в другите държави? Да казваш, че по време на цоцализма е имало по малко селяни е все едно да казваш, че след цоца хората са имали смартфони. Нормално, развитие на човечеството! Но е имало и много фабрики! Масата от фабриките с които цоца се гордее са строени по царско време и после цоца само ги боядисва и им слага една петолъчка! Първите трактори в ТКЗС-тата са откраднати от хората които са ги притежавали преди диваците да изпълзят от горите и съветите да ги сложат за бейове!
31
5
 
5
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Интересно дали леля Корнелия поднесе едно цвете пред този паметник? Нали все пак нейната партия е БКП с променено име БСП
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След насилствената колективизация се извършва и насилствено отнемане на собствеността в градовете на основни средства на производство. Камиони, таксита,лекарски инструменти , магазини, фабрики, малки занаятчийски фирми. Всичко за БКП член първи. Човека е с голи ръце и принуден да работи само за БКП за Член Първи. Държавата взема всичко, а дава само на първенствата от власта.
29
6
 
10
 
! Отговори
до Т -"34" преди 2 години
ПРЕЗ ОНОВА ВРЕМЕ ВАРЕНАТА НАДЕНИЦА ДЕТО И ВИКАХМЕ "КУЧЕШКА РАДОСТ" БЕШЕ ОТ ИСТИНСКИ ПРОДУКТИ И СИ БЕШЕ МНОГО ПО ДОБРА ОТ ДНЕСКАШНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ЗАПАДНИ БИКЛУЦИ ПЪЛНИ С ИЗКУСТВЕНИ ОЦВЕТИТЕЛИ И ГМО!!!!КАШКАВАЛИТЕ БЯХА ДВА ВИДА но ИСТеНСКИ,НЕ КАТО СЕГАШНИТЕ ПЪЛНИ СъС "СТОМАТОЛОГИЧЕН" ГИПС и ПРАШЛЯСАЛО МЛеКО!!!sds ДEMOKPATИ - ФАЛШИФИКАТОРИ НА ИСТОРИЯТa EБETE ce В ГЪЗA!!!!!KPAДЛИВИ ПАРТИЙНИ ПOMИЯPИ!!!!
28
1
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Покрай сухото и много сурово е изгоряло там. Бог да ги прости хората. "....зъм" строевете не прощават. Да се поучим от историята за да не я повторим.
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 ss. Нещо си оплел годините. До 1944г. Не е имало ТКЗС. Населението е било повече земеделско, но богато и образовано. И чрез колхозниците от СССР се извършва насилствена колективизация на земята. Хората без земя са принудени да работят в градовете, натикани по принуда в панелки. На селянин да му вземеш земята е като да вземеш на майка детето.
26
3
 
3
 
! Отговори
факт преди 2 години
До Анонименза Борисов ли говориш!?
25
7
 
10
 
! Отговори
АЗ ПЪК СЕ ЧУДЯ кога преди 2 години
ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ "ЖЕРТВИТЕ" КОИТО ДАВАМЕ ПОРАДИ ГЛУПОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ ни "НАРОД""!!!ТАКА СЕ СЛУЧИ,ЧЕ ПЪТУВАХ и РАБОТИХ в МНОГО СТРАНИ ПО света,ТАКАВА МИЗЕРИЯ и ПУСТуШ НИКЪДЕ НеМА - ВеРВАЙТе МУ!!!!НАШАТА ЗАВИСТ и НАШЕТО ПРАЗНОГЛАВИЕ НИКЪДЕ ГО НеМА!!!ЕДИН КРАСНОРЕЧИВ ПРИМЕР - СЛЕД 12 ГОДИНИ ПРИ ТАКЪВ ОГРОМЕН ПАРИЧЕН РЕСУРС КАКВО ИМАМЕ КАТО РЕЗУЛТАТ????!!!СЪБОРЕНИ ПЪТИЩА,РУХНАЛИ ЯЗОВИРИ,ЗАГИВАЩА ЕНЕРГЕТИКА,КРАЖБИ от МАЛКИ ДО "ОГРОМНИ"!! И ПОСЛЕДНО-КАКВО СТАНА С ПАРИТЕ В ЧУВАЛИТЕ И ТОВА ЛИ Е "ФЕЙК"?
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 ss. ,Може да сме бедни , но сме с най много учени, професори, доценти, висшисти. С най много работещи жени от всички страни в ЕС.
23
3
 
9
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Престанете да се делите бе!
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живота в Соца бе един пропилян живот на вечно изплашени и срамуващи се хора. От съществуването си. Търсещи връзки, нещо да откраднат и ако няма да изчезнат от работа, но да имате надницата.
21
11
 
14
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Неее, няма средства за охрана на паметника на жертвите на комунизма. Има само за паметника на съветския окупатор!
20
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще тръгне напред когато и последния паметник на съветския поробител се заличи от територията ни и когато като румънците разстреляме последния *** публично по телевизията
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 ss. Никога Родния не може да нарита НАТО. Защото червения площад ще е надупчен и Кремъл ще липсва.
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 "Хората работеха и живееха"- както им определяха от политбюро. Без право на собствено /частно/ производство и услуги. Свободно движение и собствени основни средства за пройзводство /земя,градини,лозя,трактор,камион, сечива,***, гора,,фурна и т.н./
17
9
 
15
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Червените сатрапи пратиха децата си по Европа ,Канада и Кравария. Сега те пак ви командват и гаврят. Докато не дойде един Пиночет няма да има оправия. Червените кхмери избиваха хората,че са имали очила,а тук взривяваха църкви и грабиха мандри.
16
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви 50000лв.. Избити са мислещите, можещите, заможните. Тези които са дърпали нацията напред. И са се възкачили простите, необразованите и завистливите и злобни ***. Така като сега същите правят ИТН първа политическа сила и след това се мятат на ПП. Къде са ни златните резерви? Преди комунизма сме били в топ 10 в Европа въпреки националните катастрофи. Но жестокостите следват за България след края на войната.