Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван

ВМРО иска да се поставят камери на мястото и да се ремонтира
119
Паметникът на жертвите на комунизма - системно поругаван
Снимка: ВМРО

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя, уточниха от пресцентъра на ВМРО.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: ПаметникВМРОкомунизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
8
 
! Отговори
Масови убийци преди 2 години
Значи цапотенето на комунистически паметници е израз на политически виждания според ЕСПЧ,а цапотенето на фашистки паметник е престъпление? На стената при НДК има имената на масови убийци вършили масови разстрели в България,Сърбия и Гърция. Чудя се как Сърбия и Гърция не са отишли в Международноя съд да ни осъдят.
54
4
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
До До 65.........С громен кеф бих ти добавил името на някоя от плочите! То и без това сред тези "жертви" има много джандари, насили човешки глави на кол! А кръстът е КРАДЕН от гробището на Гинци и няма нищо общо с плочите!
53
3
 
8
 
! Отговори
КЪЦИ преди 2 години
ВМРО КОГА СТАНАХА ФАШИСТКА ПАРТИЯ
52
8
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
какво ревеш срещу новото време? Всичко е по план! Хомоцоцалите начело с бай ви Тодор привика всичкото ром от половин Европа!Докара го тук и построй за тях цоцализъм! И наследниците му Боко ханъм и младежкото БКП (гроб) продължиха делото му! Цоцалистическа рай си живеят ромейте! Това което вожда ви обещаваше, за тях го постигна!Безплатно здравеопазване, мързел цял живот, държавата ти дава пари за да пивтуниш и да се плодиш! Е да спестили са ви частта, че вие ще го плащате, ама на Тошко се сърдете
51
8
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Тоз пък и той хомоцоцал, хаха от какво те освободи тебе армията на хомоцоцалите? Паметника на съветския хомоцоцал трябва да бъде сринат и върху всеки от тях да се издигне ромейски катун за да се вижда от всички до какво води хомоцоцала! Рай за хомоцоцалите цари в маалите - мързел, пари им раздават като ги крадат от работещите и ги дават на ценните за партията мързели! Данъци няма, всички са равни! Абе хомоцоцалистически рай какъвто дори и в Северна Корея още не са постигнали!
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танто за кукуригу. Колко пъти бездарници вапцаха паметника на Съветската армия Освободителка.
49
6
 
2
 
! Отговори
До СС преди 2 години
Редовното жалване на редовия хомоцоцалист. Ама новото е лошо, а кои са новото? Боко ханъма и харем гроб дето се издигнаха с червена книжка и мачкане на чаршафите на любимия ти бай тошко. БСП дето са и те от вашите, СДС които са само пребоядисани, но пак от вашите. Във всяка една партия от 1989г. Има повече цоцалисти с червени книжки отколкото нормални членове! Какво ревеш против твойте бе?
48
11
 
5
 
! Отговори
KanuTaH_BeCkO преди 2 години
Двете грешки в България са 09.09 и 1989 трябвало е да избесят кочунистите и да последваме примера на Прибалтийските републики , Унгария, Полша. А не да оставаме червените въшльовци ограбвали интелигенцията 4449 година , да доживеят дълбока старост.Семейството на прабаба ми , губи хотел, заведение и в 3 етажната им къща , настаняват до живот партизани
47
4
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Хайде да видим като лаете много колко е държавната администрация сега при демокрацията ?Колко са партиите дето цоцат партийни субсидии на наша сметка ? И ще ми говорите ,че мързела не процъфтява ?
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление на плочата покрай истинските жертви на режима се срещат и имена на жестоки престъпници. Едно от тях е на главореза от Ястребино, роднина на Александър Йорданов от СДС-ГЕРБ убил жестоко невръстните дечица.
45
9
 
3
 
! Отговори
До СС преди 2 години
Я си признай бе ромей, липсва ти цоца защото тогава винаги можеше да краднеш нещо! Защото без значение, че цял ден си си клатил краката и си си бърникал в носа и накрая на месеца взимаш колкото тоя който изработва неговата и твоята петилетка взети заедно! Ето това ви липсва от цоца! Че цоца крадеше от работния и даряваше на мързеливия! Затова и фалира толкова пъти! Защото работливия накрая му писва и той почва да мързелува! Рай за мързелите, а следващите поколения да плащат кредитите!
44
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И сегашните и предишните и по предишните са маскари.Зависи от коя страна си-на сечелите или на загубилите.Малко факти-баща ми е от едно село от Странджа и са имали много овце,но никога не са били богати.В Бургас преди 09.09 1кг захар е бил 1лв,в Грудово става 3лв, а в нашето село 12лв. В същото време едно агне е купувано от прекупвачите пак за толкова 12лв.Говорил съм с "богати" хора от онова време и те кадваха,толкова са били богати,че като им умре коня,те са впрягали вола или кравата да орат.
43
8
 
4
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Най-големите престъпления на комунистическата диктатура не са срещу човешките права като право на живот, свобода на вероизповедание, на правосъдие и др. или измамната им идеология,дезинформация, фалшива пропаганда,лъжи и клевети, набеждаване в престъпления срещу невинни, неправедни присъди от беззаконен и зависим съд и други престъпления срещу истината и правосъдието,преследване,терор и масови убийства и грабежи,геноцид и др. престъпления срещу личността, но всички тези дяволски дела срещу БОГА
42
7
 
2
 
! Отговори
До по-кротко преди 2 години
По напред са защото си избиха комунопитеците и защото вдигаха възстания против скъпоценния ти цоц! Затова! Защото там не си избиха читавите, а просто ги покриха и оставиха да управляват икономиката, а не като нашите диваци да избият тия които знаят как се гради икономика и да сложат дивака от гората за директор на завод защото бил партиен ***! Ето за това са по добре!
41
3
 
4
 
! Отговори
По-КОРОТКО преди 2 години
До До СС - НЕ СКАЧАЙ и НЕ ПРИКАЗВАЙ когато не можеш дори да мислиш , че ставш СМЕШЕН и ЖАЛЪК !! НЕ ти е виновен нокй и нищо , защото същият този " социализъм " беше и в Унгария , Чехия , Полша , Литва Латвия , Естония , а те в момента са много по-напред ки от Португалия , но ти пак си в канала - А защо ли - Искаш ли да ти обясня ?!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русе са Фазан, Оргахим, първата пивоварна, завода за тръбна мебел които после го местят в Ловеч, завода Найден Киров преди е бил акционерно дружество. Имали сме и завод за самолети.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SSТи как разбра какво евентуално е щяло да има и няма ако не е бил 9ти септември , да не би да имаш някакви специални дарби ? Посочи една несоциалистчиска държава в Европа , която е била по-зле материално от България?
38
6
 
2
 
! Отговори
До СС преди 2 години
Абе хомоцоца ако не беше любимия ти цоцализъм България щеше да е на ниво развитие поне Португалия, а не ниво Цоцалистическа Сомалия! Цоца ни върна в каменната ера защото издигна кражбата и мързела в национален спорт! Поне това е доказателство, че редовия цоцалист и редовия ромей са кръвни братя! От една мързелива мая сте замесени! Все чакат държавата да им даде, а тя го краде от работещите!
37
5
 
6
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Комунистическият режим е признат за престъпен със закон, основан на измамна идеология, фалшива пропаганда, арогантен грабеж, корупция, криминален терор и вина за извършване на милиони престъпления срещу милиони невинни от народа с измама че е са "името на народа" престъпленията срещу човешките права и свободи, срещу истината, правосъдието и мира срещу Бог и- Библията срещу Божи морален закон и Божието Слово Неговите праведни слуги като евреи и християни и всъщност е неонацистки и дяволски
36
1
 
4
 
! Отговори
Niki13 преди 2 години
До 47 До ССда говорим с факти, кои са тези фабрики, моля списък.