Акт и глоба до 50 хил. лева заради падналата фасада в центъра на София

Срутването не е протекло така, както е било зададено
Обновена: 21 апр 2022 18:23 | 21 апр 2022 14:08, Нели Христова
46

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

След като фасада на сграда се срути върху улица "Асен Златаров" в София, общината ще състави акт и ще наложи финансова санкция от 5 до 50 хиляди лева, съобщават от БГНЕС.

Още по темата

За щастие след инцидента няма пострадали хора, няма щети по съседни сгради и паркирани в района коли.

Сградата, която е в ремонт е обезопасена с мрежа, има и изградено скеле. Срутването на фасадата е било планирано, но не е протекло така, както е било зададено.

Събарянето на тази сграда е започнало преди месец. Зданието е от две сгради с технологична фуга помежду им. До срутването се стига, след като покрива на съседната сграда рухва и конструкцията става нестабилна. Към строителите е имало предписание за допълнително обезопасяване.

"На нас ни бяха обяснили, че багер с клещи трябва да "изяде" фасадата, но не са го спазили и в резултат на това се случи събарянето", обясни пред медиите експерт от Столична община.

"Имаме данни на фирмата, комуникираме и със собствениците на сградата", казаха още от общината.

Още за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
тва преди 1 година
Мариупул ли е? То нас няма нужда някой да ни бомбандира, ние сами можем
40
0
 
2
 
! Отговори
чалга преди 1 година
държава, управление, манталитет, строителство,образуование,медицина,футбол, политици..абе кво се сетиш е чалга и менте у нас понякога, но по-рядко, е менте и чалга..красота
39
0
 
0
 
! Отговори
акт? преди 1 година
утре ще е като че нищо не е било, сефте
38
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
Във ФБ страницата на спаси София може да видите безумното разрушаване...а що се касае до поредния кьорфишек за глоба, нека Йорданка публично покаже платежните за внесени неустойки по договори за ремонти и платени глоби от подобни строители. Само слушаме от години колко пари ще плати някой си, който никога нищо не плаща
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В коментар 34 съм ви пуснал целия клип (написано е какво да правите, за да го видите). По някаква причина тук, в новината е изрязан, и не се вижда как всъщност сградата планирано я събарят, ама поради некадърност, част от нея пада където не трябва. И има минувач, обвит в облак прах. Явно и тука се лиже каквото трябва и на когото трябва и не се публикува пълната новина.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве, моята кооперация е от 1935-та година. Всички са пенсионери. Как ги виждате да извадят по 20 бона, за да направят ремонт?
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма култура на строене. Живял съм в Андалусия, Малага и там никога не бутат фасадите, а напротив. Срутват всичко отвътре и фасадата е единственото, което остава. Вътре ново, отвън фасадата антична от 16-17-18 век. Тук се играе на дребно и се руши и пали нарочно, за да се строят нови сгради. Липса на въобръжение, липса на умения, липса на житейски опит и желание.
34
0
 
0
 
! Отговори
На ви клипче преди 1 година
Истински гении - махнете интервалите и сложете точката: 9gag com / gag / aVxLGjv
33
0
 
7
 
! Отговори
Улицата преди 1 година
А кой ще ремонтира улицата сега ? Вижте , че е като нива след падналите отломки и трактора събиращ ***. Сега да очакваме едни 200 000 от бюджета на общината за да поправят щетите на строителя вандал, а тези пари може да бъдат за детска градина, училище, болница...
32
0
 
6
 
! Отговори
ИмашСграда-поддържаш преди 1 година
Това че се действа постфактум. Сградите се рушат ли рушат и чак когато падне тогава общината се задейства да пише глоби. В други държави е - имаш сграда - твоя работа е да и поддържаш фасадата в естетична форма. Не я ли поддържаш идва глобата - още много преди фасадата ти да започне да пада.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, виждате ли? Ако бяхме дали оръжие на Украйна и Путин ни бомбеше, сега без пари щеше да им излезе на хората събарянето на сградата и нямаше да се охарчват толкова! Ама вие не, та не!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобата ще е 5001 лв и ще я обжалват
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е до Майчин Дом, където цяла България си ражда децата. ЮРДАНКЕЕЕ!!!! ПЪЛНО Е С НАРОД ТАМ!!! ЮРДАНКЕЕЕЕЕ!!!!!
28
0
 
21
 
! Отговори
Добрев преди 1 година
Фирмата да си носи отговорността.По-интересното е кои са собствениците на новостроящата се сграда?Кой,как и кога открадва сграда на БТК и срещу колко пари?Това е въпроса и чакаме отговори.Ще се организираме в квартала и ще настояваме за среща с баровцитеЩе следим и как ще бъде санкционирана фирмата строител.Да не си мисли някой,че ще му се размине.Кметицата да се подготви за среща също в най-скоро време.
27
1
 
11
 
! Отговори
Улигофрена преди 1 година
Ето за това като минавам покрай строежи или след снеговалеж или буря, гледам нагоре и минавам в тръст, с готовност да побягна във всеки един миг. Отстрани изглеждам като yлигoфрен, наясно съм, но живота ми е по-мил от това как изглеждам.
26
3
 
12
 
! Отговори
Смърт по улиците преди 1 година
На висши държавни длъжности трябва да се назначава САМО след успешно преминат психо-тест и сключена застраховка "Политическа Отговорност"... АМАН ВЕЧЕ! ЮРДАНКЕ, АМАН!
25
0
 
9
 
! Отговори
Отговорност? преди 1 година
И кво правим ако на тротоара имаше 2 майки с колички, да си говорат за памперси?
24
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ руши преди 1 година
По същия начин преди години, уж да ремонтират, ама притуриха една планина че затрупа пътя за Рилския Манастир. Тва са те. ГЕРБ разрушителите. Юрданка продължава с видимите резултати.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оставка на кмета, страхотен контрол се извършва ! Сега очаквам да паднат и сгради в съседство като започнат да копаят огромният ров нужен за строежа на новото безумие което ще лепнат в квартала
22
4
 
3
 
! Отговори
Айдеее преди 1 година
Ся кака Данка, кметица-фигурантка ще я турят при кака Ставра, за корупция.