Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

40% от данъците на софиянци отиват за градския транспорт, отбеляза столичният кмет
12 май 2022 10:53, Петя Славова
106
Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му
Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е в патова ситуация. Служителите се готвят да протестират на 18 май.

"Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а с цената му", заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до промени в линитте на този етап няма да се стигне, но е необходимо допълнително финансиране от държавата.

Още по темата

"В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Столична община го подкрепи със 170 милиона лева от собствения си бюджет. Това са всъщност данъците на гражданите. Близо 40% от данъците на софиянци отиват за подкрепа на градския транспорт. Това означава в други сфери като детски градини, издръжки на социални дейности да се намалят или пък от други проекти да се намалят тези средства", каза Фандъкова.

Две са причини за тежкото състояние на градския транспорт – намаляването с до 70% на пътниците по време на COVID кризата и настоящото покачване на цените на енергоностителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните компенсации покриват 30%, каза столичния кмет. Засега ще има топла вода Столичният кмет е получила уверение, че няма да има спиране на доставките на газ към общината.

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява температурата на водата за потребителите на "Топлофикация София", което е предвидено които кризисна мярка. Напрежението около украинското знаме на общината „Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях“, заяви столичният кмет по повод вчерашния протест на на „Възраждане“ пред Столична община с искане за сваляне на украинското знаме от сградата.

"Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции", посочи Фандъкова.

Тя е сигурна, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Шокиран преди 1 година
Хахахааааахааха абе даскалице че ме умориш бре ха ха ха ЦЕНАТА!!!!??? *** ти може с Айнщайн и Колумб да си в историята!!!!????!!! О и про100 Кире!!!
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя куволяк глупав ако не се махне в идните няколко дни, предлагам да се съберем, да го намерим и да го линчуваме с крака и пръти. Няма срам и няма край това недоразумение гнусно.
92
1
 
1
 
! Отговори
66 преди 1 година
За двумилионен град - служба ЦГМ, Метрополитен, Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт, и не ясно колко % гратисчии от години...
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40% от данъците на софиянци се крадър от ГЕРБ ! А може и повече!Гарантирано от Фандъка и Боко!Затвор за вас!
90
1
 
8
 
! Отговори
Бебе преди 1 година
Проблема и загубите в градският транспот са много одавна. София е единственият град в който можеш да пътуваш безплатно от първа до последна спирка. Само тук не се намери начин за задължително таксуване. Плащат се милиони на контрольори, а ефекта е никакъв. 50%от пътуващите са гратисчии.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко"умно и държавническо"!!!Вие смятате, че пасем трева , *** предателски!Вие мразите бъргарския народ и го доказвате вече над 30 години!
88
3
 
3
 
! Отговори
Саша преди 1 година
ФАНДЪКОВА,УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ МОЖЕШ ВСЕ ОЩЕ ДА СИ ГО НАВРЕШ,КЪДЕТО ИСКАШ!ПОСЛЕ ДРУГИ ЩЕ ТИ ГО НАВИРАТ,ПАК КЪДЕТО ИСКАТ!
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината е похарчила парите да купува украински знамена.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще трябва да се ползва по-малко газ и да се минава към зелени енергии. Нали това е идеята?
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая просто вече не е адекватна !
84
1
 
15
 
! Отговори
Алф преди 1 година
Даскалице по руски , ами те всички проблеми се свеждат само до един-ЦЕНАТА!Открила Америка,нашата Мария Кюри!Какви *** управляват нашата хубава столица -срам!
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато руският газ поскъпваше - няма проблем. Сега изведнъж - голям проблем!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявайте се на американски евтин газ, но нали трябва да мине през Турция.
81
5
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Та не разбрах кого точно санкционираме като не купуваме руски газ? Щото Русия ще намери на кого да го изтъргува..
80
1
 
13
 
! Отговори
путко, преди 1 година
НИМА ЦЕНАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ? Кого лъжеш!
79
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е другите държави да са добре , а в България да се вее само Укренското знаме ... Аве , ЧАВКА ЛИ ВИ ИЗПИ МОЗЪКА ?
78
1
 
24
 
! Отговори
dasdsadas преди 1 година
"Нямаме пари", каза кметицата от ГРОБ, на фона на рекорден бюджет на общината за 2022г. И сега вечният въпрос...къде са парите?
77
6
 
11
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Фандъчке просто Киро ще донесе по евтин газ, чакане му е майката. А столична община сама провокира хората, така че вие сте отговорни.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Како , какво стаНЪ с детските градини , нали оше през 2013г. , ''обеща'' че няма да има дете извън детска градина , ... а след това какво стана , ремонтираните детски градини и ясли ги обявяват за ''НОВОПОСТРОЕНИ'' !?!?!?
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До УЧИТЕЛКАТА по РУСКИ, няма проблем, свободата от Мордор е безценна.