Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

40% от данъците на софиянци отиват за градския транспорт, отбеляза столичният кмет
12 май 2022 10:53, Петя Славова
106
Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му
Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е в патова ситуация. Служителите се готвят да протестират на 18 май.

"Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а с цената му", заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до промени в линитте на този етап няма да се стигне, но е необходимо допълнително финансиране от държавата.

Още по темата

"В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Столична община го подкрепи със 170 милиона лева от собствения си бюджет. Това са всъщност данъците на гражданите. Близо 40% от данъците на софиянци отиват за подкрепа на градския транспорт. Това означава в други сфери като детски градини, издръжки на социални дейности да се намалят или пък от други проекти да се намалят тези средства", каза Фандъкова.

Две са причини за тежкото състояние на градския транспорт – намаляването с до 70% на пътниците по време на COVID кризата и настоящото покачване на цените на енергоностителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните компенсации покриват 30%, каза столичния кмет. Засега ще има топла вода Столичният кмет е получила уверение, че няма да има спиране на доставките на газ към общината.

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява температурата на водата за потребителите на "Топлофикация София", което е предвидено които кризисна мярка. Напрежението около украинското знаме на общината „Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях“, заяви столичният кмет по повод вчерашния протест на на „Възраждане“ пред Столична община с искане за сваляне на украинското знаме от сградата.

"Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции", посочи Фандъкова.

Тя е сигурна, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Хората си го избраха сами. Дан'би АЗ да гласувах за слушаме брюксел и да му ядем ценностите? Който е гласувал за брюксел - да ходи пеш!
13
0
 
14
 
! Отговори
леле преди 1 година
махайте знамената на украйна от българските площади това е наглост и си сменяйте позицията трябва да застанем на страната на русия
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами общината да вдигне данъците за трошките в София,да вдигне данъците на новоизлюпените софиянци ,да създаде истинска гражданска полиция с възможности и пари ще намерим! Градския транспорт също е евтин! И ще удовлетворим троловете тука,дори!
11
8
 
2
 
! Отговори
До София преди 1 година
Ти нормален ли си бе, междублоковото пространство да му оправяли. Това си е задължение да живущите, големи мързели са се навъдили. Плащал данъци и дай да му и бършат **** в ***. Доста смешна и жалка логика, точно заради нея София прилича на клоака, щото всеки там смята, че някой му е длъжен, защото плащал данъци, да рине след него ***, която оставя. И есетествено, че ще се налива в градския транспорт, той е за всички, като искаш ползваш - като не, караш си кола и пак плащаш.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко в тази държава работи на загуба, но бизнесени, министри, депутати и кметове са бъкани с пари? Ганчовци ще давате ли пак на бежанците? :)
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се чудите къде са ви парите, погледнете към Витоша, палатите стигат вече почти до средата на планината
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Напрежението около украинското знаме на общината Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други." //////////// Само да попитам, защо на белият дом в САЩ няма поставено украинско знаме да се вее и защо американците не приемат украински бежанци да ги хранят?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стрина да хване да прочете какво значи чуждо знаме на административна сграда....
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички виждаме, че има проблеми с газта, с африканските заплати, с инфлацията, с топлата вода. Проблем със знамената, проблем с транспорта. Време е да махнете тази фашистка власт, за да не живеете, като в концлагер без топла вода, без храна и без ток и без пари.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-Ха Правителството не вижда проблеми с цената..., нали имате газ /все пак и въпреки всичко/. Същото е и с всичко останало ...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40% отиват в джоба на назначените банди на БКП в общината. Важното е, че самоковското плашило е сложило флага на Украина
3
2
 
11
 
! Отговори
София преди 1 година
Браво, а аз плащайки данъци очаквам общината да разшири, ремонтира, разчертае паркингите пред блоковете. Да ремонтира междублоковото пространство, кварталните малки улички, които никога не са виждали ремонт, от както са построени сградите около тях. Те еничарите от СОС давали 40% на продънената и нерентабилна каца Градска мобилност. Страхотно управление, визия и всичко останало.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирайте го тоя градски транспорт щом толкова данъци поглъща.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тая даскалица София изглежда по зле от Мариопул след бомбандировките. Крадлив съсел дърт.