Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му

40% от данъците на софиянци отиват за градския транспорт, отбеляза столичният кмет
12 май 2022 10:53, Петя Славова
106
Фандъкова: Нямаме проблеми с доставките на газ, а с цената му
Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е в патова ситуация. Служителите се готвят да протестират на 18 май.

"Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а с цената му", заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че до промени в линитте на този етап няма да се стигне, но е необходимо допълнително финансиране от държавата.

Още по темата

"В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. Столична община го подкрепи със 170 милиона лева от собствения си бюджет. Това са всъщност данъците на гражданите. Близо 40% от данъците на софиянци отиват за подкрепа на градския транспорт. Това означава в други сфери като детски градини, издръжки на социални дейности да се намалят или пък от други проекти да се намалят тези средства", каза Фандъкова.

Две са причини за тежкото състояние на градския транспорт – намаляването с до 70% на пътниците по време на COVID кризата и настоящото покачване на цените на енергоностителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните компенсации покриват 30%, каза столичния кмет. Засега ще има топла вода Столичният кмет е получила уверение, че няма да има спиране на доставките на газ към общината.

Фандъкова добави, че към този момент няма да се намалява температурата на водата за потребителите на "Топлофикация София", което е предвидено които кризисна мярка. Напрежението около украинското знаме на общината „Апелирам народните представители да не се настройват хората едни срещу други. Тези симпатизанти са водени именно от тях“, заяви столичният кмет по повод вчерашния протест на на „Възраждане“ пред Столична община с искане за сваляне на украинското знаме от сградата.

"Ясно е, че хората имат различно мнения, но всеки има право на мирен протест. След вчерашния протест остана счупен автомобил и счупен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, допускат да има посегателство срещу националните институции", посочи Фандъкова.

Тя е сигурна, че след установяване на нарушенията, ще има адекватни мерки от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснения на общината: Не си плащаме горивата, какво ще стане ако спрат да ни ги доставят ... Ами какво очакват? Очевидно Фандъка не се справя!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съюз ще трябва да похарчи през следващите пет години допълнително 195 милиарда евро, за да се освободи от енергийната си зависимост от Русия, написа в. "Файненшъл таймс"Изданието базира прогнозата си на данните за проектобюджета за енергийния преход на ЕС, подготвян от Европейската комисия. В документа, до който вестникът е получил достъп, се посочва, че "бързото намаляване на зависимостта от руските изкопаеми горива е възможно само за сметка на увеличението на чистата енергия".
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kolko e tupa tazi ne e za vqrvane..
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние имаме проблем, че сте виснали знамето на чужда държава на сградата ви.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно, како, пусни прайда на парад, важното е европейски ценности да има
29
13
 
5
 
! Отговори
Д-р Челинджър преди 1 година
Преди Герб като управляваха нямаше проблем и с цената! Сега има ... сигурно Фандъкова е виновна? фигуранта, киро и хасан не са!!!
28
0
 
3
 
! Отговори
това го знаем преди 1 година
От години други мераклии се натискат да доставят газ, разбира се, че няма проблеми с доставките.
27
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
В община Кр.Поляна чистачките помагат на хората в нужда да си попълват документите а циновниците стоят не работят, играят си на телефоните и само рамжът.И после общината нямала пари.
26
4
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
юрдано, самите вие посегнахте на институция община, като сложихте чуждо знаме, където не му е мястото. На терасата си сложи ли го, за да подчертаеш още повече преданост към ценности всякакви? Сега началниците от ес ще ви потупат ли по рамото? И стига си искала от държавата, не сте само вие софиянци в криза.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Засега ще има топла вода.".Да подчертая..."засега".После ще смърдим и с миризмата си ще изгоним бежанците,а ако някой ни нападне ще припада от смрад и така ще го победим без да са ни нужни Ф-16.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъндъковааа,къде отиват 2 милиарда лева от нашите данъци?Всичко до стотинка ли харчиш?Нямаш ли буфери?Или по нареждане на мутрата и ти извиваш ръцете на държавата?
23
4
 
5
 
! Отговори
жщгаая преди 1 година
българия трябва да си смени позицията да застане на страната на русия и не трябва да развяваме украйнското знаме в българия това е нагло и нелепо
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сведение,повечето междублокови пространства са бивши нивички и са частни!
21
3
 
4
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Проблеми с газа няма...кой да му се невиди кара. Пробелеми със заплати няма, а протеста май се задава, какво по дяволите става, имали транспорт или няма...
20
2
 
3
 
! Отговори
Най издирвания ур.од преди 1 година
Защо издирвания от Европол терорист Юлиян Борисов Георгиев си живее неубезпокояван в Перник въпреки че съседи са му полицаи от ОДМВР ПЕРНИК!?
19
3
 
9
 
! Отговори
Оставка преди 1 година
Много се краде в общината ,много и като сложим стотици калинки на герб на големи заплати....
18
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 година
айде секи дума кой как си иска ако аз плащах 40% от заплатата за да ходя на работа дали ще ходя ако 40% действително са разходите това е най неефективния транспорт в света
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данъците имот в кварталите са също смешно ниски!
16
1
 
11
 
! Отговори
жщшщшщ преди 1 година
ако не махнете знамената на украйна от площадите в българия тогава си подавайте оставките
15
0
 
3
 
! Отговори
Няй издирват ур.од преди 1 година
Защо издирвания от Европол терорист Юлиян Борисов Георгиев си живее неубезпокояван в Перник въпреки че съседи са му полицаи от ОДМВР ПЕРНИК!?