Патова ситуация за транспорта в София - или се плащат заплати, или ток

Ръководството дължи много пари за горива и доставка на части
133
Патова ситуация за транспорта в София - или се плащат заплати, или ток
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работещите в столичния градски транспорт готвят протест на 18 май заради неизплатени заплати.

Градският транспорт ще работи в пълен обем, няма да бъде спряно нито едно превозно средство, увери в "България сутрин" председателят на КТ "Подкрепа" в столичния електротранспорт Георги Панайотов. Той подчерта, че към момента абсолютно всички заплати са им изплатени.

"През януари се проведе съвет за социално сътрудничество, където ни бяха поставени проблемите, които сега коментираме. Последваха срещи в парламента с всички управляващи партии през февруари. Беше ни обяснено, че компенсациите няма как да се случат, а юни-юли ще има актуализация, където нещата може да се преразгледат. От КТ "Подкрепа" направихме кръгла маса през април, за да видят управляващите разчетите. Електортранспортът и Метрополитен плащат около 6 млн. лв. за електроенергия. Нещата са опрeли до невъзможност", разказа Панайотов.

Според него има два варианта в настоящата ситуация - или да не получават заплати, или да не се плаща за електроенергия.

"Проблемите започнаха от момента, в който започна пандемията. Преди това автотранспортът беше на доста високо ниво. Спаднаха драстично приходите от пътникопотока, започна да се увеличава икономическата криза. След пандемията живеехме с надежда, че нещата пак ще тръгнат, но започна войната и драстично се вдигнаха горивата", каза на свой ред председателят на КТ "Подкрепа" в столичния автотранспорт Йордан Младенов.

От думите му стана ясно, че ръководството дължи много пари за горива и доставка на части, а в даден момент доставчиците ще прекъснат дейност.

"Ако автобусът е технически неизправен, няма кой да го пусне да вози гражданите. Но за дребни детайли се прави компромис - слага се вода, ако в момента няма антифриз", посочи Младенов пред Bulgaria ON AIR.

"Чакаме на 18-и държавата да обърне внимание на нашите проблеми. Ако се спрат доставките на горива, естествено спира и градският транспорт. Проблемът в транспортния бранш е огромен", подчерта той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: транспортсофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
3
 
! Отговори
До108 преди 1 година
Никой шофьор в градск транспорт в София не получава 1400лв,а много повече. Просто в столицата нямя събираемост от пътуващите. Плащат се много пари на контрольори, но има линии по които 80%от пътуващите са гратисчии. Не се намери умно решение за адекватно таксуване при пътуване.
116
2
 
3
 
! Отговори
йъфэ преди 1 година
С некадърното управление на Герб няма как транспортът да не се провали. Транспортната схема не отговаря на реалностите. След като няма пътници, грефикът се променя. Няма смисъл да пътуват празни превозни средства. Ама като шефовете са партийно назначени кадри, така ще е.
115
4
 
6
 
! Отговори
v преди 1 година
Най-големият проблем на българите е ,че има знаме на чужда държава на сградата на общината. Не е важно ,че инфлацията гони 50%, че олиото е 6 лв, че дизела е 3.20 лв.Не е важно, че скоро инфлацията ще стане 100% и България е пред фалит.Не важно, че ПП ограби България, не е важно, че страната се управлява от абсолютен ОЛИГОФ.ЕН - нахилен, с полуотворена уста и блуждаещ поглед.И просто Киро и Кокорчо са измамници на квадрат.Това не е важно.
114
1
 
5
 
! Отговори
ПП-на прав път сте!! преди 1 година
предлагам на кмета и общинския съвет първо да спрем заплатите, защото не се справят със задълженията си! А и за държавна измяна - визирам поставеното чуждестранно знаме на фасадата на столична община!
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пич ти бавноразвиващ ли си? Парите за бежанците ги дава ЕС, набийте си го в *** *** най-после това!" ------------- ----------- ---------- Глупости на търкала. Никакъв ЕС не ги дава. СЕГА се взимат от бюджета. Има заявено намерение да се дават някакви средства на държавите, които приемат бежанци, и от ЕС ще ни дадат НЕЩО в бъдеще евентуално, може би. Някой вЕрно е бавноразвиващ се.
112
2
 
10
 
! Отговори
v преди 1 година
Честито на всички българи !Цяла година ни управлява А отбора на България - партиите на протеста и почтеноста.Вече сме с по-висок стандарт и рязко учвеличена покупателна способност.Корупцията е изкоренена, пенсиите са увеличени, пощите работят, олиото не е 6 лв, безина е под 1 лев, водата не е 4 лв,самолета за Скопите редовно фърчи, няма приятелски, роднински и любовни кръгове в управлението, няма протести. Най-важното - НЯМА ГО МОДЕЛА БОРИСОВ.Изчегъртан е. При ГЕРБ беше ужас.
111
4
 
11
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
Фандъка като няма пари за заплати,да раздава на служителите си украински знамена.
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 101 "В София по 400 хилки за апартамент дават, за 0.8 цента на метро се возят!" Ти нали осъзнаваш, че тези, които дават "400 хилки за апартамент" не ползват градския транспорт, а се движат с коли? А градския транспорт ползват тези, които нямат пари! Не знам с къв акъл ги мислиш нещата и защо изобщо се налага да ти обяснявам това! Ама не можеш заради това, че има И богати, да искаш да направиш бедните още по-бедни!
109
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А! Да видят и те как им е на пенсионерите! Дето всеки месец дилемата е дали да си платят тока и да умрат от глад, или да си купят храна ама да стоят на студено.
108
0
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
Свалете снимката, ще ви съди момичето
107
0
 
9
 
! Отговори
Снимката преди 1 година
Момичето от снимката дало ли е разрешение да използвате лицето и, защото по мои сведение не е дало и в момента сме в контакт с юристи
106
4
 
9
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Въххххх нема да могат великите софиенци да одят на работа. Дреме ми на шшмммамйзера. Да се оправят, ама нееееее пак цялата държава за тях ще мисли, че зер много са безценни.
105
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сведение на някои, които пишат. Заплатата в градския транспорт е 1 400 лева. Сутрин ставане в 2:30-3:00. И вечер прибиране вкъщи 1:30-2:00. И нерви с ,, шофьори" по улиците 8-9 часа. Понякога и 10.
104
0
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Ами, драги съграждани, как вика *** след 18 ще си викаме: " Ми ходи пеш бе ".
103
1
 
15
 
! Отговори
Хамид преди 1 година
Ама за ремонт на ремонта, пари има.
102
0
 
17
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
"...слага се вода, ако в момента няма антифриз" точно така, това са дребни неща, после идват едрите _ радиатори, тръбопроводи, водни съединения, водни помпи...
101
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Психиатър. ес няма да дават вечно, парите няма да покрият всички разходи направени покрай гостите, а освен това те не падат от небето, а са от обща ес-кесия. Остава и да възстановим украйна след войната. Набийте си го в главите и спрете да величаете колко щедри са там горе.
100
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София нема заплата от 730 лева. И то за абсолютно всеки, който не го мързи! На държавно ниво - да, но София не е България и никога не била, а само граничи с нея! Миле ви се!
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ където има детски надбавки за цига нета и украинчета,но не и за българчета...
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София по 400 хилки за апартамент дават, за 0.8 цента на метро се возят! А шофьорът бъхта за без пари! И понеже скоро ще има местни избори, направо ще фалира градския транспорт... Абе това е абсурдна държава, само им и глави ни управляват! Направете билета адекватен, преди да сте съсипали градския транспорт и горките работници