Стотици доброволци се включиха в почистване на Витоша

Почистени бяха района на хижа Алеко, Меча Поляна, Черни връх
20 юни 2022 22:25, Анисия Иванова
6
Стотици доброволци се включиха в почистване на Витоша

Стотици доброволци се включиха в организирано почистване на „домашната“ планина на софиянци под наслов „Заедно за по-чиста Витоша“! Хора от всякакви социални слоеве и възрасти, сред които много семейства с деца и младежи, участваха в кампанията и се обединиха с единствената цел да се погрижат за любимата планина!

Зоната на почистване беше в едни от най-посещаемите части на Витоша, както през зимата така и през лятото, в района на хижа Алеко, Меча Поляна, Черни връх, Витошко Лале и Голи Връх. Със съвместни усилия, преди времето да се развали и да завали проливен дъжд, премесен с градушка, доброволците успяха да съберат над 25 m³ разнороден отпадък!

Това е първото събитие от кампанията „Заедно за Витоша“, която инициаторите искат да продължат и развият за в бъдеще. Целта е съвместно с доброволци, спонсори и институции, да се организират различни събития с грижа за природата и подобряване условията в планината.

„Заедно за по-чиста Витоша“ се осъществи  с помощта на ФИНО България и подкрепата на Витоша ски, Община Витоша, Фондация „София - Европейска столица на спорта“, ДПП Витоша, Планинска спасителна служба и др.

Участниците в кампанията имаха възможност да се възползват от безплатен организиран транспорт от града към планината, ползване на лифта „Витошко лале 1“ и освежаващи напитки, а всеки донесъл пълен чувал на пунктовете за събиране на отпадък, получи чудесен подарък за спомен от събитието.


6
Още по темата: Витошапочистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Бай Гъзе преди 1 година
До Софеанец КуренякХиляди доброволци да се изсерат в парламента5
1
11
 
3
 
! Отговори
След като изчистят преди 1 година
планината,ще трябва да слезнат долу,в центъра на София,за да разчистят оставените от кировите щурмоваци нечистотии.А няма да е лошо да разчистят и щурмоваците, те са шепа платени лекенца и службогонци,чакащи да им дойде редът за някакъв пост,ако е останало свободно място от харвардските шуробаджанаци.