Протест на Спаси София с искане за оставката на Фандъкова

Проблемите - презастрояването, некачествени ремонти
75
Протест на Спаси София с искане за оставката на Фандъкова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова от 18 часа днес от Гражданската организация Спаси София ще протестират пред сградата на Общината, за да покажат чрез недоволството си, че има редица проблеми, които не са решени и ще представят пред присъстващите как те могат да бъдат изпълнени, обясни Борис Бонев от организацията.

Сред недостатъците, които са видими, обясни още той са лошото състояние на много от улиците и булевардите в столицата, некачествено направените ремонти, презастрояването, проблемите с паркирането и мръсния въздух, посочи Борис Бонев пред БНР.

"На протеста сме поканили експерти, които не просто да назоват проблемите на София, но и да дадат решението, защото за нашата организация е изключително важно да говорим в конкретика и не само да критикуваме, а винаги да казваме как може да се случи по-добре. Ще ви дам един конкретен пример за некачествените ремонти", каза той.

"За нас решението там е да има един съвсем различен тип договори, в които да има много по-високо заложени санкции, да има много по-ясен контрол, да има проекти, в които да се влиза в детайли по начина, по който се изгражда инфраструктурата, да не се очаква от фирмите да импровизират на наш гръб и за наша сметка", посочи Бонев.

"Но, най-важното нещо е, че ние сме готови да покажем политическата смелост, за да наложим тези правила на работа на фирмите, а не да им адвокатстваме, каквато роля в момента играе Столичната община. Тя се явява, на практика, адвокат на тези фирми, вместо да защитава обществените интереси", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
19
 
! Отговори
Ни преди 1 година
За съжаление и тези розовеят и олекват ...като останалите "нови" лица ....Хубаво е да имат някакъв административен и управленски опит като се натискат за кметско място. Поне училище да са управлявали
30
24
 
28
 
! Отговори
Марин преди 1 година
Аз съм доволен от Фандъкова и ще гласувам за нея. А тези от спаси софия може да си обикалят по телевизиите и да дрънкат, те за друго не стават, точно като просо киро и асен.
29
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пласират здраво новия Кирчо на общинско ниво. Честно, на балотаж между този и някой от ГЕРБ за кмет, за пръв път в живота си ще гласувам за ГЕРБ, макар и с погнуса.
28
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на ГЕРБ всичките им кметове навсякъде са такива - съсипват градове и села, но си устройват живота и на семействата им много добре.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кхакхви са тия ромбове на слимката, иска ми и ние кхато тях!
26
6
 
15
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
В СОФИЙСКА ОБЩИНА Е ЧАСТ ОТ МАФИЯТА.
25
2
 
10
 
! Отговори
Нема шанцу преди 1 година
Какъв шанс за Боби.Той изпусна влака на миналите избори и хората още помнят .Можеше да вкара много повече хора в общинския съвет,НО той реше ,че така му е добре.Вероятно ,би могъл да промени нещо.
24
3
 
8
 
! Отговори
днъкоплатец преди 1 година
Г-н Бонев, кога ще организирате протест за несправедливото разпределение на бюджете по общини. Вече доста години сте в столична община. Искайте да има гета реципрочно по общини. Бюджета да не е разпределен на глава от населението, защото това е като купуване на гласове. Вие идвали ли сте в Северозападна София? Защо тя е толкова по западнала от другите райони? Направете нещо да го коригирате.
23
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеерасчето омъжи ли се?!Халщата му още ли му е тясна?
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платен протест, даже рекламираха платено във фейсбук.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако и за другите проблеми решенията им ще са като това, което са измислили за некачествените ремонти, тогава по-добре да си стоят кротко в Гриндер и да не се обаждат много.
20
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъндъкова е най успешния софийски кмет за всички времена, след Бойко Борисов. (В една паралелна вселена).
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спеца.... Явно си спец-лъжец, толкова си платен и некадърен.
18
8
 
21
 
! Отговори
staripedali преди 1 година
На тоя любовника му влиза в сградата на общината с журналистическа карта.
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да турим Кирчо за кмет на София! Ще я приключи набързо, селяндyрите няма да искат да се бутат в това, което остане от София и ще се върнат по родните си места и нещата ще си дойдат на мястото!
16
16
 
14
 
! Отговори
5900 заплатка преди 1 година
Опашати лъжи се приписвт на Фандъкова. София расте,но не старее!
15
9
 
5
 
! Отговори
данчето преди 1 година
До 15л. То пък едни павета - от деветстотин и балканската, почупени, много фуга.... Дайте у София Боко да открие завод за жълти павета, и тогава.....
14
17
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Издигната от Борисов даскалица толкова може!Той и екипа му са специалисти по други работи , далаверки , комисионни , малко рекет , малко уйдурми от типа пълни джоб - плащай народ!
13
6
 
27
 
! Отговори
Кой преди 1 година
Кой ще ни спаси от"Спаси София".От тея същите , които вадеха паветата от бул." Дндуков"
12
12
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Не оставка, разследване и съд за всички ремонти през годините и доказване на кражбите, които могат и да надхвърлят милиард вече. А какви чудеса можеше да се направят с тия пари..