Предколедно: С парния локомотив от София до Банкя

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв.
9 дек 2022 18:08, Анисия Иванова
12
Предколедно: С парния локомотив от София до Банкя
Снимка: БГНЕС

Коледният влак, който ще пътува от София до Банкя и от Банкя до София с най-стария възстановен за движение парен локомотив в парка на БДЖ, ще пропътува още веднъж маршрута на 17-и декември. Това ще бъде възможно след проявения изключително голям интерес към влака и многобройните запитвания от желаещи да пътуват след разпродаването на билетите за обявените пътувания, съобщиха от БДЖ.

Допълнителният курс на празничната композиция ще се извърши в 16:00 ч. от Централна гара София. В гара Банкя влакът ще пристигне в 16:32 ч., където пътуващите могат да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 17:45 ч., където ще пристигне в 18:18 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 месец
Пълна атракция ще бъде ако Тиквата е в локомотива и с ломата хвърля кюмур , а пък ако е и с раирани дрехи ще вземе Оскар !
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега влака цар Боко ли ще го кара ?!
6
0
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
До ПроСоТо Защо ли?!Защото до Банкя търсят 35 лева, до Пловдив ще е 135...............
5
0
 
9
 
! Отговори
Дед Мороз преди 1 месец
Предколедно: С парния локомотив от София до Банкя, а там изненада..........автограф от местният Меси!
4
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Анонимен...О!..Това е защото родителите ти не са знаели,че парния локомотив се задвижва с горене на въглища,които отделят пушек и сажди...За това не са вдигнали стъклото на купето в тунела.."Ай-кю",какво да направиш ?!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такъв локомотив през 1964 година пътувх с родителите ми до северозападна БГ през Искърското дефиле. Много обичах да стъпя на масичката и да гледам през прозореца на купето. Проблема стана когато влака влезна в тунел и пушека и саждите нахлуха в купето. Станах като чер ен петър и само очите и зъбите ми светеха. Детски спомени.
2
3
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 месец
Да не забравите кюлче, за дон Боко
1
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
и защо София-Банкя?...Защо не София-Пловдив ?..Иначе,както не веднъж съм го писал:..-Парния локомотив е едно от най-великите изобретения на човека !..Той /локомотива/ ИМА ДУША !...За разлика от електричката и..атомната бомба,примерно..Но както и да е,идеята е похвална...