Близки на убитата Евгения поискаха справедливост пред Съдебната палата

Те поискаха доживотен затвор за убийците
13 дек 2022 11:35, Петя Славова
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Справедливост за Евгения", "Доживотен затвор за убийците", както и "Не искаме убийци сред нас". Това бяха само част от плакатите, които носеха близки и приятели на убитата Евгения Чорбанова. Хората се събраха на мирен протест пред Съдебната паата в София. Исканията им са за справедливост и доживотен затвора на извършителите на такива тежки престъпления.

Майката Капка Чорбанова коментира, че дъщеря ѝ се е оплакала три пъти в полицията от мъжа си, но това не се е сметнало за домашно насилие. Тя благодари на събралите се в защита на дъщеря ѝ, предава БТА.

"Искаме доживотна присъда без правно на замяна за убийците на Евгения. Надявам се да има справедливост и съда да вземе правилното решение. Това е замислено убийство, а не в състояние на ефект", каза тя.

Днес, от 10:30 часа, е насрочено разпоредително заседание по делото за убийството на 33-годишната жена. Тялото ѝ бе намерено преди година в куфар във водоем. Владимирова изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември миналата година.

За убийството са обвинени мъжът на Евгения - Орлин и баща му Пламен, който, според разследващите, е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.

Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. В чатове твърдял, че отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари