Погледите се насочват и на запад от София - 200 хил. евро за къща там

Интересът се дължи на близостта до столицата
4 апр 2023 08:53, Елка Василева
108
Погледите се насочват и на запад от София - 200 хил. евро за къща там
Снимка: архив, БГНЕС

Нараства интересът към къщите на запад от София, казват брокери на имоти. Причината за това са високите цени на имотите в южните райони на столицата, които карат много купувачи да търсят други възможности. В кварталите в полите на Витоша новите къщи в затворени комплекси струват по 500-600 хил. евро. А цените на редовите къщи с малки дворчета от 50-60 кв. м струват поне 300-400 хил. евро, пише „Труд“.

За много хора цените на имотите в Горна баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Лозен и Герман, Бистрица и Панчарево са твърде високи и затова се оглеждат за имоти в посока на запад от София. Редица предприемачи, виждайки интереса на купувачите, строят нови къщи в община Божурище.

В селата на общината има нови малки комплекси, в които къщите струват по около 200 хил. евро, при това дворовете им са по-големи от тези на къщите в южните райони на столицата. Цените на къщите са по-ниски, защото и терените са по-евтини.

Интересът към къщите в община Божурище се дължи на близостта до София. Разстоянието е само 15 км. и с кола се изминава за около 15 минути. За хората, които работят в западната част на столицата, е много по-лесно да стигнат до работното си място от селата наблизо, отколкото от източната част на столицата. Интерес има и към старите къщи в района. В община Божурище най-много сделки има в селата Гурмазово, Хераково и Пожарево.

Редица купувачи поглеждат още по-надалеч, към имоти в района на Сливница и Драгоман. От там разстоянието до столицата е около 30 минути с кола, а цените на къщите са значително по-ниски от тези в София. Търсенето се подхранва от желанието на хората да имат по-голям простор. Някои купуват стари къщи, които се нуждаят от основен ремонт, а други взимат парцели, на които изграждат напълно нови къщи според своите предпочитания и изисквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Биткойн преди 9 месеца
Къщите и парцелите са подценени особено около София!Направете сметка колко струва голям апартамент и само ще видите в кое е по-добре да се инвестира!Паркоместата в собствен двор личен гараж поне двоен брой стаи лично пространство в двора са допълнителен плюс на къща спрямо апартамент!
97
0
 
1
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
ще се спука имотния балон, както става в Швеция, няма как да ни подмине това, с мижавата ни икономика.
96
0
 
1
 
! Отговори
100 преди 1 година
100
95
1
 
0
 
! Отговори
100 преди 1 година
100
94
1
 
13
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Да добавя, че в Симеоново и Драгалевци слънцето се скрива поне час по-рано от което и да е място в даунтаун София...
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много по-хубаво от Божурище и западната част на София са селата около Нови Искър. Негован например който е включен в плана за бъдеща канализация, в подножието на Стара планина, постоянно огрят от слънце, езеро за риболов.И пак е на 12 км от центъра.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сихурен съм вече , че българите не могат да осмилят елемнтарната математика .
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мине се малко време и почват да пишат дивотии като македонците тия брокери. 200 к евро в тъпо село до София? Ами направих си труда и двустаен апартамент в 6-ти квартал във Виена е 270 к евро. Със сигурност има и по-евтини. Това е все едно живееш около х-л Плиска и да стигнеш до центъра на София като разстояние. И това с градски транспорт, метро, нощен автобус. А тука си вързан за колата си в някакво безумно село?! Ненормалници.
90
0
 
17
 
! Отговори
Дони преди 1 година
...имотите в Горна баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Лозен и Герман, Бистрица и Панчарево са... със неизградена канализация, със северно изложение, нездрвословна социална среда, често биват тотално наводнени...
89
2
 
13
 
! Отговори
Филип преди 1 година
В капитализма е така.Един живее под наем,друг в имение.Един яде боб,друг телешко за 200 лв.пържолата.Един живее с модел,друг с 200 килограмова помакиня.Като не знаете за кого да гласувате,няма да мрънкате
88
0
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Едно време какви майстори имаше.Сега хем лъжат с парите,хем са пълни аматьори
87
9
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Не знам дали някой е гледал цените на строителните материали, но ако преди 3 години някой е вкарал в някакво жилище 100 000 сега те отговарят на 200 000. В случая човека какво е виновен?
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лесно ще я взема тази заплата от 2700лева. Но този който ги дава тези 2700ле. заплата, той откъде ще ги вземе не знам ако е частна фирма.
85
12
 
7
 
! Отговори
do 71 преди 1 година
В Божурище има "работни места" за бачкатори по складовете на Jysk и BHTC. Дават около 5к таван, ако си скъсаш задните части от работа. Това не е работа за нормални квалифицирани хора, които на седмица правят по толкова. Научете се- 2023та сме. МАСОВО квалифицираният труд се извършва дистанционно. Именно и такива кадърни хора купуват имоти на чист въздух до града за без пари. РАБОТЕЩИ ОТ ВКЪЩИ.
84
3
 
11
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Елате у Бусманци там шопу е сложил приемливи цени на къщовете. Има съседи чернокожи и много се пипа. Почистват ви двора до шумка. Нема да се разправяте със строители
83
13
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 1 година
Току-що отворих сайта на НСИ. Средна заплата в София-град- 2700лв.. Реално поне тройно повече заради сивия сектор. 1495лв. бруто не взима и чистачката в офиса ни. Хубав ден.
82
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50% от апартаментите в София са празни !!!.
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми, ако искат и по 3 млн. лв да искат, само че аз лев няма да дам в град, който почти няма нито една нормална улица. Обстановката е тип Кербала, повсеместно. Ама те нека си искат. София е много далеч от уредена европейска столица. Единственото, което се урежда е на всеки метър да се строи сграда. Да видим какъв ще е крайния резултат.
80
0
 
7
 
! Отговори
Прави си преди 1 година
До МатематикоНо, колко от тези тук знаят френски, могат да работят там и да се реализират. Те половината са на кварира тук и пищат, зашото така и ще си останат. Каква франция, какви 5 лева :)
79
0
 
12
 
! Отговори
Айше преди 1 година
Къщата у факултета ми излезе 20 хиляди.Глупави ора