Погледите се насочват и на запад от София - 200 хил. евро за къща там

Интересът се дължи на близостта до столицата
4 апр 2023 08:53, Елка Василева
108
Погледите се насочват и на запад от София - 200 хил. евро за къща там
Снимка: архив, БГНЕС

Нараства интересът към къщите на запад от София, казват брокери на имоти. Причината за това са високите цени на имотите в южните райони на столицата, които карат много купувачи да търсят други възможности. В кварталите в полите на Витоша новите къщи в затворени комплекси струват по 500-600 хил. евро. А цените на редовите къщи с малки дворчета от 50-60 кв. м струват поне 300-400 хил. евро, пише „Труд“.

За много хора цените на имотите в Горна баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Лозен и Герман, Бистрица и Панчарево са твърде високи и затова се оглеждат за имоти в посока на запад от София. Редица предприемачи, виждайки интереса на купувачите, строят нови къщи в община Божурище.

В селата на общината има нови малки комплекси, в които къщите струват по около 200 хил. евро, при това дворовете им са по-големи от тези на къщите в южните райони на столицата. Цените на къщите са по-ниски, защото и терените са по-евтини.

Интересът към къщите в община Божурище се дължи на близостта до София. Разстоянието е само 15 км. и с кола се изминава за около 15 минути. За хората, които работят в западната част на столицата, е много по-лесно да стигнат до работното си място от селата наблизо, отколкото от източната част на столицата. Интерес има и към старите къщи в района. В община Божурище най-много сделки има в селата Гурмазово, Хераково и Пожарево.

Редица купувачи поглеждат още по-надалеч, към имоти в района на Сливница и Драгоман. От там разстоянието до столицата е около 30 минути с кола, а цените на къщите са значително по-ниски от тези в София. Търсенето се подхранва от желанието на хората да имат по-голям простор. Някои купуват стари къщи, които се нуждаят от основен ремонт, а други взимат парцели, на които изграждат напълно нови къщи според своите предпочитания и изисквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сливница и юдрагоман са на 30 мин от София, ама друг път.
37
2
 
16
 
! Отговори
А преди 1 година
В Божурище има проблеми с водата.
36
2
 
42
 
! Отговори
Българин007 преди 1 година
Имотната мафия плаща статии - отново !
35
24
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
1500лв. заплата в София НЯМА, освен на някой канцеларски плъх държаван слугител, камериерка или касиерка в магазина. В София СРЗ е около 3200 по данни на НСИ, а реално е поне двойна заради сивия сектор и заплатите в плик. Разбира се 3200 са смешни пари за София и при двама работещи с общ доход 6400 е абсурдна инвестиция в имот за 200к евро.
34
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имотната мафия пак атакува. Какви са тези 600 хил. евро бе смешници. 1500лв средна заплата, СМЯХ!!!
33
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е новата начин на заробване. Теглиш кредит за жилище и цял живот робуваш на банката.
32
4
 
44
 
! Отговори
... преди 1 година
Работих две седмици на домашно с лаптопа и цял ден зяпах HGTV. Да ви кажа, прилична къща на Хавайте е около 250-300к долара, тука искат толкова за апартамент в София.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента по селата има супер парцели за под 10 хил. евро. Готови за директно строителство на нова къща без никакви документи и регистрации. Купуваш и почваш. Който има акъл знае за какво говоря. Другите нека да се будат "като стриди във маршрутките" както имаше една песен на депутата Христо.
30
3
 
28
 
! Отговори
ДО 26 преди 1 година
Имотната мафия има интерес да ти пробута къща в супер модерен затворен комплекс от редови къщи за 700к евро. Няма интерес да си купиш къща до града на 1/3 от цената. Малко влагайте мисъл като плямпате. Покрай дистанционната работа масово сума народ се изнесе в селата около София. Нямате си представа за какво иде реч там. Ромско население няма никакво (на запад), само млади хора и то кадърни, заможни, образовани. Абе кеф да ти стане.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така е,единствен минус са през лятото турците по пътищата.Иначе много бързо се стига до София .Много млади семейства,се решиха на тази крачка.
28
7
 
13
 
! Отговори
евреин преди 1 година
имам имоти в София, Пловдив, Бургас и Сливен и мога да ви кажа, в София е най-трагичния, а струва 220 000 евро -лош въздух, няма къде да паркираш, купих го без гараж, исках ама нямаше, и като ходя в София паркирам на 1 км от апартамента си, и аз го продавам 220 000 евро ново строителство Дианабад 100 чисти квадрата, по "Натурален акт" както казвате софиянци 120 квадрата
27
10
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
За мен има няколко типа начин на живот и със семейството ми ги редуваме. Близко до културата- разкошен имот с гледка към Ректората на последен етаж. 3.20 тавани, винтидж обзавеждане. Модернизъм- жилище на последен цял етаж с гледка към Витоша в нов квартал. Селски живот- райска къща на 20мин от града в планински район. Всичко останало от баби и дядовци, майки и татковци на мен и жена ми- под наем. Сантиментално е и не можем да го продадем. А живот в панелка не разбирам. Това е за роби.
26
12
 
2
 
! Отговори
Брокер в АНИлида преди 1 година
Ами, вижте, първо се научете, когато ни търсете -какво всъщност очаквате. Не може да ходим на оглед, аз да ви показвам 1001 апартаменти по вашите вкусове УЖ и да накрая да ми се цупете. Нали знаете, че в краен случай, нищо няма да ви намеря. Първото си разберете желанията, тогава ме търсете. В момента цените на имотите поевтиняват. Особено в кварталите Младост, Люлин, Обеля и Дружба.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пет години тези имоти около София поскъпнаха двойно.
24
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Поредната платена публикация от имотната мафия.
23
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
110м2 е кутийка. Хората, които имаме 250к евро за имот, имаме и 500к и кутийки не купуваме. Има 2 варианта- маломерна кутийка за под наем като твоята или смислено жилище.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето дават по 300 000 за апартамент в София не са добре с главите! За тия пари може да си построите супер къща на 2 етажа с гараж тераси си голям двор някъде в провинцията на чист въздух. Новата тенденция в цял свят тенденцията е от градовете към провинцията. Модата на градовете и градския живот мина.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладен брокер пари сънува.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така че си продавам в Хладилника апартамента , който иска да звънне свалям го даже на 250 000 евро 110 чисти квадрата , обзаведен модерно преди 5 години, не кат повечето копторлъциии дето продавате в София с обзавеждане от соца 250 000 евро. И си оставам с къщата в Сливен и апартамента във Виена , стигат ми
19
6
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Всъщност си прав. Те избягаха от селото и се натикаха в евтините софийски квартали да ринат дъното в склада на Лидл за 3-4к месечно както си говорим тук във форума, а ние им изкупихме стотици декари земеделски земи и къщите на предците им. На тяхно място издигнахме палати и сме на минути от града на чист въздух с готини хора наоколо, докато те се тикат в панелната кутийка или са се загробили с кутийка 100м2 в Манастирски ливади.